Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Oznake pinov GLCD 128x64

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bdoljac
Novinec


Pridružen/-a: Pet Okt 2006 22:05
Prispevkov: 6
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 14, 2013 8:34 pm    Naslov sporočila: Oznake pinov GLCD 128x64 Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam grafični LCD 128x64 z označenimi vsemi pini( kot prikazuje slika 1),neznanke mi predstavljajo oznake pinov na tiskanini RS,R/W,E,PSB,RST,VOUT, ker so v Bascom AVR(Config Graphlcd...) označeni z Ce, Cd, Wr, Rd,Fs, RESET pa je zagotovo RST. Prosim za informacijo kako povezati oznake pinov na PCB-ju s tistimi v Bascom AVR po zgledu:

RESET=RST
itd...

Za kakršnokoli informacijo se zahvaljujem vnaprej

Lp BD
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 9:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primerjaj s podatki od tega http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17304 , morda se ti kaj posreči, če je razpored slučajno enak.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uff...če imam prav (upam, da ne), ne bo tako enostavno. Podoben LCD imam doma, zadeva NE uporablja KS108 kontrolerja ampak drugega - v mojem primeru ST7920. LCD se lahko priklopi paralelno ali serijsko, v nobenem primeru ga bascom ne podpira direktno. Če pogledaš malce po zgodovini foruma sem ravno tega kako leto nazaj testiral. Takrat mi je Silvo prav prijazno pomagal, tako da je lcd oživel. Žal še vedno ni našel mesta v projektu...
Preglej si tole temo:
http://www.svet-el.si/phpBB2/viewtopic.php?t=2361&highlight=
mogoče pomaga. Bo pa treba malce študirati datasheet od ST7920. Seveda se najprej prepričaj, kateri kontrolni čip je, to je bistvo.
Jaz od lani (ko sem zeznil z omenjenim GLCD) naprej tudi za vsak LCD, ki ga gledam PREJ PREVERIM; kateri kontroler uporablja in potem preverim, če bascom podpira tak kontroler. Enkrat sem se za=bal, upam, da zadnjič...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 2:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ST7920 se dobi kak primer za Bascom:
http://www.avr-praxis.de/forum/showthread.php?2546-LCD-mit-ST7920-%28%E4hnlich-HD44780%29-mit-Bascom-ansteuern
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 2:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado, hvala! Tole bo tudi zame prav prišlo!
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bdoljac
Novinec


Pridružen/-a: Pet Okt 2006 22:05
Prispevkov: 6
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado in Protonček hvala za informacije,sem preveril moj LCD ima ST7920 kontroler bom poskusil s primerom za katerega link je posredoval Vlado,še vedno pa imam problem kako prepoznati oznake recimo ali E na glcd v Bascomu predstavlja Rd ali Wr itd..

Lp BD
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 8:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer še nisem preskušal, ampak kot vidim priklopiš pine rs na d2, e na d3, ter pine d4 do d7 na porte d4 do d7. Stavek config graphlcd ti tukaj nič ne pomaga in ga brišeš, saj je samo za tiste lcd-je, ki jih bascom podpira.
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vucboj01
Novinec


Pridružen/-a: Pon Avg 2009 18:18
Prispevkov: 3
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 19, 2013 10:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je en delujoč primer bascom avr kode.

http://bascomavr.3bb.ru/viewtopic.php?id=736

LP, Bojan

bdoljac je napisal/a:
Vlado in Protonček hvala za informacije,sem preveril moj LCD ima ST7920 kontroler bom poskusil s primerom za katerega link je posredoval Vlado,še vedno pa imam problem kako prepoznati oznake recimo ali E na glcd v Bascomu predstavlja Rd ali Wr itd..

Lp BD
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group