Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATMega1284 Config Clock
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
slawko
Začetnik


Pridružen/-a: Čet Jan 2009 10:48
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2015 2:47 pm    Naslov sporočila: ATMega1284 Config Clock Odgovori s citatom

LP!

Ima kdo idejo zakaj Bascom AVR 1.11.9.8 javi napako pri
config clock=soft

koda:

$regfile = "m1284def.dat"
$crystal = 11059200
$baud = 9600

$hwstack = 32
$swstack = 8
$framesize = 24

Config Date = Mdy , Separator = /
Config Clock = Soft
Date$ = "01/01/14"
Time$ = "00:00:00"

Enable Interrupts


Napaka:

Error : 232 Line : 14 Not supported for the selected micro

Vsakega odgovora bom zelo hvaležen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2015 4:57 pm    Naslov sporočila: Re: ATMega1284 Config Clock Odgovori s citatom

slawko je napisal/a:


Napaka:

Error : 232 Line : 14 Not supported for the selected micro


Saj si sam našel odgovor "izbran uC ne podpira tega ukaza"


Lp, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2015 6:44 pm    Naslov sporočila: Re: ATMega1284 Config Clock Odgovori s citatom

slawko je napisal/a:
LP!

Ima kdo idejo zakaj Bascom AVR 1.11.9.8 javi napako pri
config clock=soft

koda:

$regfile = "m1284def.dat"
$crystal = 11059200
$baud = 9600

$hwstack = 32
$swstack = 8
$framesize = 24

Config Date = Mdy , Separator = /
Config Clock = Soft
Date$ = "01/01/14"
Time$ = "00:00:00"

Enable Interrupts


Napaka:

Error : 232 Line : 14 Not supported for the selected micro

Vsakega odgovora bom zelo hvaležen.


Slawko,

naloži si najnovejšo verzijo Bascom-AVR programa! 1.11.9.8 je zelo stara verzija, zdaj je zunaj že 2.0.7.8

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slawko
Začetnik


Pridružen/-a: Čet Jan 2009 10:48
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 9:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP!

Hvala za odgovore.

stursc, v ".dat" od procesorja pa piše da podpira, tudi sample je sicer za
atmega1284p, samo compile ne gre skozi.

[CONFIG-CLOCK]
SECTION=CLOCK
OPTIONCOUNT=2
OPTION1=CLOCK
OPTION1VALUE=[SOFT,USER]
OPTION1CODE=Dim _sec as byte, _min as byte, _hour as byte, _day as byte, _month as byte, _year as byte,Date$ As String * 8 , Time$ As String * 8
OPTION2=GOSUB
OPTION2VALUE=[SECTIC]

jure, tudi verzija 2.0.7.5 sicer demo javi enako.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale primer ure dela na vseh AVR-jih, ki sem jih preizkusil, edino nisem uporabljal Tiny AVR-jev. Da ta program deluje, moraš imeti AVR, ki ima Timer2 in Timer0, preveri, če tvoj AVR to ima.

Koda:
'------------------------------------------------------------
'                      MEGACLOCK.BAS
'                  (c) 2000-2002 MCS Electronics
'------------------------------------------------------------
'This example shows the new TIME$ and DATE$ reserved variables
'With the 8535 and timer2 or the Mega103 and TIMER0 you can
'easily implement a clock by attaching a 32.768 KHz xtal to the timer
'And of course some BASCOM code


'priredil Jure Mikeln, februar 2011

'osnovni primer ure v MegaPin
'v podnozje J12 vtaknite kvarc 32.768 kHz
'jumper J5 (LEDice na PortC) je potrebno odklopiti
'ATMega32 je potrebno nastaviti oscilator na notranji RC 8 MHz
'uporabljen je 2x8 LCD


$regfile = "m16def.dat"
'$regfile = "m32def.dat"
$crystal = 8000000                                          'used crystal frequency
$baud = 200                                                 'use baud rate
$hwstack = 32                                               'default use 32 for the hardware stack
$swstack = 10                                               'default use 10 for the SW stack
$framesize = 40                                             'default use 40 for the frame space



Enable Interrupts


Config Lcd = 16 * 1                                         '2x8 LCD
Config Lcdbus = 4
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.4 , Db5 = Portb.5 , Db6 = Portb.6 , Db7 = Portb.7 , E = Portb.2 , Rs = Portb.1

'Config Lcdpin = Pin , Db7 = Porta.7 , Db6 = Porta.6 , Db5 = Porta.5 , Db4 = Porta.4 , E = Porta.2 , Rs = Porta.1


'[now init the clock]
Config Clock = Soft                                         'this is how simple it is
'The above statement will bind in an ISR so you can not use the TIMER anymore!
'For the M103 in this case it means that TIMER0 can not be used by the user anymore

'assign the date to the reserved date$
'The format is MM/DD/YY
Date$ = "02/11/01"

'assign the time, format in hh:mm:ss military format(24 hours)
'You may not use 1:2:3 !! adding support for this would mean overhead
'But of course you can alter the library routines used

Time$ = "10:14:00"

'---------------------------------------------------
'optional use the european date time library
'$lib "eurotimedate.lbx"
'unremark above line for euro date DD-MM-YY
'---------------------------------------------------

'clear the LCD display
Cls


Do
   Home Upper                                               'cursor home
   Lcd Time$
   Lowerline
   Lcd Date$                                                '; "  " ; Time$                                  'show the date and time
   Powersave
 Loop

'The clock routine does use the following internal variables:
'_day , _month, _year , _sec, _hour, _min
'These are all bytes. You can assign or use them directly
'For the _year variable only the year is stored, not the century
End

'--------------------------------------------------------


Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slawko
Začetnik


Pridružen/-a: Čet Jan 2009 10:48
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP!

