Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Bascom avr in minipin2 pomoč
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
can
Novinec


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 11:30
Prispevkov: 7

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 4:49 pm    Naslov sporočila: Bascom avr in minipin2 pomoč Odgovori s citatom

Pred kratkim sem kupil razvojno orodje minipin2 in programator proggy 2 avr ter krmilnik atmega 324a. Na računalnik namestil bascom avr, pri nastavitvah sledil navodilom mpin booklet ( avr toolkit). Minipin preko proggy priklopil na usb.Prvi kratek programček skompaliral in želel z njo sprogramirati krmilnik, vendar pri tem dobil sporočilo "Could not detect chip. Auto programm failed".

Zelo lepo prosim za malo pomoči.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 12:20 pm    Naslov sporočila: Re: Bascom avr in minipin2 pomoč Odgovori s citatom

can je napisal/a:
Pred kratkim sem kupil razvojno orodje minipin2 in programator proggy 2 avr ter krmilnik atmega 324a. Na računalnik namestil bascom avr, pri nastavitvah sledil navodilom mpin booklet ( avr toolkit). Minipin preko proggy priklopil na usb.Prvi kratek programček skompaliral in želel z njo sprogramirati krmilnik, vendar pri tem dobil sporočilo "Could not detect chip. Auto programm failed".

Zelo lepo prosim za malo pomoči.


Morda bi bilo treba instalirati gonilnike za USB (www.ftdichip.com), če si to naredil pa pošlji kopijo zaslona, da vidim, kaj te muči.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
can
Novinec


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 11:30
Prispevkov: 7

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 5:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pošiljam slikico zaslona pa tudi slikico nastavitev. Mogoče še samo to, da uporabljam Bascom AVR Compiler version :2.0.5.0. Koda za testiranje pa je
Dim Ledica As Bit
$regfile = "m324pdef.dat"
Do
Config Portd = Output
Portd.0 = Ledica
Ledica = Not Ledica
Wait 1
Loop
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Can,
v prvem postu si napisal da imaš mikrokontroler ATMega324a, v programu pa si nastavil 324P. To ni pravilno, moraš izbrati dat file za procesor ki ga dejansko uporabljaš.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
can
Novinec


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 11:30
Prispevkov: 7

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 21, 2013 9:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že sam mal na to posumil, vendar je znotrja bascom avr na razpolago le dat file za 324p, zato sem izbral tega. Sem mal po netu brskal, pa za 324a še nisem našel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

can je napisal/a:
Sem že sam mal na to posumil, vendar je znotrja bascom avr na razpolago le dat file za 324p, zato sem izbral tega. Sem mal po netu brskal, pa za 324a še nisem našel.


Uporabi tole:

$regfile= "m324padef.dat"

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 12:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Can,
katero različico Bascom-a uporabljaš. Vem da v starejših različicah tega ni.
Če imaš Demo snemi novejšo različico, če pa imaš CRK potem . . .

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 3:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa config ukaz daj ven iz do...loop zanke. To narediš samo enkrat, ne vsakič sproti.
Pa dim ukaz premakni dol, za vrstico regfile. Naj program izgleda tako, kot treba, sicer boš imel pri velikih programih velike probleme pri preglednosti.

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
can
Novinec


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 11:30
Prispevkov: 7

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 2:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabil sem bascom avr verzijo 1.11.9.1 in verzijo 2.0.5.0. Pri obeh verzijah imam na razpolago le dat file za 324p. Dat file za 324a ali 324pa nista zraven v naboru dat file-ov. Malo sem iskal po netu pa nikjer ne najdem dat file za 324a ali 324pa. Obstaja mogoče kakšen link, kjer bi lahko to dobil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Can,
vprašal sem ali imaš legalno verzijo, Demo ali pa skrekan program?

V različici (licenčni) nad 12.0.0 je dat fajl vgrajen.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 9:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabi zadnjo Demo verzijo in povej, če je kaj bolje.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
can
Novinec


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 11:30
Prispevkov: 7

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 6:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Inštaliral verzijo 2.0.7.5. (url: http://www.mcselec.com/?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=41) Ta vsebuje dat file za 324pa, vendar je rezultat enak:

Could not detect chip. Auto program failed
Chip ID: 1E9515
STK500V2 detected
Auto program
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 6:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MiniPin2 ne poznam preveč, vseeno vprašanja:
Ali imaš na testni plošči kristal?
Ali kristal imaš vezan na procesor ali pa na zunanji oscilator?
Če uporabljaš zunanji oscilator ali si prestavil kratkostičnik OSC_EN?

Ali podan link pomeni da uporabljaš Demo Bascom?
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 6:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvomim da ima verzija bascoma kaj zraven pri tvoji napaki. PC ne zazna programatorja. Imaš com port sigurno pravi ?( com10)? Kaj pa če si skuril čip...žal ne poznam tvojega sistema in ne morem bolj pomagati. Ampak če imaš stk500 (kot vidim iz slike) lahko namestiš staro verzijo ATmelovega AVR studia - najdi verzijo 4 in se poskusi z njim povezati na čip. Jaz nikoli nisem marak bascomovega vmesnika za programiranje. Ne me vprašat, zakaj. Enostvno ga ne maram...
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pavle,
nastavitve za programator so OK, saj mu spozna programator, čipa pa ne prepozna. Vprašanje je ali je na plošči kristal, ker pa mini pin ima tudi interni oscilator bi bilo najbolje da uporabi njega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group