Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

BASCOM-AVR

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 9:52 pm    Naslov sporočila: BASCOM-AVR Odgovori s citatom

Hi,
mene samo nekaj zanima.Pred časom sem si naložil nove windowse.Zdaj sem si naložil AVRstudio in BASCOM-AVR.
Delam po navodilh,piše da moram vstaviti LPT-address,ki naj bi bil v biosih.
Imam windows 7.Ali mi lahko kdo razloži kje najdem ta LPT naslov.

In še nekaj.Spominjam se da sem moral datoteko najdit in jo drugam prilepiti?

Hvala vam za pomoč.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jp
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Jun 2004 10:57
Prispevkov: 16
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 7:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V navodilih za ''MegaPin'' stran 1 - 5 najdeš kar potrebuješ

http://www.svet-el.si/proizvodi-in-storitve/razvojna-orodja/403-navodilo-za-megapin

lp!jp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala že dela.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Mojster


Pridružen/-a: Čet Apr 2004 22:19
Prispevkov: 20
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si bom izposodil temo.

Naredil sem enostaven programza izpis na LCD.
Kmalu ugotovim, da se na LCDju karakterji začnejo mešat ali izginjat.
Prosim, kaj je narobe, da se na LCD izpis pomeša?

LP

$regfile = "M1280DEF.DAT"
$crystal = 16000000
$hwstack = 100
$swstack = 100
$framesize =100

Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portl.0 , Db5 = Portl.1 , Db6 = Portl.2 , Db7 = Portl.3 , E = Portl.4 , Rs = Portl.5
Config Lcd = 20 * 4 '20 x 4 LCD display

Cls

Lcd "Test LCDja"
Dim Stevec As Byte
Dim Stevec1 As Byte
Dim Stevec2 As Byte
Dim Chek_xor1 As Byte

Stevec = 0
Stevec1 = 0
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Do
'Cls
Incr Stevec
Locate 2 , 1
Lcd "Stevec=" ; Stevec
Incr Stevec1
Locate 3 , 1
Lcd "Stevec1=" ; Stevec1
Locate 4 , 1
Stevec2 = Stevec1
Lcd "Stevec2=" ; Stevec2
Waitms 500
Loop
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 7:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče takole:

Koda:
Do
'Cls
Incr Stevec
Locate 2 , 1
Lcd "Stevec=" ; Stevec
Incr Stevec1
Locate 3 , 1
Lcd "Stevec1=" ; Stevec1
Locate 4 , 1
Lcd "Stevec2=" ; Stevec2
Stevec2 = Stevec1
Waitms 500
Loop


Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tiger
Mojster


Pridružen/-a: Čet Apr 2004 22:19
Prispevkov: 20
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 3:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Problem je bil LCD, sem ga zamenjal in deluje OK.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tiger
Mojster


Pridružen/-a: Čet Apr 2004 22:19
Prispevkov: 20
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 4:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam različne LCDje (2x16, 4x20), vsi so delali do sedaj brez problema na vseh ATmegah. Ko sem pa dal na Atmego1280 na Port L, pa dela samo en LCD in to je DEM 16226 z kontrolerjem S6A 0069? Vsi ostali LCDji se pa prav kmalu zmedejo in kažejo kr neki? Programiram z Bascom.
Prosim, bi kdo vedel v čem je problem?

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 10:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tiger je napisal/a:
Pozdravljeni

Imam različne LCDje (2x16, 4x20), vsi so delali do sedaj brez problema na vseh ATmegah. Ko sem pa dal na Atmego1280 na Port L, pa dela samo en LCD in to je DEM 16226 z kontrolerjem S6A 0069? Vsi ostali LCDji se pa prav kmalu zmedejo in kažejo kr neki? Programiram z Bascom.
Prosim, bi kdo vedel v čem je problem?

LP


Predlagam, da pregledaš datasheet tega čipa in Regfile za ta čip. Možno je, da je kakšna napaka v Regfile datoteki... Ko sem na hitro pogledal datasheet od Atmega1280 nisem videl nič takega, kar bi kazalo na težave, ki jih omenjaš, sploh pa, ker LCD deluje...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tiger
Mojster


Pridružen/-a: Čet Apr 2004 22:19
Prispevkov: 20
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2012 8:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Napaka odpravljena. Ko sem delal vezje sem pin R/W LCDja pomotoma povezal na pin LCDja za kontrast in ne na maso.
Hvala Jure za namig.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group