Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Grafični LCD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 6:01 pm    Naslov sporočila: Grafični LCD Odgovori s citatom

Hi,
imam grafični LCD,priključenega na ATM32.Vse imam povezano kot kaže help v BASCOM-mu in datasheet LCD-ja.Edimo ne najdem pina na LCD-ju ki ima pomen mode.
Ko imam vse povezano mi ne ostane noben prost pin na LCD-ju.

Koda:
Config Graphlcd = 128 * 64 , Dataport = Portd , Controlport = Porta , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8


Kje je torej mode?

Ko pritisnem program chip mi na zaslonu naredi nekakšen reset.Vbistvu tako kot na 2x16,ki je delal.

Imam pa DEM128064H

Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 7:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
nekaj sem našel.

MODE
The number of columns for use as text display. Use 8 for X-pixels / 8 = 30 columns for a 240 pixel screen. When you specify 6, 240 / 6 = 40 columns can be used.

Stem določiš samo velikost columns a ne?

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 7:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uspelo mi ga je zagnati,
hvala vseeno!
Very Happy Very Happy Very Happy

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 9:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
Poleg ure,ki teče bi rad da se izresuje polni krog.Ampak mi čas teče krog mi pa samo enkrat nariše in ostane poln.S katerim ukazom lahko potekata dve stvari hkrati?

Koda:
$regfile = "m32def.dat"
Config Graphlcd = 128 * 64 , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8
$crystal = 4000000
Dim X As Byte

Enable Interrupts
Cursor Off Noblink

Cls

Config Clock = Soft

Date$ = "10/04/11"
Time$ = "22:04:00"

Do

 Locate 1 , 1
   Lcd Time$
    Locate 2 , 1
   Lcd Date$
    Powersave

 For X = 0 To 10
  Circle(64 , 40) , X , 255

  Next

 Wait 1

Loop


Hvala.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 9:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm,
prestavil sem ukaz CLS v Do-loop zanko takoj na začetku.Deluje tako kot sem si zamislil.Moti me to ker mi prikazuje čas na dve sekundi.

Probal sem tudi ukaz cls graf in mi ne deluje.Da bi lahko po končanem narisanem krogu cls samo grafične stvari.

Še jutr en dan.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali je možno da ima GLCD mrtve pike?

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 7:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marc je napisal/a:
Ali je možno da ima GLCD mrtve pike?

LPM


Marc,

teoretično možno, praktično še nisem slišal. Prilepi kakšno sliko.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 5:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
evo fotko in kodo.



Koda:
$regfile = "m32def.dat"
Config Graphlcd = 128 * 64 , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8
$crystal = 4000000
Dim X As Byte


Cursor Off Noblink


Do
 Cls
  For X = 0 To 70
   Circle(64 , 32) , X , 255
    Next
 Wait 1
Loop


LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 5:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Config Graphlcd = 128 * 64 , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8


Marc, ali si ti siguren da imaš LCD s kontrolerjem T6963?
Jaz mislim da ti imaš LCD s SED kontrolerjem, in potem config zgleda malo drugače.
Poskusi prestaviti dataport na nek drugi port, izogibaj se portuD ker ti se hitro lahko zgodi da bodo pini Rx in TX delali mimo tvoje volje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 5:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
še eno prošnjo imam.Neuspe mi narediti tako kot želim.Že dva dni se matram.

V kodi imam program.Hočem da tako poteka:Po petih sekundah ko začne prvi krog se izrisovati se začne drugi izrisovati.Da se en začne potem še drugi.Ker se je prvi začel prej mora biti večji od drugega.
Rata mi samo da se istočasno začneta izrisovati ali pa eden do konca in potem šele drugi.Tako kot kaže koda.

Ali obstajajo ukazi da lahko diagonalno črto prestavlaš levo desno?

Koda:
Do
 Cls
  For X = 0 To 70
   Circle(64 , 32) , X , 255
    Waitms 100
     Circle(64 , 32) , X , 0
      Next
 For X = 0 To 70
  Circle(32 , 32) , X , 255
   Waitms 100
    Circle(32 , 32) , X , 0
     Next
      Waitms 1
Loop


Hvala za pomoč,

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Citiram:
Config Graphlcd = 128 * 64 , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 2 , Cd = 3 , Wr = 0 , Rd = 1 , Reset = 4 , Fs = 5 , Mode = 8


Marc, ali si ti siguren da imaš LCD s kontrolerjem T6963?
Jaz mislim da ti imaš LCD s SED kontrolerjem, in potem config zgleda malo drugače.
Poskusi prestaviti dataport na nek drugi port, izogibaj se portuD ker ti se hitro lahko zgodi da bodo pini Rx in TX delali mimo tvoje volje.


Sem preveril in imam

TOSHIBA
T6963CFG

Bom dal na drugi port.
Javim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da bi istočasno risal dva kroga (večjega in manjšega) boš moral spisati svojo kodo za risanje kroga. Ukaz Circle riše krog dokler ga ne izriše, oz. najprej riše samo en krog, potem drugega itn. .

Moje vprašanje v zvezi s kontrolerjem LCD-ja je bilo zato ker je večina LCD-jev ki jih uporabljajo pri nam s SED kontrolerjem.

Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 10:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Da bi istočasno risal dva kroga (večjega in manjšega) boš moral spisati svojo kodo za risanje kroga. Ukaz Circle riše krog dokler ga ne izriše, oz. najprej riše samo en krog, potem drugega itn. .

Moje vprašanje v zvezi s kontrolerjem LCD-ja je bilo zato ker je večina LCD-jev ki jih uporabljajo pri nam s SED kontrolerjem.

Vlado


Aha,
potem bom moral za vsako pozicijo kroga napisati kodo.Če prav razumem bo kar nekaj dela.V helpu je napisanih samo enih par ukazov.Kakšen ukaz pa je da narišeš samo krog.Mi lahko namigneš?

Glede kontrolerja ki ga ima moj GLCD.Kakšna je razlika med GLCD ki ima kontroler in drugi ki ima sed?

Hvala.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 8:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marc,

če imaš modri GLCD iz naše trgovine, potem uporabi tale config:

Koda:
Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portc , Controlport = Portb , Ce = 0 , Ce2 = 1 , Cd = 2 , Rd = 3 , Reset = 5 , Enable = 4 , Mode = 8
'ta config je za modri GLCD s touch


Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 8:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marc, žal nimam časa da bi ti veliko pomagal, menim pa da ti bo tale link v veliko pomoč pri tvoji težavi:

http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=57

Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group