Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Basom - DOS - AVR

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 07, 2013 10:14 am    Naslov sporočila: Basom - DOS - AVR Odgovori s citatom

Me zanima, koliko vas je, ki pri delu uporabljate pisanje/branje na SD kartice in kakšne izkušnje imate.

Meni sicer dela, a sem daleč od tega, da bi bil zadovoljen. Zadeva se mi zdi sila občutiljiva in čim gre kaj narobe, se ne postavi več.

Rad bi, da izkušnje izmenjamo, da se izognemo pastem, ki jih je tukaj veliko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 08, 2013 6:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, jaz se ravno zdaj ukvarjam s projektom, kjer imam tudi MicroSD kartico. Sicer uporabljam Xmego128, ampak sistem je itak isti. Dokler sem imel zadevo zvezano na breadboard-u in kar tako, sem opazil da včasih ne deluje, ker sem imel kable povsod...malenkosten premik kablov in zadeva je spet delovala.
Zdaj na PCB-ju sicer dela brez težav. Sem pa moral malo zmanjšati hitrost komunikacije, ampak jaz imam takt 48MHz, pa tudi kvaliteta kartice po moje tukaj igra vlogo. Pri xmegi imaš ukaz:
Koda:
Config Spi = Hard , Interrupt = Off , Data Order = Msb , Master = Yes , Polarity = High , Phase = 1 , Clockrate = 4 , Noss = 1


Clockrate tukaj pove hitrost komunikacije s kartico. NE vem, kako je s tem pri navadnih megah, ampak če imaš težave lahko pogledaš in če je enako, zmanjšaš hitrost.
Itak sem ugotovil da je za pisanje na 320x240 barvno xmega tako počasna, da hitrost komunikacije s kartico sploh ne igra vloge, je v vsakem primeru hitrejša (za občutek: čez cel zaslon sliko nalaga dobre pol sekunde).
Ja, ARM bi tukaj blestel. Ampak zaenkrat se se nisem pripravljen učit jezik C, zato sem pač priklenjen na mege in xmege. Varianta je MicroBasic, ampak menda ni tako dober kot bascom...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dogaja se mi, kar si ne znam pojasniti:

Če se pri postavljanju DOS-a
Koda:
Drivereset()
Drivecheck()
Driveinit()
Initfilesystem(1)


karkoli zaštrika, in dobim Returncode 255, niti z reset tipko na uC ne pridem iz te pasti.
Pridem pa, če fizično izvlečem SD in jo spet vstavim v ležišče.

Delam pa z Mega328 in 11059200 Hz.

Seveda ročno popravljanje take situacije ne pride v poštev. Potrebno je najti način, da se situacija sama postavi nazaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Začetnik


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 13:31
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dva meseca že uporabljam SD za datalogger. Brez problemov. Bascom.
Je pa res, da mi je z eno kartico delalo, z drugo pa ne.
Za prilagoditev nivojev komunikacije, nekatere kartice ne prebavijo uporovnih delilnikov, ampak moraš stvar izvesti bolj sofisticirano. Potem pa dela.

_________________
BojanR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 11:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BojanR je napisal/a:

Za prilagoditev nivojev komunikacije, nekatere kartice ne prebavijo uporovnih delilnikov, ampak moraš stvar izvesti bolj sofisticirano. Potem pa dela.


Kako? S Zener diodami? Te imajo v sebi kapacitivnost?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Začetnik


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 13:31
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 12:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam 74HC125.
MOSI in SCK direktno na vhod čipa, pri CS pa še 10k pull-up.

_________________
BojanR
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group