Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ojačevalci

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 12:45 pm    Naslov sporočila: ojačevalci Odgovori s citatom

Zanima me če ima ojačevalec 30w (rms) zvočnik pa 40w (rms). ali bo zvočnik delal?
Hvala vam za odgovore upam da ste me razumeli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 1:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvocnik ni aktivna komponenta in bo bolj tezko "imel" nekaj wattov; lahko samo "zdrzi" oz. je dimenzioniran doloceno obremenitev, ce imas to v mislih. Seveda bo zvocnik delal - zakaj pa ne bi ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 30, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aha dobro da vem hvala vam za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 9:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj vse bi rabil če bi hotel narediti ojačevalec 2x100W.
upam da se bil dovolj jasen.

HVALA VAM ZA ODGOVORE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 01, 2006 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

če si vešč spajkalnika poem si umisli KIT komplet:

http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showprod&cat=1

Če pa ne, si ga pa rajši kupi.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 02, 2006 9:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mene pa neki zanima jaz imam ojačevalec (pač tiskano vezje) 2x40W
zanima me kako to priklučim na zvočine, elektriko in radio al nekaj podobnga oz. na napravo kjer se predvaja cd.
upam da sem dovol jasen.

HVALA ZA ODGOVORE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:40
Prispevkov: 187
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 7:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, nisi bil dovolj jasen, saj ne vemo, kakšen ojačevalnik, oziroma tiskano vezje imaš, ker nismo jasnovidni. Napiši natančno, kakšna je situacija, kaj imaš, potem pa ti lahko svetujemo naprej.
Sicer pa, če imaš tiskano vezje, ima gotovo priključke in vsak priključek je za nekaj namenjen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 9:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam ojačevalec tiskano vezje še sam ne vem kaj hočem poved ker ne znam razložit ampak je težava v temu da ne znam povezat zvočnika in elektrike z ojačevalcem. upam da sem zdej bolj jasen.

HVALA ZA ODGOVORE, PA OPROSTITE ČE NISEM DOVOLJ JASEN NE ZNAM RAZLOŽIT ZADEVE!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 9:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PE ŠE NEKAJ ME ZANIMA ČE IMA OJAČEVALEC 2x100w ali bodo delali zvočniki ki imajo 80W.

hvala vam za odgovore!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DefConX
Mojster


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 19:05
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 18, 2006 7:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp
ja,delalo bo,samo pazi da jih nebos "skuril" Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Maj 2006 22:34
Prispevkov: 142
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 18, 2006 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GAPE, nebi raje povedal, kaj bi sploh rad. Malo bolj opisno. In kaj imaš na razpolago.
Ker če boš dajal samo parcialna vprašanja, bodo tudi odgovori taki. Celovite slike ne boš dobil, lahko se ti zgodi tudi, da boš celoto napak dojel.
Torej! Opiši željo, povej kaj že imaš. Kaka slika bi tudi pomagala. Potem ti bomo pa res lahko pomagali.

_________________
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gucek
Novinec


Pridružen/-a: Sre Jan 2010 21:10
Prispevkov: 2
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 7:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz bi pa vprašal nekaj glede tega ojačevalca

http://www.aaroncake.net/Circuits/amp20w.asp

ali je to samo 2x11W ali je 2x22W?
in približno koliko močen transformator bi rabil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2010 6:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gucek,
odgovor na tvoje prvo vprašanje je napisan v datasheet-u (podatkovnem listu) željenega integriranega vezja, ki ga na spletu najdeš v nekaj sekundah s pomočjo dobrega prijatelja, strička Googla. Ko ti branje datasheetov postane podzavestno, postane tudi delo z elektroniko veliiiko lažje (in hitrejše, saj ni treba čakat odgovorov Smile ).

Za skupno porabo ti pa že lepo piše... The circuit is quite compact and uses only about 60 watts
(ja, tudi angleščina je nujno zlo pri tem sicer zelo simpatičnem hobiju)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gucek
Novinec


Pridružen/-a: Sre Jan 2010 21:10
Prispevkov: 2
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no hvala za odgovor. zanima me pa poleg transformatorja kateri grec naj uporabim? usmernikov še ne znam izdelovati taki dobro zato raje vas vprašam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group