Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GLCD in BASCOM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 10:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz gor zapisujem tudi fonte 10x16 in 16x16, tako da to ne more biti problem. Lahko da imaš napačne font datoteke. Poanta je tudi v samem imenu - tam, kjer imaš navedeno $include navedeš pravo ime datoteke, medtem ko moraš pri SETFONT uporabiti ime, ki je definirano v same fontu - to ime vidiš ko odpreš font (fontname).
V prilogi imaš fonta 12x16 in16x16 ki meni delujeta. Imena sta:
Setfont font12x16
in
Setfont font16x16

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Protincek, hvala za fonte. Zadeva ne deluje. Evo moj program:

$regfile = "m32def.dat"
$crystal = 8000000
$baud = 19200 ' use baud rate
$hwstack = 32 ' default use 32 for the hardware stack
$swstack = 10 ' default use 10 for the SW stack
$framesize = 40

$include "font12x16.font"

$lib "glcdks108.lib"
$lib "glcdsed.lib"
$lib "glcd.lib"

Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portb , Controlport = Portc , Ce = 0 , Ce2 = 1 , Cd = 2 , Rd = 3 , Reset = 5 , Enable = 4 , Mode = 8

Config Porta.4 = Output
Porta.4 = 1 'prizgem osvetljitev GLCD

Cls
Setfont Font12x16
Lcdat 3 , 2 , "BORIS"
End


Če dam namesto tvojih fontov fonte 5x5 ali 8x8 mi deluje. Ne moreš verjeti!?!?!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 11:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm...nimam pojma. Če bo Jure kaj več vedel...
BTW...jaz sem pri svojem programu uporabil samo eno knjižnico: glcdKS108.lib.

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 2:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probal sem samo z glcdKS108.lib knjižnico. Stvar tudi ne deluje!? Fonte 5x5 in 8x8 izpiše, ostalih ne. Datoteke *.font imam v mapi kjer so programi *.bas. To je zelo čudno. Crying or Very sad

Prosim lepo, če mi lahko kdo pomaga!

Hvala!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 3:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na misel mi pride samo še katero verzijo bascoma uporabljaš? Lahko da ima kakšna bug. Če nimaš zadnje, posodobi.
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi naložit priloženo HEX. Napisal naj bi 5mm, 8mm in 12x16mm tekst eno pod drugim
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Protonček, tvoja hex koda deluje. V treh vrsticah se v različnih fontih pojavi izpis na GLCD-ju. A lahko prosim dobim še *.bas datoteko, da bi sam prevedel v hex in poslal v MEGA32?

Protonček, v prilogi pošiljam mojo bas kodo in te prosim, če preveriš a pri tebi deluje.

Verzijo bascoma imam 1.11.9.0!

Mislim, da bomo počasi prišli problemu do dna!

Hvala!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 5:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tvoje kode žal trenutno ne morem poskusit... Moj program sem napisal na hitro, verzija bascoma pa je zadnja (2.0.7.5). V priponki je bascom program ter moji fonti (te sicer itak že imaš, pa vseeno). Če ti po prevajanju ne bo delal, potem moraš zamenjat verzijo bascoma...
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 8:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

senna je napisal/a:


Verzijo bascoma imam 1.11.9.0!



Verjetno bo res problem v verziji. Ta, ki jo imaš, ki je zelo stara...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
senna
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2011 21:14
Prispevkov: 23

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2012 8:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Protončkov program *.bas pri meni deluje!? Primerjal sem ga z mojim in kaj sem ugotovil:
$include "font12x16.font" sem moral prestaviti na konec programa in stvar je delovala!? Zanimivo pa je to, da sem imel ukaz include za fonte 5x5 in 8x8 na začetku programa in je delovalo, ko pa sem vključil še katerekoli druge fonte pa zadeva sploh ni delovala. Zaključek: vse ukaze INCLUDE daj na konec!

A lahko to kdo preveri še pri sebi. Poigra se s fonti 12x16 in jih enkrat vključi v začetku programa z ukazom include, drugič pa na koncu programa. Me zanima kaj se dogaja pri ostalih.

Hvala!

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JUG
Mojster


Pridružen/-a: Čet Nov 2011 15:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se da shema priklopa GLCD 12864B dobiti v boljši kvaliteti kot je ta: http://bit.ly/QYCyOS?

LP Jakob
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 6:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JUG je napisal/a:
Se da shema priklopa GLCD 12864B dobiti v boljši kvaliteti kot je ta: http://bit.ly/QYCyOS?

LP Jakob


Bo tole bolje?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
JUG
Mojster


Pridružen/-a: Čet Nov 2011 15:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fenomenalno Very Happy mislim, da sem kar pravilno zvezal, bom pa še za vsak slučaj preveril. Bo karkoli narobe, če bom PORTC.6 uporabil za on/off osvetlitev ozadja (seveda prek BSja)?

Hvala Jure!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 5:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po dolgem času sem privlekel GLCD na plan (je toliko star kot začetek te teme)
Ker imate veliko izkušenj in ker odgovora sam ne najdem, sprašujem ali je možno pozicijo text-a kot spremenjivke nastavljati tudi po pixlih ali samo po karakterjih. Če obsatja možnost po pixlih, kako pripraviti text.

Hvala za mnenja.

LP,stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pisanje na določeno x,y pozicijo ni mogoče z obstoječo lib.
Rešitev imaš na tem linku:
http://evertdekker.com/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=86
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group