Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Novi VF moduli
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 23, 2014 3:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem z njimi uspešno komuniciral tudi na 433 MHz. Sicer sem moral moč malce dvignit (na minimalni ni šlo), pa sta se prav lepo pogovarjala, tako da to skorajda ne more biti problem.
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 26, 2014 6:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
OK, pošlji. Ne morem obljubit kdaj se jih bom lotil, pogledal jih bomo gotovo enkrat nasl. teden.

Lp
Jure


JA, sem bil 3 dni odsoten.
Jure, kaj pošljem , samo module ali komplet testno preriferijo ?
Za periferijo moram napisat malo razlage.

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 27, 2014 7:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stursc,

pošlji samo module.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 28, 2014 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
OK, pošlji. Ne morem obljubit kdaj se jih bom lotil, pogledal jih bomo gotovo enkrat nasl. teden.

Lp
Jure


Jure, poslano. Več pa na mail.

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2014 11:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srečko,

preveri mail.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2014 7:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
No, meni je zmanjkalo idej...
se pa spomnim čisto na začetku meni tudi niso hoteli oživeti, s tem da sem jaz imel probleme že pri nastavljanju...že tukaj mi ni šlo...tebi vsaj to gre. Potem so kar naenkrat "oživeli", pa se mi tudi sanja ne, zakaj.
.


No, tudi meni se še ne sanja. Bore malo sem se naučil zraven.
Povem lahko le da so moduli končno oživeli, zato upam, da bom mogoče v nadaljevanju testiranj dojel kje je bil problem.

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 11:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da se ne ukvarjam samo jaz z temi moduli in, da bo znal odgovoriti ali preveriti stanje.
Testiral sem koliko moči je pravzaprav potrebno za normalno uporabo (odpiranje garažnih vrat). Ugotovil sem, da je 5dbm popolnoma dovol, s tem pa tudi varčevanje baterije. Pokazal se je pa mali problem uporabe iz avtomobila, kjer zmanjka malo moči, zato sem nastavil modul na 8dbm.
Ker daljinče ni več delal (le še na 2m), sem s programom preveri, če sem prav nastavil. Po branju sem ugotovil, da je moč nastavljena na 1dbm.
poskušal sem ponovno nastaviti in in branje je ponovno pokazalo na 1dbm.
Sedaj ne vem sli je napaka vprogramu za nastavljanje ali se to dogaja le pri meni. prosim, če bi hotel kdo to preverit.
V prilogi pogled na stanje

Lp, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srečko,

kolikor sem jaz testiral program dela, kot predvideno.

Mimogrede, kaj pa je bilo narobe, da so moduli oživeli?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 1:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
Srečko,

kolikor sem jaz testiral program dela, kot predvideno.

Mimogrede, kaj pa je bilo narobe, da so moduli oživeli?

Lp
Jure


Prosim te, preveri še enkrat, če je to res, kaj bi lahko bilo drugega ?
5X sem probal, vsak modul, vedno prebere dbm 1, dela tudi tako, za enko. Vse druge nastavitve so pa vredu.
Če pri tebi nasatvi na dbm 8, potem svetuj kaj naj naredim.

Kaj je bilo sem napisal, predvidevam, da je bil kapacitivni "kratek stik", ker fizično sem meril in ni pokazalo kaj, očitno je pa po čiščenju TIV in paste med padi začelo delovati.

Lp, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot kaže si se na trd način naučil da je treba ploščico po lotanju in PRED kakršnimkoli testiranjem OČISTITI z nitro ali podobnim. Tudi jaz sem bil v enaki situaciji, samo da je bil v delu usmernik...
Čiščenje ti mora priti v podzavest, tako da vedno avtomatsko in podzavestno to storiš.
Glede nastavitve...poskusi nastavit na 11dBm.

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 7:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:

Glede nastavitve...poskusi nastavit na 11dBm.


Pavle
Pri vseh nastavitvah je vse OK, uspešno shrani tudi 8dbm, le ko modul preberem je 1dbm, deluje pa tudi tako kot nastavljen na 1dbm.

Glede čiščenja: je bilo malo šole.


Lp, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2014 9:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, sem preizkusil. Pri zapisu vedno napiše "Send OK", vendar se meni dogaja isto kot tebi: nastavitve moči 8 dBm si ne zapomni (pade na 1 dBm, kot praviš), vse ostale pa. Torej ti ostane edino nastavitev 11 dBm.
Sicer si pa oglej pravila glede dovoljenih moči na določenih frekvencah. V prilogi. Najdi ustrezno frekvenco in imaš potem na voljo več pasov, kjer so dovoljene različne moči,pa nastavi tako frekvenco,kjer je dovoljena moč dovolj visoka. Če imaš 868 MHz modul, je v pasu 869.400 do 869.650 dovoljena moč 500mW (izsevana moč!), kar je več kot je ta modul sposoben dajati. (stran 8 priloge). Sicer je omejitev 10% delovanja, ampak za odpiranje vrat tukaj ni problem.
Sicer modul čisto spodobno deluje tudi pri drugačnih frekvencah...jaz sem ga testiral na 433MHz, pa je delal, samo malce večjo moč je treba nastavit, ker izhodni antenski del ni ravno uglašen, ampak deluje pa.

za naprej si pa preberi moje ugotovitve na prvi strani, ko boš komuniciral, da ne boš imel podobnih problemov kot jaz.

Jure ---> če imaš možnost, bi bilo mogoče fino vprašat na HOPE, kaj je s tem?
Pa.... ali si mogoče že ugotovil kakšna je razlika med ukazoma 78 in 87?

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2014 10:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:


Jure ---> če imaš možnost, bi bilo mogoče fino vprašat na HOPE, kaj je s tem?
Pa.... ali si mogoče že ugotovil kakšna je razlika med ukazoma 78 in 87?


Trenutno ne utegnem testirat, se bo pa gotovo pokazal priložnost za test in takrat bom odgovoril na obe vprašanji.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2014 6:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
protoncek je napisal/a:


Jure ---> če imaš možnost, bi bilo mogoče fino vprašat na HOPE, kaj je s tem?
Pa.... ali si mogoče že ugotovil kakšna je razlika med ukazoma 78 in 87?


Trenutno ne utegnem testirat, se bo pa gotovo pokazal priložnost za test in takrat bom odgovoril na obe vprašanji.

Lp
Jure


Na to temo smo čisto pozabili !


LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2014 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stursc je napisal/a:
Jure je napisal/a:
protoncek je napisal/a:


Jure ---> če imaš možnost, bi bilo mogoče fino vprašat na HOPE, kaj je s tem?
Pa.... ali si mogoče že ugotovil kakšna je razlika med ukazoma 78 in 87?


Trenutno ne utegnem testirat, se bo pa gotovo pokazal priložnost za test in takrat bom odgovoril na obe vprašanji.

Lp
Jure


Na to temo smo čisto pozabili !
LP, stursc


Jaz v vmesnem času nisem nič delal s temi moduli...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group