Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VF RWS-434 TWS-434 domet?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
[g0ran24]
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2004 12:29
Prispevkov: 10
Kraj: brežice

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2004 2:05 pm    Naslov sporočila: Re: Jure, in kaj predlagaš ti? Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
To z baterijo seveda zavisi od kapacitete baterije. Tista baterija za pogon ročnih ur najbrž ne bo ta prava, pa še predraga je. Sploh pa sem kot starec, jezen na vso mladež, ki hoče stvari tako pomanjšati, da moram uporabiti očala, da napravo lahko uporabljam.
No, ampak sedaj smo zašli, pojdimo nazaj na tir: Kaj, Goran, nameravaš upravljati se telekomandami?

Vilko


Ubistvu bo namesto releja bil samo enostaven piskač nč drugega. Sepravi ko je oddajnik izven dometa se vklopi piskač (alarm). To pomeni da rabim samo eden kanal za to napravo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2004 3:07 pm    Naslov sporočila: Hm, ni tako zapleteno, kot izgleda, ampak bolj! Odgovori s citatom

To se pravi, da oddajnik stalno oddaja signal, se pravi, boš moral oddajnik napajati kar z solidnim virom energije.

Ker sem se nekaj ukvarjal se tem, ti bom poslal predloge, ideje na kot zasebno sporočilo.

Pozdrav
Vilko

_________________
Sliši se paradoksalno, a je vendarle res:
Nekateri ljudje imajo vedno vse prav. No, včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2004 12:29
Prispevkov: 10
Kraj: brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2004 1:49 pm    Naslov sporočila: Re: Hm, ni tako zapleteno, kot izgleda, ampak bolj! Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
To se pravi, da oddajnik stalno oddaja signal, se pravi, boš moral oddajnik napajati kar z solidnim virom energije.

Ker sem se nekaj ukvarjal se tem, ti bom poslal predloge, ideje na kot zasebno sporočilo.

Pozdrav
Vilko


napajal bi recimo z 9 voltno baterijo ki bi bla polnilna sepravi bi oddajnik uporabljal kako uro pol pa bi ga priključil na polnilec, tako da mislim da nebi smelo biti kakšnih težav z virom napetosti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2004 3:08 pm    Naslov sporočila: Pozabi na polnilec, prezapleteno! Odgovori s citatom

9V baterija je OK, toda moraš zmanjšati napetost za napajanje 2051, ta tako visoke napetosti najbrž ne bo delal.
Zadevo lahko narediš varčnejšo tako, da oddajaš vsakih 10 sekund eno sekundo, vmes pa nič. Toda za 9 sekund mirovanja moraš programirati izklop napajanja oddajnika preko enega tranzistorja in mikroprocesor spraviti v powerdown način, pa ne vem, ali 2051 to ima..

Vilko

_________________
Sliši se paradoksalno, a je vendarle res:
Nekateri ljudje imajo vedno vse prav. No, včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[g0ran24]
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Nov 2004 12:29
Prispevkov: 10
Kraj: brežice

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2004 9:00 pm    Naslov sporočila: Re: Pozabi na polnilec, prezapleteno! Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
9V baterija je OK, toda moraš zmanjšati napetost za napajanje 2051, ta tako visoke napetosti najbrž ne bo delal.
Zadevo lahko narediš varčnejšo tako, da oddajaš vsakih 10 sekund eno sekundo, vmes pa nič. Toda za 9 sekund mirovanja moraš programirati izklop napajanja oddajnika preko enega tranzistorja in mikroprocesor spraviti v powerdown način, pa ne vem, ali 2051 to ima..

Vilko


Za napajanje bi uporabljal 78L05. Preiskušal in pa programiral bom ta vikend, ker zdaj urejam stanovanje pa nimam časa. Se ti pa še enkrat zahvaljujem za vso pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2004 7:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Citiram:
Zadevo lahko narediš varčnejšo tako, da oddajaš vsakih 10 sekund eno sekundo, vmes pa nič. Toda za 9 sekund mirovanja moraš programirati izklop napajanja oddajnika preko enega tranzistorja in mikroprocesor spraviti v powerdown način, pa ne vem, ali 2051 to ima..


2051 ima powerdown in to bi bila najelegantnejša varianta glede porabe električne energije.

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2004 9:16 am    Naslov sporočila: Ja, toda Odgovori s citatom

Ja, ima sicer powerdown, vendar mislim, da se ga da spet zbuditi samo z reset-om, ne pa tudi z interruptom. Drži?

Vilko

_________________
Sliši se paradoksalno, a je vendarle res:
Nekateri ljudje imajo vedno vse prav. No, včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2004 9:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Citiram:
Ja, ima sicer powerdown, vendar mislim, da se ga da spet zbuditi samo z reset-om, ne pa tudi z interruptom. Drži?


Res je!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Primoz
Novinec


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 17:16
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 2:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:

V kolikor potrebuješ večji doseg za prenos podatko predlagam, da uporabiš VF module, ki delajo na 868 MHz - le-ti moduli omogočajo komunikacijo do 100kBd...


.... kje bi pa dobil kakšne podatke o teh modulih in ali jih kdo pri nas prodaja. Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 2:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primož,

poglej link:

http://www.svet-el.si/trgovina19.html

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 13, 2004 4:17 pm    Naslov sporočila: Vedno vtikam nos, kamor ni treba: Odgovori s citatom

Pozdrav, Jure!

Eee, to je ta prava spletna trgovina! Poleg cene in košarice imaš link na datasheet za modulčke. In sem seveda vtaknil nos v datasheet!
In kaj vidim, lepo vidni podatki za oddajnik in na drugi strani sprejemnik, le za sprejemnik manjka razpored pinov ..

Pa oprosti!
Vilko

_________________
Sliši se paradoksalno, a je vendarle res:
Nekateri ljudje imajo vedno vse prav. No, včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 14, 2004 8:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vilko,

hvala, da si to opazil, bomo popravili!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Primoz
Novinec


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 17:16
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 8:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej lahko kupim RX868 in TX868 in ga preprosto vtaknem v obstoječe vezje namesto 433 modulov?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 9:06 am    Naslov sporočila: Skoraj tako! Odgovori s citatom

Pozdrav,

verjetno bo Jure odgovoril na to kompetentno, jaz imam samo njegovo ustno informacijo, da je pri sprejemniku digitalni izhod visokoohmski in je potrebno med sprejemnik in rx-pin mikroprocesorja dati recimo fet tranzistor, (tako da ne obrača faze).

Nisem testiral.

Vilko

_________________
Sliši se paradoksalno, a je vendarle res:
Nekateri ljudje imajo vedno vse prav. No, včasih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 15, 2004 10:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primož,

Citiram:
Torej lahko kupim RX868 in TX868 in ga preprosto vtaknem v obstoječe vezje namesto 433 modulov?


V principu ja, praktično pa ni čisto tako. Ko sem jaz to naredil, sprejemnik ni deloval. Po kontaktiranju proizvajalca smo ugotovili, da 89C2051 preveč obremeni izhod sprejemnika in zato je potrebno uporabiti FET za ojačenje, jaz pa sem namesto 89C2051 uporabil pin-kompatibilen 90S2313, mu vhode definiral kot High Z (visokoimpedančni). Potem je zadeva s programom in hardverom prilagojenim za AVR lepo delovala!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 2 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group