Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Novi VF moduli
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2014 4:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz žal tudi ne...
sicer bi bilo zanimivo edino izvedeti, kako je s to nastavitvijo moči, ki se ne shrani, ta drugi del (branje jakosti signala) se lahko izvede na drugačen način (nekdo je to naredil tako, da če tri telegrame zaporedoma ne prejme, poveča moč, potem pa če jih 20-30 zaporedno sprejme pravilno, jo zmanjša...)

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 20, 2015 8:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vprašanje za Jureta, oziroma še koga.
Se je kdo ukvarja z temi moduli, ki so za 915MHz področje ?
Vidim, da ima modul čip druge oznake in se tudi drugače obnaša, kot , da ni isti SW

Hvala

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 20, 2015 7:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stursc je napisal/a:
Vprašanje za Jureta, oziroma še koga.
Se je kdo ukvarja z temi moduli, ki so za 915MHz področje ?
Vidim, da ima modul čip druge oznake in se tudi drugače obnaša, kot , da ni isti SW

Hvala

LP, stursc


To je čudno. Vsak HM-TRP lahko sprogramiraš tako, da bo delal na 915 MHz - preizkušeno. Tako smo za test sprogramirali 868 MHz verzijo, da je delala na 915 MHz z manjšim dosegom. 915 MHz verzija ima drugačne vrednosti elementov na izhodnih filtrih. To je edina razlika, za katero jaz vem.


Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 21, 2015 7:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:

To je čudno. Vsak HM-TRP lahko sprogramiraš tako, da bo delal na 915 MHz - preizkušeno. Tako smo za test sprogramirali 868 MHz verzijo, da je delala na 915 MHz z manjšim dosegom. 915 MHz verzija ima drugačne vrednosti elementov na izhodnih filtrih. To je edina razlika, za katero jaz vem.


Lp
Jure


Ugotovljeno, očitno gre za par (costum verzijo, drugi firmware), namreč modula nenehno komunicirata med sebej, in če eden ne dela začne utripati zelena led.
Problem je , ker se ga ne da prebrati na namenski program in na isti način kot te AX module (komentiramo na elektronik.si).
Potrebno bi jih bilo preprogramirat, vprašanje je s čim in kako.

LP, strusc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2015 7:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stursc je napisal/a:

Ugotovljeno, očitno gre za par (costum verzijo, drugi firmware), namreč modula nenehno komunicirata med sebej, in če eden ne dela začne utripati zelena led.
Problem je , ker se ga ne da prebrati na namenski program in na isti način kot te AX module (komentiramo na elektronik.si).
Potrebno bi jih bilo preprogramirat, vprašanje je s čim in kako.

LP, strusc


Hm, to bo težko - no ja, odvisno od časa, ki ga imaš na razpolago. Na HM-TRP je čip, ki se ga da sprogramirati, datasheet je primerno dolg, treba bi se bilo naučiti kako napisati program... verjetno je podobno na tvojem modulu.

Kaj je torej to, kar imaš na mizi kopija HM-TRP modula?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 20, 2015 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam HMTRP

Če pošljem vanj iz procesorja neke podatke in uporabljam printbin() dobim na sprejemniku kar pošljem. Če pošljem Print " TEST " pa dobim na sprejemniku 20 d4 c5 d3 d4 20 0d 0a ÔĹÓÔ ..

zanimivo je, da pravilno pošlje presledek (HEX20), namesto črke T (hex54) pa dobim HEX d4.

Kje ga lomim ?

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2015 8:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rudi,

jaz za testiranje HMTRP uporabljam tale modul, ki ga priklopim v USB in s terminalskim programom gledam, kaj sprejemam. Modul lahko tudi hitro nastavim na različne frekvence in spreminjam Baudno hitrost s pomočjo Hope konfiguracijskega programa.

Ko sem jaz testiral nisem opazil nobenih problemov s sprejemom karakterjev.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2015 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brskam po vaši trgovini...
In vidim, da imate pri modulih 433 MHz ASK (npr.RFM85) napisano, da je za uporabo treba pridobiti dovoljenje. Zakaj že? Ali ni na tej frekvenci s tako malo močjo dovoljeno delati? Nenazadnje praktično vsi daljinci za avtomatska vrata delajo tu, kot sem ugotovil...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2015 10:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:

In vidim, da imate pri modulih 433 MHz ASK (npr.RFM85) napisano, da je za uporabo treba pridobiti dovoljenje. Zakaj že?


Imeli smo obisk inšpektorja... ker moduli nimajo CE znaka, je potrebno napisati to, kar si videl.

Bistvo je v CE znaku in tem, da je Slovenija bolj papeška od Papeža... isti moduli se prodajajo po celi EU brez podobnih komplikacij...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2015 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha...vse jasno. Torej sprintam CE znak in ga nalepim gor... Laughing
Hvala za pojasnilo.

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2015 3:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:
Imam HMTRP

Če pošljem vanj iz procesorja neke podatke in uporabljam printbin() dobim na sprejemniku kar pošljem. Če pošljem Print " TEST " pa dobim na sprejemniku 20 d4 c5 d3 d4 20 0d 0a ÔĹÓÔ ..

zanimivo je, da pravilno pošlje presledek (HEX20), namesto črke T (hex54) pa dobim HEX d4.

Kje ga lomim ?


Atmega8 ga je pri povišani temperaturi ambienta začela za=bavat. Tako je vezje zjutraj delalo, popoldan ko je bili nad 35'C pa ne več. Ko nisem vedel več kaj delat, sem zamenjal še mego in sedaj je ok. Tudi take so dogajajo.

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2015 3:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm...kakšen kristal pa uporabljaš? Po možnosti notranjo uro? To se je frekvenca takta toliko spremenila, da je prišlo do tega...
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group