Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATmega128 modul
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Novo v reviji Svet elektronike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2004 11:12 am    Naslov sporočila: ATmega128 modul Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

v uredništvu revije Svet elektronike smo napravili nov modul, na katerem je uporabljen ATMega128-16AI.

Modul je narejen tako, da so 4 porti povezani na DIL 40 podnožje v enakem razporedu, kot jih je imel AT90S8515 s to razliko, da jenamesto PortaC vezan PortF - zato, da je A/D pretvornik dosegljiv na dil40 podnožju. Ostali porti so povezani na dodaten konektor. Na modulu sta dva konektorja: preko enega konektorja se programira uC, na drugem pa so priključki ARef, AGND in AVcc, poleg tega pa se na modulu nahaja tudi reset tipka.

Takšen modul lahko zaradi tega razporeda priključkov uporabite v Bascom testni plošči.

Modul se bo v kratkem pojavil tudi v Virtualni trgovini.

Tokrat samo fotka modula, kako izgleda z Bascom testno ploščo.

Lep pozdrav!
Jure


Nazadnje urejal/a Jure Tor Mar 16, 2004 2:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2004 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

že imaš okvirno ceno kit kompleta?

se bodo dobili uC-ji tudi posamično, rabil bi eno 3.3V verzijo ATMega128.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 10:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

cena KIT kompleta z že prispajkanim Mega128 bo 5.950 SIT z vključenim DDV.

Mega128L nimamo in je vprašanje, če jih bomo imeli, ker je min. količina, ki jo lahko naročimo previsoka za nas... Crying or Very sad

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 12:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cena kar ugodna, pridem enkrat iskat ko bo v trgovini.
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 1:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa samo tiskanino bi se dalo dobiti, pa bi prinesel jaz 3.3V različico pa bi mi tisto prispajkali gor?
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 2:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Red mamba,

čipov nismo mi spajkali gor... torej je odgovor na tvoje vprašanje ne.

Lahko pa bi kupil samo tiskano vezje, če se boš sam mučil...

LP
Jure

PS: kje si pa dobil L verzijo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blisk
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:06
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2004 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a rabiš še kakšen dodatem adapter za programirat a je že zraven?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2004 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Blisk,

programiranje poteka preko adapterja, ki ga narediš sam. Sestavljen je iz 3 uporov in konektorja za printer port.

V ceni adapterja Mega128 tega programskega adapterja ni.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blisk
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:06
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2004 3:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a omogoča slučajno tudi programiranje preko RS232
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
slawc
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 11:41
Prispevkov: 102

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 7:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blisk je napisal/a:
a omogoča slučajno tudi programiranje preko RS232


To pa verjetno (predvidevam da je ATmega128 na zacetku prazen) samo, ce mu bos sam vpisal (napisani so ze) bootloader. Sem probal na ATmega162, zadeve delujejo, vendar mi napisani bootloader ni bil vsec, ker je ob resetu prevec "zasmetil" rs232 Very Happy Lahko si pa napises/predelas svojega.

_________________
LP,
Slawc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slawc ima prav. Mega128 se dobavlja prazen in moraš Bootloader sam sprogramirati. Na Atmelovih (in verjetno tudi drugih) spletnih straneh se da najti takšen Bootloader.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako je pa samo z tiskanino? Jaz sem že dobil ATMega128L mikrokontroler. Če pridem v prodajni servis jo bom lahko dobil?
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 25, 2004 8:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

naceloma samo TIV-a ne prodajamo, ampak naredimo tudi kakšno izjemo - torej pridi!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 25, 2004 3:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se bom oglasil v Sredo prihodnji teden.
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Andrej234
Začetnik


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 17:18
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2004 5:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp!

Jaz sem videl v virtualni trgovini, da ta modul gre na bascom testno ploščo, torej če nimam bascom testne plošče, mi verjetno ta modul nič ne koristi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Novo v reviji Svet elektronike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group