Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Raspberry in iRadio

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2016 1:32 pm    Naslov sporočila: Raspberry in iRadio Odgovori s citatom

Zdravo,

imam problem z Raspberry PI2 Model B V1.1 in iRadio in LCD. Namreč mi ne izpisuje na LCD recimo "Hello PI". Sveti samo moder zaslon. Program sem pobral iz spletne strani in ga zalaufal. Ostalo deluje.
Kit sem sestavil sam... Zanima me samo če je prav sestavljen pri LCD? Prilagam par slikic.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2016 8:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fatmir,

na mail sem ti poslal navodilo. Če še kaj ne bi bilo OK, mi piši.

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2016 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,

za spodnjo kodo bi mi moralo na 2x8 LCDmodulu po zagonu na F5 izpisati "Zdravo", pa mi tega ne izpiše.
Nagaja mi samo textovni izpis na LCD-ju, vse ostalo dela.

Spodaj je primer samo za test.

import time
import RPi.GPIO as GPIO

LCD_RS = 12
LCD_E = 16
LCD_D4 = 18
LCD_D5 = 22
LCD_D6 = 24
LCD_D7 = 26


def initLCD():

GPIO.output(LCD_RS, False)
sendNibbleLCD(0x3)
sendNibbleLCD(0x3)
sendNibbleLCD(0x3)
sendNibbleLCD(0x2)
sendByteLCD(0x28)
sendByteLCD(0x0C)
sendByteLCD(0x06)
sendByteLCD(0x01)

def sendNibbleLCD(data):

GPIO.output(LCD_D4, bool(data & 0x1))
GPIO.output(LCD_D5, bool(data & 0x2))
GPIO.output(LCD_D6, bool(data & 0x4))
GPIO.output(LCD_D7, bool(data & 0x8))
pulseEnableTransmitLCD()

def pulseEnableTransmitLCD():

mSec = 0.0005
time.sleep(mSec)
GPIO.output(LCD_E, GPIO.HIGH)
time.sleep(mSec)
GPIO.output(LCD_E, GPIO.LOW)
time.sleep(mSec)


def sendMessageLCD(string):

for character in string:
sendCharLCD(character)

def sendCharLCD(ch):

sendByteLCD(ord(ch), True)

def sendByteLCD(data,charCommand=False):

GPIO.output(LCD_RS,charCommand)
sendNibbleLCD(data >> 4)
sendNibbleLCD(data & 0x0F)

def main():
initIO()
initLCD()
sendMessageLCD("Zdravo")
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2016 9:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fatmir,

res je, LCD bi ob vklopu moral pokazati pozdravno sporočilo.

Če RPi priključiš na monitor na HDMI izhod - ali ti RPi kaj sporoči v CMD vrsticah? Javi kakšno napako?

Možno je seveda tudi, da je z LCD-jem kaj narobe. Ali je na mestu R8 zaspajkan upor 4,7k? Če ni, ga zaspajkaj.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2016 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja upor R8 je sedaj 1k, odspajkam in dam 4.7k?

LCD je RT0802B-1 in malina model BV1.1, in tester Ver2_1!

Bom probal.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2016 6:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj 4k7 in sporoči če dela.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 11:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem, probal pa še zmeraj ni texta na LCD-ju.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 3:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

oprosti, nisem napisal natančno... Na RPi plati pusti upore tako, kot so bili (R8 = 1k), pač pa na LCD-ju na mesto R9 (ko sem videl fotko LCD-ja, se vidi, da je to R9) zaspajkaj 1,5k upor.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 29, 2016 6:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
Hoj,

oprosti, nisem napisal natančno... Na RPi plati pusti upore tako, kot so bili (R8 = 1k), pač pa na LCD-ju na mesto R9 (ko sem videl fotko LCD-ja, se vidi, da je to R9) zaspajkaj 1,5k upor.

Lp
Jure


Ok. To je to. sedaj dela.

Hvala in lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2016 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na ploščici upora R2 in R1 sta pull up upora in dam 4k7.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fatmir je napisal/a:
Na ploščici upora R2 in R1 sta pull up upora in dam 4k7.

lp


Naredi tako, kot piše v navodilih, ki sem ti jih poslal na mail.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2016 1:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

rad bi vrinil med programom za text še da mi izpisuje temperaturo in vlažnost z programom, ki je že narejen pa mi nikakor ne rata.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2016 2:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, dolgo je od tega, kar sem pisal ta program. Ampak takole na pamet bi rekel, da moraš dodati nov meni, v katerem boš izpisoval kar želiš.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fatmir
Novinec


Pridružen/-a: Sob Feb 2016 12:42
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2016 7:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha. Ok. Sem gledal, če je program zraven primerov pa ga ni.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2016 12:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fatmir je napisal/a:
Aha. Ok. Sem gledal, če je program zraven primerov pa ga ni.

lp


Na zasebno sporočilo mi pošlji tvoj email na katerega ti pošljem program.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group