Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

KIT PWM - elektronsko krmiljen usmernik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 6:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danilo,

pošlji napajalnik, da ga pogledamo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
crto
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jan 2005 13:23
Prispevkov: 12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 2:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Tudi sam imam težave in sicer se mi dogaja podobno kot pri pokiju, najvišja napetost ki jo lahko nastavim s trimerjem je 10.4V (20Vizmenične dam na vhod) ko pritiskam tipke ali t1 ali t2 se napetost na displeju ne spreminja ne gor ne dol. Če pritisnem t3 začne utripat nastavitev toka in lahko nastavljam to gor in dol (tudi v minus) same napetosti pa ne gre nastavljat.
Bi bila kakšna ideja kaj lahko pogledam?? sem šel vse še enkrat polotat.
Aha tudi 7805 se kar lepo greje pa čeprav sem odklopli ZD3. Priklopil sem vse modifikacije.
Hvala za pomoč

Črto
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 5:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ćrto,

težko je na pamet in na daljavo kaj konkretnega reči razen tega, da preveriš vse elemente, ali se nahajajo na pravem mestu. Če si kje v bližini pridi in bomo uredili. Drugače pa napajalnik pošlji po pošti na naš naslov.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
crto
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jan 2005 13:23
Prispevkov: 12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 6:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej napako sem našel in sicer na tiskanem vezju je narisan Q1 in jaz sem na podlagi te slikice kar na ta način priklopil BDX53 (torej da se lepo uleže na tiskano vezje, pa čeprav sem ga naredil na kablih ker gre na hladilno rebro) pa sem potem po pregledovanju sheme ugotovil da je le ta narobe zvezan (zamenjana B in E), no sedaj dela.


LP

Črto
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crto
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jan 2005 13:23
Prispevkov: 12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako pa sem ga že skuril, seveda pametni jaz sem probal če tokovna zaščita dela in sem kar kratko sklenil pa se je zabliskalo in skadilo in je to modifikacijsko vezje oziroma ta 0,1OHM upor skurlo, kaj pa sedaj??
Zakaj se je to zgodilo??

lp

Črto
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 6:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

crto je napisal/a:
Tako pa sem ga že skuril, seveda pametni jaz sem probal če tokovna zaščita dela in sem kar kratko sklenil pa se je zabliskalo in skadilo in je to modifikacijsko vezje oziroma ta 0,1OHM upor skurlo, kaj pa sedaj??
Zakaj se je to zgodilo??

lp

Črto


Črto,

tokovna zašči dela!

Huh, težko rečem... možno je, da si imel tok nastavljen previsoko i pa čas za reakcijo tokovne zaščite predolg... za test daj namesto tega upora kar eno žico, ki jo z Ohmmetrom izmeri, da bo imela upornost približno 0,1 Ohm in boš videl, ali napajalnik še dela.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
crto
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jan 2005 13:23
Prispevkov: 12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 07, 2010 10:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja pa res tokovna zaščita dela. Nadomestil sem ta 0,1 ohm z žico, ter zamenjal izhodni tranzistor pa DELA, potem sem še nastavil krajši čas odklopa tokovne zaščite in nisem več testiral z direktnim kratkim stikom.
Napajalnik je že v ohišju in že pridno del.
Hvala

Črto
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 9:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
mene samo zanima kako se preberejo ti trije plavi trimerji in tudi če so že nastavljeni?

Hvala.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 9:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marc je napisal/a:
Hi,
mene samo zanima kako se preberejo ti trije plavi trimerji in tudi če so že nastavljeni?


Ob strani piše njihova vrednost (103=10k).

Trimerji niso nastavljeni!

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2011 4:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
aha 103 pomeni 10+000 je 10Kohm.
Torej če po po sliki pogledam iz leve proti desni so sledeče vrednosti.100K,5K in 10Kohm.

Kot kaže druga slika sem meril upornost.Pokaže približno vrednost ki je napisana ob strani trimerja,ko pa zavrtim glavo vijaka se vrednost ne spremeni.Torej kako se pravilno priklopi ohmmeter na trimer.Če pogledamo prvega pri drugi sliki.
Pin 1-2,pin 1-3 ali pin 2-3?





Hvala za razumevanje in pomoč.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2011 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marc je napisal/a:

Kot kaže druga slika sem meril upornost.Pokaže približno vrednost ki je napisana ob strani trimerja,ko pa zavrtim glavo vijaka se vrednost ne spremeni.


Seveda se vrednost ne spreminja, ker meriš na skrajnih priključkih trimerja. Meri med srednjim priključkom (ki je drsnik na potenciometru - kot je narisano na trimerju) in enim od skrajnih priključkov.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2011 6:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igorpe
Novinec


Pridružen/-a: Sre Nov 2010 21:19
Prispevkov: 4
Kraj: Visoko

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2011 7:31 pm    Naslov sporočila: PWM nastavitev tokovne zaščite Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
izdelavo napajalnika sem začel s kar precej smole ob prvem vklopu mi je uspelo skuriti: kontroler, LCD, ZDiode in celo del tiskanega vezja ob napajalniku a še sedaj ne vem zakaj. Ko sem vse dele zamenjal (ZDiode sem odstranil) sem korak po korak vklapljal dele napajalnika preverjal napetosti in je šlo vse OK.

Sedaj mi napajalnik dela, napetost lahko s tipkama spreminjam lepo od 0 do 23 V, če ob vklopu držim tipko T3 lahko nastavim časovni zamik naprimer na 100ms. Ko sem obremenil napajalni z cca 0,5 A in spreminjal potenciometer RT3 se mi je v nekem trenutk napajalnik izklopil in začelo piskati (pomeni tokovna kontrola dela). Do tukaj vse OK,

težava je le ker mi ne prikazuje trenutnega toka in ne morem nastavljati amperaže ob kateri naj se vklopi tokovna zaščita.

Ko napajalnik vklopim je na zaslonu trenutna napetost (ki se lahko s tipkama T1 in T2 spreminja) poleg nje pa ves čas vidim le prikaz "100ms", ki se v nobenem primeru ne spreminja niti s povečanjem toka na bremenu niti ko želim s tipko T3 nastaviti tok (nobene spremembe).

Če bi imel programsko kodo bi še šlo tako pa nimam več idej...

se zahvaljujem za kakšen namig ali pomoč

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poki
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Avg 2006 11:06
Prispevkov: 15
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2011 11:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam zelo podobno napako kot igorpe samo, da mi ne prikazuje trenutnega toka vse ostalo deluje oky. Trenutni tok pa je vse skozi na 0.00A pa ni važno kaj priklopim na napajalnik. Preko česa on sploh prikazuje ta tok na LCD.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2011 12:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

poki je napisal/a:
Tudi jaz imam zelo podobno napako kot igorpe samo, da mi ne prikazuje trenutnega toka vse ostalo deluje oky. Trenutni tok pa je vse skozi na 0.00A pa ni važno kaj priklopim na napajalnik. Preko česa on sploh prikazuje ta tok na LCD.

LP


Ali sta nastavila trimer RT3 za tok?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group