Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Usmernik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila: Usmernik Odgovori s citatom

Hi,
naredil sem si usmernik.In seveda imam nekaj problemov.Pogosto mi varovalko uniči.Na zaslonu za V mi napiše -1,amper meter sploh ne dela.
Izhod bi moral imeti 0-30v ima pa 8.5-34v.
Vem da napajanje za LCD-ja bom moral drugače speljati samo ne vem od kje.

Podatki:
0-30V
0-3A

Še nekaj slik.





















Hvala za pomoč.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 9:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj bi prišel prav načrt, po katerem si delal in kako si zvezal. Kot prvo, imaš ločeno napajanje LCD-jev? ČE so to modul LCD-ji, potem rabiš ločeno napajanje - najbolje en mali trafo 2x9V kak vat moči, lahko še manj.
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kitajčki že nekaj časa izdelujejo tudi merilnike, kateri ne rabijo galvanske ločitve, mimogrede....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 9:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi trafo dati zunaj ohišja pa poglej če ti še vedno meče varovalko ven.
Toroid si položil neposredno na kovino kar mu verjetno ne paše preveč, rabiš kakšen distančnik da ga dvigneš nad kovinsko ohišje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 11:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
evo načrti.Po teh načrtih imam zvezanega.









Sem odstranil napajanje za LCD in ga priključil na baterijo.Mi še vedno piše -1,in so enaki siptoni.

Pod trafotom imam obojestranski lepilni trak debeline 2mm.

Preden sem ga vgradil je deloval odlično zdej pa ne.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 12:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Preden sem ga vgradil je deloval odlično zdej pa ne.


Ja, a si prebral kaj sem ti napisal!
Za toroide dobiš ustrezne distančnike, ali pa naredi podložke od nemagnetnega materijala za spodaj in zgoraj in z vijakom in maticami pritrdi toroid tako da bo odmaknjen od kovinskega ohišja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 1:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok,
bom sprobal.Toroid je trafo a ne.
bom sporočil.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
sem naredil tako kot si rekel Vlado.Malo bolje je kaže številke.Ampak je nov problem.Ko nastavim na 9v mi zelo niha enkrat je 9 potem 8,7,10,in 12v.Potem pa ponovno od začetka.In minimalna napetost je 4v in maksimalna 19v.
Druga sem odklopil tako da zdej imam samo trafo in usmernik.
Mogoče sem kaj skuril?

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 4:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri vprašanju moraš podati čim več podatkov, in ne da jih vlečemo iz tebe.
Ali ti še vedno meče varovalko ven?
Kakšni so tvoji moduli (V, A meter)?
Nekateri moduli A metra zahtevajo zunanji shunt upor na katerem merijo tok, kot so ti že povedali, nekateri pa rabijo ločeno napajanje, in minus napajanja A metra ne sme biti vezan na minus usmernika.
Ali ti A meter tudi če ga brez usmernika priključiš na baterijo kaže -1?

Malo več podatkov bi prišlo prav, da ne ugibamo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Maj 2005 15:47
Prispevkov: 167

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delovanje napajalnika preverjaj z univerzalnim instrumentom in ne s vgrajenimi panel-metri. Ko bo vse delovalo, kot je treba uporabi vgrajene instrumente in jih prilagodi, če bo potrebno.
Gradnje se je treba lotiti korak za korakom ob sprotnem preverjanju. Če vse sestaviš naenkrat in potem ugotoviš napake, jih je težje locirati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 10:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
vedno mirim z ročnim Vmetrom.Sem poklical prijatelja na pomoč in sva ga emalo spremenila.Naredila sva ločeno napajanje za LCD,trafo sva podložila z gumo in še enih par modifikacij.
Zmenjkalo mi je varovalk tako da je kolega ga nesel domov da ga preizkusi.Jutri zvem če bo deloval.
Sem imel pa kar nekaj napak.
Tako da grem nazaj za zvezke se učit Very Happy .

Jutri sporočim kakšno je stanje.

Najlepša hvala vsem za pomoč.Drugič bom dal podrobno analizo napak.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Maj 2005 15:47
Prispevkov: 167

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2011 7:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V pomoč so tu formule za izračun območja izhodne napetosti:

Uizh.min=7.15*(R1/(R1+R2+P1))*(R3+R4)/R3

Uizh.max=7.17*((R1+P1)/(R1+R2+P1))*(R3+R4)/R3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ziga555
Mojster


Pridružen/-a: Ned Jan 2011 0:04
Prispevkov: 21
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima kje si kupil v-meter in a-meter ter za koliko?
_________________
Nič nisi, če si to kar si, samo zaradi drugih
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 13, 2011 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj podobnega sem leeeta nazaj jaz kupil v conradu. Zadeva je kar OK, samo tisti trimer za referenco je treba zamenjati z multiturn modelom, da se lažje nastavi. Točnost je---hja, za usmernik čisto dovolj.
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 6:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
trenutno še ne deluje le a-meter ne.Morava še testirati a-meter potem pa bo.

Modula za tok in voltažo sem kupil v Celju v trgovini HTE nasproti bencinske črpalke ali hotela štormana.
Glede natančnosti je pa tako.Za v-meter imaš tri priključke.Eden je minus druga dva sta pa plus.Eden od plusov ima za merjenje do 20v,natančnost 0.1v.Drugi plus je do 500v in ima natančnost 1v.

Aja,cena za vsakega okol 16 evrov.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group