Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

LCD 2x16
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
roberto
Mojster


Pridružen/-a: Ned Maj 2005 16:19
Prispevkov: 41

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V programu vpišeš "Cursor Off Noblink".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 6:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
ja deluje,hvala.
Zdaj premikam text čez ekran.Za vsak premik mi za mali čas pusti senco vzadi,je to normalno ali obstaja kakšen ukaz da se to ne dogaja.

V helpu sem že iskal in nič našel.

Hvala.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno bo treba nastaviti kontrast.
_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 01, 2011 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:
Verjetno bo treba nastaviti kontrast.


To sem par postov nazaj uprašal.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 11:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med + 5V in - vežeš trimerček 500 ohm, sredino pa potegneš na pin 3 Lcd_ja.
_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 12:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

500 ohm je čista potrata toka.
Tudi z 10k lepo dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
500 ohm je čista potrata toka.


Kakor kdaj.

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 6:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
sem sprobal in deluje.Moti me še samo te sence ko se tekst premika.Mogoče sta možna dva dejavnika.

A,zaslon ima plavo osvetlitev in bele pike,mogoče zanj značilno.
B,na ikebani nimam vstavljenega kvarca ali (resistor?).

Druga ne bi vedel zakaj to dela.

Hvala obema za pomoč,vstavil sem 10K ker 500 omskega nimam.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 7:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:
MadMax je napisal/a:
500 ohm je čista potrata toka.


Kakor kdaj.

Pokurit 10x toliko toka kot ga kuri cel LCD samo za en trimer, kateri temu istemu LCDju služi zgolj za nastavitev kontrasta, je vedno potrata.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 7:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo enmal testiranja.



LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo napredka, super!
Na sence pri hitrih premikih pa se pri takih LCDjih kar navadi. Ni to igričarski PC zaslon, ki rabi odzivnost v rangu nekaj ms. Pri slabšem kontrastu in nižjih temperaturah je zadeva še veliko opaznejša.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo takle program sm pa sestavil Very Happy z pomočjo knjig in helpa
.Je čisto osnovni saj sem glih tudi začel delati z LCD-jim.Na štiri vrstičnem pride besedilo odlično in sem tudi presenečen kako fajn izpade na LCD-ju.Sploh ker ima plavo osvetlitev in bele pike.

Koda:
        $regfile = "m8515.dat"

Config Lcd = 20 * 4
Config Lcdbus = 4

Config Lcdpin = Pin , Db7 = Portd.7 , Db6 = Portd.6 , Db5 = Portd.5 , Db4 = Portd.4 , E = Portd.2 , Rs = Portd.1
Dim A As Byte
Cursor Off Noblink

Do
Cls
 Locate 2 , 4
  Lcd " xxxx d.o.o."
   Wait 2
Cls
 Locate 1 , 1
  Lcd "-(x)xxxxxxxxxxxx"
   Wait 1
  Locate 2 , 1
   Lcd "-(x)xxxxxxxxxxx"
    Wait 1
   Locate 3 , 1
    Lcd "-(x)xxxxxxxx "
     Wait 1
    Locate 4 , 1
     Lcd "-(x)xxxxxxx"
      Wait 3
Cls
 Locate 1 , 5
  Lcd "prisotnost:"
   Wait 1
  Locate 2 , 1
   Lcd "Na trziscu smo "
    Locate 3 , 1
     Lcd "prisotni ze od leta"
      Locate 4 , 1
       Lcd "1996."
        Wait 5
Cls
 Locate 1 , 1
  Lcd "dejavnost podjetja:"
   Wait 1
  Locate 2 , 1
   Lcd "opremljamo zelo"
    Locate 3 , 1
     Lcd "kompleksna vezja z"
      Locate 4 , 1
       Lcd "SMD komponentami."
        Wait 5
Cls
 Locate 2 , 1
  Lcd "in izdelava celotnih"
   Locate 3 , 1
    Lcd "sklopov in naprav."
     Wait 4
Cls
 Locate 1 , 1
  Lcd "izdelki in storitve:"
   Wait 5
Cls
  Locate 1 , 1
   Lcd "V xxxx d.o.o.,se  "
    Locate 2 , 1
     Lcd "trudimo biti naj-"
      Locate 3 , 1
       Lcd "boljsi na podrocju"
        Locate 4 , 1
         Lcd "prototipnega in"
          Wait 5
Cls
 Locate 1 , 1
  Lcd "maloserijskega"
   Locate 2 , 1
    Lcd "opremljanja tiskanih"
     Locate 3 , 1
      Lcd "vezij."
       Wait 5
Cls
 Locate 1 , 6
  Lcd "Kontakt:"
   Wait 1
    Locate 3 , 1
     Lcd "-xxx xxx xxx"
      Wait 2
      Locate 4 , 1
        Lcd "-x.xxxx xxxxx"
         Wait 10
Cls
 Locate 2 , 4
  Lcd "xxxx d.o.o."

     For A = 1 To 3
 Shiftlcd Right
  Waitms 350
 Next

For A = 1 To 4
 Shiftlcd Left
  Waitms 350
 Next

For A = 1 To 2
 Shiftlcd Right
  Waitms 350
 Next
  Wait 5
   Display Off
    Wait 1
     Display On
      Cls
       Wait 1
Loop 


LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 5:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko daš CLS ni potrebno nastaviti locate 1,1.
_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
ja res je,sem tudi sprobal.Našel sem tudi ukaze kot so lowerline,thirdline in fourthline.trenutno se pa ubadam z Home Third ukazom.

Hvla za nasvet.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 03, 2011 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi,
ugotovil sem nov problem.Po kakih treh minutah mi začne napis,ki je bele barve malo senčiti in spet nazaj.Kot da bi osvetlitev nagajala.Ne osvetlitev ki je plave barve ampak osvetlitev napisa,ki je bele barve.
Prebral sem da je potrebno dodati 10 omski upor na anodo.Jaz ga nimam,je mogoče to vzrok?

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 2 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group