Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ATTINY4313

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 25, 2013 10:41 pm    Naslov sporočila: ATTINY4313 Odgovori s citatom

Imam problem, in sicer: program, ki deluje na attiny2313 na 4313 ne deluje! Zanimivo je tudi, da imam v ciljnem vezju 4313 in če spremenim $regfile = "attiny4313.dat" v $regfile = "attiny2313.dat" zadeva deluje! Bolj natančno: TEŽAVE SO PRI KONFIGURACIJI TIMERJA0 KOT PWM!

Prilagam samo del programa, kjer se vidi konfiguracija timerjev (timer 1 deluje). A je komu jasno kaj bi lahko bilo, predvidevam da datoteka attiny4313.dat?

$regfile = "attiny2313.dat"
$crystal = 8000000

Config Timer0 = Pwm , Compare A Pwm = Clear Up , Compare B Pwm = Clear Up , Prescale = 1 'clear up pomeni, da pri 0 LED ugasnjena, pri 255 pa prižgana
Config Timer1 = Pwm , Compare A Pwm = Clear Up , Prescale = 1

Config Portb.2 = Output 'rdeča
Config Portb.3 = Output 'zelena
Config Portd.5 = Output 'plava


Do

'Rdeča
Pwm0a = 255 'rdeča
Pwm1a = 0 'zelena
Pwm0b = 0 'plava
Wait 1

'Plava
Pwm0a = 0 'rdeča
Pwm1a = 0 'zelena
Pwm0b = 255 'plava
Wait 1

'Zelena
Pwm0a = 0 'rdeča
Pwm1a = 255 'zelena
Pwm0b = 0 'plava
Wait 1

'Vse
Pwm0a = 255 'rdeča
Pwm1a = 255 'zelena
Pwm0b = 255 'plava
Wait 1

Loop
End

Prosim za pomoč!

Hvala, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 10:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boris,

kaj pa ne dela?

Si preveril 4314.dat datoteko, če se ujema z datasheetom?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 10:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure, problem sem imel s prostorom, nisem mogel vse "stlačiti" v attiny2313 in zato sem vstavil v ciljno vezje novi procesor atiny4313. V skrajšani verziji programa, ki je deloval na 2313 in bi moral tudi na 4313 sem spremenil le $regfile = "attiny2313.dat" v $regfile = "attiny4313.dat" in zadeva več ni delovala. Napaka je vezana na konfiguracijo timerja0. V priponki je napaka!

V datoteko ATTINY4313.DAT se ne zastopom!?

Hvala za pomoč!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 11:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boris,

no, program sem prevedel in ni bilo težav s prevajanjem. Uporabljam ver. 2.0.7.3, mogoče je to problem.

Poizkusi novejšo verzijo Bascom-AVR.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 11:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure, 100krat hvala za tvoj čas! Problem je torej v verziji! A je bilo pri prevajanju v programu $regfile = "attiny4313.dat"?

Hvala!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 10:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

senna je napisal/a:
A je bilo pri prevajanju v programu $regfile = "attiny4313.dat"?


Seveda!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 26, 2013 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure, z demo verzijo tudi meni deluje! Kako je z nakupom nove verzije? Lahko o tem preko foruma ali raje zasebno?

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 7:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

senna je napisal/a:
Kako je z nakupom nove verzije? Lahko o tem preko foruma ali raje zasebno?


Boris,

lepo, da dela!

Licenčna verzija je na voljo na tem linku.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group