Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

komunikacija 485 težave

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 05, 2004 5:37 pm    Naslov sporočila: komunikacija 485 težave Odgovori s citatom

LP!
Prvič delam z komunikacijo po 485 in imam težave.Imam tri naprave povezane po 485.Razdalja je majhna 15 - 20m,hitrost komunikacije pa 9600bps.
Ena naprava bere podatke z drugih dveh,in mi se pogosto dogaja da sprejet podatek ni pravilen.
Na vseh treh naparavah sem imel upore 120 ohm na liniji 485.Po nasvetu sem upore zel vstran in sedaj dela boljše vendar se še vedno dogaja da podatek ni pravilno sprejet (tudi po 20 krat zaporedoma).
Naprava se nahaja v industrijskem okolju z veliko motenj,vse se napaja iz enega usmernika (svič).
Ali ima gdo izkušnje z komunikacijo po485?
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 05, 2004 9:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a tudi če samo ena pošilja in ena sprejema je problem?
kakšno imaš pa linijo, če imaš toliko motenj vzami eno parico in UTP ali še bolje FTP kabla ki ima oklop.

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 05, 2004 10:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upore daj samo na konca linije....torej samo dva upora.
Ali imas to nacin master/slave? Torej ena naprava posilja in druge poslusajo....ali samo poslusajo ali tudi kaj oddajajo? Kaksne imas zakasnitve pred preklopom na posiljanje?

lp

_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2004 6:50 am    Naslov sporočila: komunikacija Odgovori s citatom

LP!
Ja ce je na liniji samo ena naprava komunikacija je v redu .
Kabel sem uporabil ze obstoječ ki je bil potegnjen (alarmni kabel 6x0.22 z oklepom).
Vse naprave in pošiljajo in sprejemajo.Zakasnitev pred oddajo je 1mS.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RokR
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:45
Prispevkov: 127
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2004 8:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

2 upora na koncih linije in prepreci collision in bi moralo delati.
_________________
Home automation / pametna hiša / inteligentni dom / interaktivna hiša, medicina, urologija, elektronika, homemade, članki...
http://www.rodic.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2004 11:51 am    Naslov sporočila: komunikacija Odgovori s citatom

LP!
Ja dokler sem na koncih imel zaključne upore je napaka bila zelo zelo pogosta,zdaj sicer deluje še vedno pa občasno pride do napačnega prenosa z ene od naprav in to večkrat zaporedoma. . . .
Prav zaradi tega sumim da je napaka v hardveru ker mi je doma vse lepo delalo zadaj pa ne.Zaradi majhne razdalje vse naprave napajam iz enega usmernika.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:44
Prispevkov: 181
Kraj: Mozirje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2004 12:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uredi kot je rok rekel, prepreči da hkrati oddaja več naprav!
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
Štrom: http://www.red-mamba.com & http://www.red-mamba.biz
Prosti čas: http://www.maddogs-clan.org
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Igor K.
Mojster


Pridružen/-a: Pon Jul 2004 9:13
Prispevkov: 38
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2004 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z ozirom na to, da uporabljaš nizke hitrosi prenosa (9600) uporabi počasnejše driverje (slew-rate limited) npr MAX487,488(do2,5 Mbps) ali MAX3082(115kbps), ki delujejo tudi brez uporov in povzročajo manj odbojnih signalov na sami liniji. Za brezhibno delovanje pa je najpomemnješi dober komunikacijski program (če imaš veliko naprav).
_________________
Igor
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2004 7:45 pm    Naslov sporočila: komunikacija Odgovori s citatom

LP!
Najprej hvala vsem za odgovore in pomoč.Zadeva zdaj deluje tako kot je treba.Ni prihajalo do kolizije in program je bil OK.Z HW uartom ni bilo težav ker pa uporabljam SW uart so motnje delale težave, rešil pa sem jih tako da sem A prek upora povezal na + in B prek upora na - in težav ni več.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group