Jure, hvala za trud, tudi pri vaši kodi javi enako napako.

Avr ima Timer-je od 0 do 4.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slavko,
napaka je zgleda v m1284def.dat.
Jaz sem do sedaj delal z m1284P in nisem imel teh težav.
Začasno si lahko pomagaš tako da:
v Bascom-u preimenuješ 1284def.dat
skopiraš datoteko m1284pdef.dat in jo preimenuješ v m1284def.dat ter jo
shraniš v bascom direktorij.
Potem bo kompile šel brez težav.
Zdaj mi se ne bere celoten pdf ker je velik da bi našel kaj je treba popraviti. Na hitro nisem opazil da 1284 nebi podpiral te funkcije, je pa res da je pdf pisan za nekaj kontrolerjev in niso navedene razlike med njimi.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 8:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

slawko je napisal/a:


Jure, hvala za trud, tudi pri vaši kodi javi enako napako.


@Slawko
Sem testiral ta program, ki ga je pripel Jure.
Res ne prevede z m1284. dat datoteko, zato sem uporabil 1284p.dat in
program lepo prevede. če deluje pa ne morem preizkusit, ker tega uC-ja nimam. Mislim, da če tako prevedeš mora delovati.


LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2015 8:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno je napaka v dat datoteki.

No Slawko, pa imaš DN: primerjati PDF-je in najti napako v dat datoteki. Wink

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
slawko
Začetnik


Pridružen/-a: Čet Jan 2009 10:48
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP!

Hvala za trud in nasvete.

stursc, Vlado katero verzijo Bascom-a imata, pri moji tudi m1284Pdef.dat
ne gre.

Lahko pripneta vajino .dat datoteko?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 12:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slavko,
sem malo preizkušal popravljati da file. Problem je nekje drugje in ne v dat file.
Če dat file m1284Pdef.dat shranim kot M1284def.dat, kompile gre brez težav.
Vendar če v tem dat fajlu popravim ID procesorja, kompile več ne gre.
Če samo preimenuješ fajl brez popravkov ti bo pol jamral programatar da ID procesorja ni pravi.
Procesorji ki ne podpirajo soft ure nimajo definiran "AS2" v ASSR registru ker ga nimajo, v dat fajlu za M1284 je definiran . . .
Jure, najbolj bo da vprašaš Marka kje je napaka.
LP
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
slawko
Začetnik


Pridružen/-a: Čet Jan 2009 10:48
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 2:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP!

Fantje, res hvala za trud.

Ja zgleda da je problem v verzijah Bascoma (stara verzija ne dela m1284 in tudi ne m1284p), novejsa verzija 2.0.7.5 pa m1284p prebavi ne pa tudi m1284.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 3:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slavko,
jaz imam verzijo 2.077 (zadnje nikoli ne nalagam dokler ne odstranijo napake), tudi jaz dobim ERR če uporabim m1284.
Procesorja sta skoraj identična, 1284P ima 2 comm porta, to je edina razlika ki sem jo našel.
Počakajmo na Jureta, bo mogoče kontaktiral Mark-a.
Če ti programator ne bo težil lahko narediš kompile z 1284Pdef.dat, če bo težil, potem napiši kratek program za 1284, naredi kompile, odpri okno programatorja (naj bo nastavljen na ročno programiranje in ne auto), ko spozna procesor, v bufer programatorja preberi hex ali bin fajl programa za uro in sprogramiraj kontroler.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 6:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
...jaz imam verzijo 2.077 (zadnje nikoli ne nalagam dokler ne odstranijo napake)...


Vlado, tokrat se splača naložiti 2.0.7.8, ker so dodali "code folding", to pomeni da ob vsakem strukturiranem stavku (IF, DO-LOOP, FOR....) dobiš plusek, s katerim lahko celoten stavek skrčiš. Tako dobiš večjo preglednost.
Pa funkcije in podprogrami so zdaj lahko v drugi barvi..

Spotoma naj še povem da bo naslednja verzija malo bolj "poslovenjena" za tiste, ki uporabljate SLO vmesnik. Sem se malo potrudil in prevedel manjkajoče besede, ki jih je bilo vedno več. Seveda bodo predlogi dobrodošli, saj je gotovo kaj narobe prevedeno...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2015 7:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado,

OK, bom povprašal Mark-a, v čem je problem in sporočim, ko dobim odgovor.

protoncek je napisal/a:
Vlado, tokrat se splača naložiti 2.0.7.8, ker so dodali "code folding", to pomeni da ob vsakem strukturiranem stavku (IF, DO-LOOP, FOR....) dobiš plusek, s katerim lahko celoten stavek skrčiš. Tako dobiš večjo preglednost.


Hvala za info, Za barve zank sem vedel, nisem pa vedel za "code folding". Hint: code folding je potrebno vklopiti in ponovno zagnati Bascom-AVR, sicer code folding ne dela.

protoncek je napisal/a:

Spotoma naj še povem da bo naslednja verzija malo bolj "poslovenjena" za tiste, ki uporabljate SLO vmesnik. Sem se malo potrudil in prevedel manjkajoče besede, ki jih je bilo vedno več. Seveda bodo predlogi dobrodošli, saj je gotovo kaj narobe prevedeno...


Hvala tudi za to. Jaz sicer uporabljam angleško verzijo, čeprav smo že dolgo nazaj glavnino poslovenili v AX-u.



Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group