Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATmega128 modul - problem z E2

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blisk
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:06
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2004 5:48 pm    Naslov sporočila: ATmega128 modul - problem z E2 Odgovori s citatom

Uporabljam ATmega128 modul na testni plošči, problem nastane ko želim uporabiti interni E2 od čipa. Problem je v tem da mi čip pozablja vsebino E2. Zanima me če ima kdo podoben problem ter kako ga najlažje odpravim.
Čip pozabi vsebino skoraj ob vsakem resetu (recimo na 3 resete pozabi vsebino).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2004 8:01 pm    Naslov sporočila: atmega Odgovori s citatom

LP!
Predvidevam da gre za interni EEPROM (E2??).Vsebina eeproma se rada zbriše pri nepravilnem resetu.Vsaj meni se je to dogajalo z AVR-ji.Kako imaš nastavljen fuse bit?
Poskusi uporabiti kakšno reset vezje (mc34064) meni je pomagalo in se vsebina eeproma ni nikoli spremenila ob resetu.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blisk
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:06
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2004 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fusebits
1:Brown-out detection level at VCC=2.7 V
1:Brown-out detection disabled
10:SUT=10 Start-up time
1111:CKSEL=111X External Crystal/Resonator High Frequency (uporabljam 9.83MHz)
fusebits high
1:Reset vector is $0000
10:Bootsize 1024 words at $FC00
1:EEPROM memory is erased when erasing chip
1:osc=1
0:Enable serial downloading
0:Enable JTAG
1:Disable OCD

LP
jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RokR
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:45
Prispevkov: 127
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2004 12:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi. Tvoj problem se verjetno nanasa le na 1 byte v EEPROMU. Drugi se praviloma ne zbrisejo. Zadevo enostavno resis z dummy byteom. To je, da najprej uporabis dim karkoli as eram byte in ga nikoli ne uporabljas. To je najenostavneje...
_________________
Home automation / pametna hiša / inteligentni dom / interaktivna hiša, medicina, urologija, elektronika, homemade, članki...
http://www.rodic.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RokR
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:45
Prispevkov: 127
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2004 12:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1:EEPROM memory is erased when erasing chip

Sploh pa ce imas to vkljuceno, ti bo ob vsakem programiranju izbrisalo eeprom!?!? Vecina programiranj vkljucuje predbrisanje... Odvisno od tega kaj uporabljas...

_________________
Home automation / pametna hiša / inteligentni dom / interaktivna hiša, medicina, urologija, elektronika, homemade, članki...
http://www.rodic.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blisk
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:06
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 12, 2004 1:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za odgovore - sm odkril kaj je narobe - napaka v programu.

tist fusbit sem spremenil na 0 tako da naj bi ohranil vsebino eeproma vendar še vedno pobriše vsebino.

zanima me če lahko na kakšen način v basicu definiraš tako polje
dim podatek(2)(7) as byte - da bi imel matriko ne pa samo vektor -
dim podatek(4) as byte.


LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RokR
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:45
Prispevkov: 127
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 12, 2004 2:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zal ne, Si pa lahko sam definiras
Npr- dim podatek(2)(7) as byte = dim podatek(14) as byte
in potem uporabljas:
podatek(a)(b)<=>podatek((a-1)*7+b)
podatek(2)(4)<=>podatek((2-1)*7+b)
(2-1)*7=7
7+4=11
...

_________________
Home automation / pametna hiša / inteligentni dom / interaktivna hiša, medicina, urologija, elektronika, homemade, članki...
http://www.rodic.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group