Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

brutus 2x170w
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2006 6:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

glede zvočnikov ima Reber vsekakor prav! Škoda je vsakega Tolarja za slabe zvočnike. Ko smo mi na sejmu elektronike pred leti poganjali Brutusa 170, smo si sposodili zvonike pri podjetju Keno

http://www.svet-el.si/

Na tej spletni strani je link na njihovo spletno stran.

Tam imajo celo paleto - od dobrih in zelo dobrih zvočnikov.


LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tedi
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Dec 2005 22:21
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2006 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo, jure, zanima me kje si dobil ploščate kable za povezavo potenciometra in tiv, kajti ne najdem nikjer nobenga pravega, vsi imajo prevelik premer, rabil 1mm.


lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 7:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tedi,

povezava s potenciometrom naj bo narejena s koaksialnim kablom!

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tedi
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Dec 2005 22:21
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 1:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V redu, zanima pa me ali je to nujno, kaj je drugačnega pri koaksialnem kablu, ali nimajo koaksialni kabli veliko upornost?



lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 2:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tedi,

tisti, ki ti je povedal da ima koaksialni kabel visoko upornost pa ne ve prav veliko o elektroniki..., saj lahko narediš enostavno meritev - vzami ohm meter in izmeri upornost žile 1 meter dolgega koaksialnega kabla.

Morda si mislil, da ima koaksialni kabel impedanco visoko - recimo VF koaksialni kabli imajo impedanco 50 Ohmov, ampak to je druga reč, kot upornost kabla.

Saj koaks ni nujen - samo slisal boš brum, če ga ne boš uporabil ...

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tedi
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Dec 2005 22:21
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 2:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se mi je zdelo malo čudno, hvala ti, drugače pa sem se zmotil, namreč gledal sem kabel za stikalo na sliki, šele potem sem videl da sta stikala.
lp Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
tedi
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Dec 2005 22:21
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo, zanima me, če bi bil ta koaksialen kabel primeren za povezavo pot. in tiv.

link
http://www.conrad.si/product.asp?catalog%5Fname=Conrad&category%5Fname=003260%5FGuidF12E3341FA785F23E10000000A010252&product%5Fid=288225

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 6:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tedi,

išči mikrofonski koaksialni kabel - ta je za televizijsko anteno.

Jaz bi izbral recimo tole:

http://www.conrad.si/product.asp?catalog%5Fname=Conrad&category%5Fname=003270%5FGuid1F2F3341FA785F23E10000000A010252&product%5Fid=606510

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tedi
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Dec 2005 22:21
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2006 9:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, hvala, če bo še kaj takega bom kar vprašal Wink


lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group