Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

brutus 2x170w
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
d_leonit
Mojster


Pridružen/-a: Sob Jul 2004 17:41
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 12, 2004 10:22 pm    Naslov sporočila: brutus 2x170w Odgovori s citatom

oj

Imam ojačevalnik brutus ki ima 2x 170 w izhoda,potrebuje dvojno napajanje mene pa zanima če potrebujem Rolling Eyes pol tut 2 tiskana vezja-napajalnika,k se jih da dobit v ic-elektronika.

lp Smile

_________________
ZA TEHNIKO ŽIVIMO!!!!!!!!!!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 6:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Leonit,

ne vem, kakšen napajalnik se dobi v IC elektroniki, mi smo napravili napajalnik (1 tiskano vezje, ki bo v kratkem v prodaji), načrt za ta napajalnik pa najdeš v dokumentaciji Brutus-a. Prilagam fotografijo napajalnika (4x 10.000 µF + 2x 100 nF).

Lp
Jure

PS: bodi bolj natančen pri pisanju tvojih sporočil in pazi na slovenščino!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Crx
Novinec


Pridružen/-a: Pon Maj 2005 16:12
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav zanima me če že prodajate tiv tegale napajalnik,ter koliko je cena ustreznega trafota za ta napajalnik?
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 1:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Crx je napisal/a:
Lep pozdrav zanima me če že prodajate tiv tegale napajalnik,ter koliko je cena ustreznega trafota za ta napajalnik?
Lep pozdrav


TIV za napajalnik je ze v Virtualni trgovini:

http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showprod&start=10&foo=17837&prod=&cat=10

Manjka samo še fotka...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Crx
Novinec


Pridružen/-a: Pon Maj 2005 16:12
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 3:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor zanima me še nekaj doma imam sledeči transformator 2x28 voltov, 400 watov, 7.14 ampera,zanima me,če bi bil dober za ta ojačevalec ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 6:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Crx je napisal/a:
Hvala za odgovor zanima me še nekaj doma imam sledeči transformator 2x28 voltov, 400 watov, 7.14 ampera,zanima me,če bi bil dober za ta ojačevalec ?


Hoj,

transformator bo čisto OK. Pri ojačevalnikih AB razreda je za računati, da imajo cca. 60% izkoristek, 40% pa se pretvori v toploto.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Crx
Novinec


Pridružen/-a: Pon Maj 2005 16:12
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2005 6:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet imam vprašanje glede tega ojačevalca zadevo sem sestavil le še napjalnik moram sestaviti pa me že vnaprej zanima če ta transformator ki ga imam 2x28 voltov, 400 watov, 7.14 ampera lahko priklopim kajti je 2x28 in ne 2x27 volta kot je priporočeno,imamo pa še eno vprašanje ki se tiče tega ojačevalca in sicer me zanima dejansko kaksen zvocnik lahk gor priklopim doma ze imam enega in sicer je subwoofer zvocnik 120w rms 4ohmski ga lahko priklopim gor,in kaksen zvocnik mi se svetujete da se lahko priklopim na drugi izhod na ojacevalcu na drugi izhod bi dal pa srednje tonski zvočnik.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 03, 2005 8:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

trafo 2x28V bo se vedno OK, saj je to napetost prostega teka - neobremenjen trafo daje višjo napetost, kot obremenjen.

Glede zvočnikov ne znam svetovati - morda najdeš kakšno informacijo v člankih našega avtorja Ozren Bilan-a, ki je velik strokovnjak za Hi-Fi.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
markc
Mojster


Pridružen/-a: Ned Okt 2004 18:49
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 05, 2005 3:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor jaz vem se lahko gor priključi samo 8ohm-ske zvočnike...zato ker potem vsako integrirano vezje trpi kot da bi ga obremenil s 4ohm-i.
Ker če ga ogremeniš s 4ohmi vsak trpi kot da bi poganjal 2 ohma in to je premalo! upornost/2=obremenitev ojačevalnika ... velja zato ker sta v mostični vezavi.....kolikor sem bil obveščen Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
d_leonit
Mojster


Pridružen/-a: Sob Jul 2004 17:41
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 12, 2005 11:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hy!

Jure,lepo te prosim če bi lahko pripel celotno sliko od ojačevalca brutus 170w od znotraj,ker me zelo zanima kako je izdelan.

lp

_________________
ZA TEHNIKO ŽIVIMO!!!!!!!!!!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2005 7:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

prilagam sliko ene od prvih verzij.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
KillaBee
Novinec


Pridružen/-a: Tor Jan 2006 23:42
Prispevkov: 2
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 5:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.....sam nameravam nareditI en ojačevalec brutus 170w/s pa še me
nekaj stvari zanima... kje je pri tem ojačevalcu (zgornja slika) potenciometer za glasnost??
Kolko vidim je le stikalo za power in stby...

PROSIM, če lahko še ostali, ki imate ta ojačevalec doma, naredite kakšno sliko in daste na forum, da vidim-o različne izvedbe.

_________________
LP, David
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2068
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

David,

pri močnostnih ojačevalnikih je ponavadi tako, da nimajo potenciometra za glasnost, saj se glasnost nastavlja na predojačevalniku. Tudi na sliki zgoraj je tako, čeprav pa ima Brutus ojačevalnik (100 in 170W) predvidene 3 pine na tiskanem vezju, kamor lahko priključiš potenciometer.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
KillaBee
Novinec


Pridružen/-a: Tor Jan 2006 23:42
Prispevkov: 2
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trenutno ne nameravam narediti predojačevalnika, ampak direkten priklop na račulanlik....

torej namesto potenciometra kar talotam eno žičko in problem je rešen..?

...kakšne so kaj cene frafota in hladila za ta ojačevalec in kje se jih da dobit(ok ptuja ali mb)???
na hladilo nameravam naredit ventilatorje gor tako da ne rabi biti nevem kako veliko...

Kaj pa zvočniki?? kaj priporočate?? Najcenešča je vrjetno kakšna conrad varianta ...8ohmov seveda...

_________________
LP, David
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 9:40
Prispevkov: 187
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2006 12:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KillaBee je napisal/a:

Najcenešča je vrjetno kakšna conrad varianta ...8ohmov seveda...

in tudi ena najslabših ... a ni bolje dat 10 ali 20 jurjev več, pa dobiš boljše zvočnike?
Saj dobiš tudi kakšne poceni zadeve, Jensen, Magnat, ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group