Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VF RWS-434 TWS-434 domet?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gnioco
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2004 12:15
Prispevkov: 12
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo

Da ne odpiram nove teme bom opisal moj problem kar tukaj.
Uporabljam module TWS-RWS 434, skupaj s dekoderjem/enkoderjem H12E,H12D.
Želim samo pritisniti eno tipko na oddajniku in to sprejeti na sprejemniku..

Oddajnik napajam s 12V baterijo, in ima veliko porabo, toka 5mA, ki bi ga rad zmanjšal, da bi baterija dlje zdržala..
Kako naj to naredim?Zakaj tako velik tok? HT12E naj bi imel v mirovanju le 4uA..
Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gnioco je napisal/a:
Živjo

Da ne odpiram nove teme bom opisal moj problem kar tukaj.
Uporabljam module TWS-RWS 434, skupaj s dekoderjem/enkoderjem H12E,H12D.
Želim samo pritisniti eno tipko na oddajniku in to sprejeti na sprejemniku..

Oddajnik napajam s 12V baterijo, in ima veliko porabo, toka 5mA, ki bi ga rad zmanjšal, da bi baterija dlje zdržala..
Kako naj to naredim?Zakaj tako velik tok? HT12E naj bi imel v mirovanju le 4uA..
Question


Verjetno ti največ pokuri zener dioda... vezavo naredi tako, da boš s tipko vklopil napajanje vezja.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gnioco
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2004 12:15
Prispevkov: 12
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 12:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katera zener dioda?
Vezavo imam podobno temu, le da uporabljam samo eno tipko na pinu 13, ostali vhodi so v zraku.Ali bi jih moral vezat na + napajanje?

http://www.relic.9cy.com/Remote/Ht12E%20tws434_RF_Transmitter.gif
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 5:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem si ogledal vezavo. Iz nje se vidi, da se oddajni modul ne izklaplja ko ni aktiven.

Predlagam, da tipko Transmit enable vežeš tudi na maso VF modula.

Jaz bi to vezje malo modificiral z uporabo nekaj diod tako, da bi z vsakim vklopom tipke (D0 - D3) vklopil tudi maso na /TE pin.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gnioco
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2004 12:15
Prispevkov: 12
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2007 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja saj tako imam tudi vezano, TE je na masi, tako da stalno oddaja, morda je to tudi problem..? Vezavo imam tako kot na pripeti sliki.
Kam si mislil da bi vezal diode?
Kako pa bi naredil da bi izklapljal napajanje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2007 11:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izkljuci oddajnik in MCU takrat, ko tipa ni pritisnjena. SW v MCUju naj po vklopu napajanja malce pocaka, da pride oddajnik k sebi, sele potem pa zacne oddajati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gnioco
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Mar 2004 12:15
Prispevkov: 12
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2007 5:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne uporabljam MCUja in ga verjetno niti nebom, saj je namen pritisk samo ene tipke, pa še s prostorom sem omejen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2007 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa pac izkljuci samo oddajanik in enkoder, impulz na data liniji enkoderja pa vezi z RC clenom, tako da se bo nivo signala dvignil dovolj pocasi, da bo oddajnik do takrat ze aktiven oz. nekako drugace zakasni. Dokler bo oddajnik ves cas prizgan, bodo baterije hitro sle ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group