Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Enostaven paralelni AVR programator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Novo v reviji Svet elektronike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj,

pri programiranju nastavi programirno frekvenco v AVR studiu na najnižjo možno, potem sprogramiraj fuse bite.

Za paralelni programator nimam platic Sad - vse so šle...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 3:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hja, potem pa nič. Vseeno hvala.
Glede mege----v avr studiu, ko nastavim najnižjo frekvenco, kliknem write in takoj nato read mi pokaže frekvenco programiranja 19 in še nekaj kHz, kar pa je več kot 1/4 od 32,768. Bom jutri poskusil nekje nabaviti kakšen kristal okoli 100 kHz in poskusil spet...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
hja, potem pa nič. Vseeno hvala.
Glede mege----v avr studiu, ko nastavim najnižjo frekvenco, kliknem write in takoj nato read mi pokaže frekvenco programiranja 19 in še nekaj kHz, kar pa je več kot 1/4 od 32,768. Bom jutri poskusil nekje nabaviti kakšen kristal okoli 100 kHz in poskusil spet...


Ali pa pridi v uredništvo, da ti čip preprogramiramo Cool

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 6:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče se res odločim, če ne bo drugače. Tako obupno se mi ne mudi (imam rezervo), po eni strani bi rad sam ugotovil kako naprej, ampak če ne bo šlo, pokličem sredi julija, ko bo dopust in dopoldne čas. Hvala za ponudbo!
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 8:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Tako obupno se mi ne mudi (imam rezervo), po eni strani bi rad sam ugotovil kako naprej


Z zunanjim kvarcem si poizkusil? Se pravi, da si uporabil oscilator na MegaPin?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 8:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja. Z zunanjim oscilatorjem ne dela. deluje samo če kristal vtaknem na pine "resonator", torej na mesto kristala za takt. zanimivo je da zadeva teče tudi brez kondenzatorjev (razen če sta že na megapinu - tega res nisem preverjal).
Zanimivo je - ali ima mega več oscilatorjev vgrajenih ali ima kakšno interno omejitev, namreč ko programiraš low-frequency ne pusti oscilirati na veliki frekvenci...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 9:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ja. Z zunanjim oscilatorjem ne dela. deluje samo če kristal vtaknem na pine "resonator", torej na mesto kristala za takt. zanimivo je da zadeva teče tudi brez kondenzatorjev (razen če sta že na megapinu - tega res nisem preverjal).
Zanimivo je - ali ima mega več oscilatorjev vgrajenih ali ima kakšno interno omejitev, namreč ko programiraš low-frequency ne pusti oscilirati na veliki frekvenci...


Ja, MegaPin ima vgrajene kondenzatorje. Zdaj pa je to res nenavadno, da ne dela z zunanjim oscilatorjem. Pa si povezal jumper J28?

V zunanji oscilator daj kateri koli kvarc - recimo 10 MHz in čip bi se moral zbuditi. Zdaj pa že mene muči, zakaj se ne zbudi...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 10:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No tudi sam sem imel včeraj enak problem, med programiranjem sta se mi zaklenila dva procesorja M644P, po verifikaciji programator ni več prepoznal procesorja.
Poskušal sem vse (med programiranjem nisem spreminjal fuse bitov), menjaval sem kristale, uporabil zunanji programator, poskušal z STK200, MegaPinom, Darkotovim programatorjem, vendar ni šlo.
Ko sem se oglasil v AXelektroniki in smo s paralelnim programatorjem prebrali fuse bite smo ugotovili da je oscilator prav tako sprogramiran na 128kHz in še deljen z 8!
Prcesorje so mi uspešno odklenili in spet delujejo (HVALA Bojanu).
Premišljeval sem kaj bi lahko bilo narobe in sem ugotovil da sem med programiranjem kristal imel na podnožju, verjetno je bil slab stik in je programator narobe sprogramiral procesorje, drugega razloga ne vidim.
Protonček, bilo bi dobro če poskusiš namesto kristala dati tisti kristal za uro in poskusiš programirati, ali pa kak zunanji takt 128KHz, mogoče nam kakšna tvoja ugotovitev pride kdaj prav.
LP
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2010 11:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čisto mogoče je da je kaj takega tudi pri meni, ja...se mi zdi da sem tudi jaz imel kristal na podnožju...
J28 sem sklenil, ja. Na pinu mege z osciloskopom vidim osciliranje, samo deluje ne. Danes ali jutri če bo po sreči dobim kak kristal par sto kilo in bom poskusil, če bo kaj bolje. Drugače se pa spravim v izdelavo HVprog mašince. Itak je dobro tako zadevo imeti doma. Če nič drugega, enkrat se bo zgodilo da mi bo zmanjkal en sam pin in takrat bom lahko izklopil reset...
ena izmed variant bi bila tudi (delno) skurjena mega, čeprav ne vidim razloga, kdaj in kako bi jo skuril...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 02, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JUHU!!!
zadeva je rešena!
Torej: ura je bila programirana na:" Ext.Low-Freq.Crystal". In očitno ta nastavitev ne pusti megi da oscilira na večjih frekvencah. Danes sem uspel dobiti nek predpotopni kristal 208.400 kHz in sem uspel z AVR studiem priti notri.
Finta je namreč sledeča: Ko v AVR studiu nastaviš frekvenco programiranja na najmanj - torej 1.21 kHz (ali pa tudi na 4kHz, ni važno) in zapišeš, pa spet takoj prebereš vidiš da je frekvenca v resnici 19.4 kHz, ta pa je prevelika za 32.768 kisrtal. Zakaj AVR noče programirati tako nizko---kdo ve...
HVALA vsem, ki ste mi pomagali!

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 8:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni...

tudi sam sem ze skozi svoje izkusnje zaklenil nekaj cipov. Pojma nimam katere nastavitve so nastavljene, je pa zanimiva ideja o hv programatorju za minipin, ki si ga tudi lastim.

Imate morda se kaj na zalogi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trippp je napisal/a:


Imate morda se kaj na zalogi?


Lahko izfrezamo tiskano vezje, če si interesent.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2010 11:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no seveda sem interesent. upam pa, da nisem edini, ker verjetno so stroski za enega visji Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 30, 2010 9:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če gre za paralelni programator sem tudi jaz interesent...mogoče ne bi bilo slabo narediti še eno serijo teh plat...po moje bi spet vse šle, saj to je skoraj nujna oprema vsakega, ki začenja z AVR-ji...prej ali slej nekaj zaklene...
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se eno vprasanje. Ali je potrebno za ta programator dokupiti se kaj druga ali deluje naveza proggy-minipin-hv extension?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Novo v reviji Svet elektronike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group