Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

senzor zracnega tlaka HP03MA ?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 11:28 am    Naslov sporočila: senzor zracnega tlaka HP03MA ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Pred kratkim se v trgovini SE nabavil senzor HP03MA, g. Jure pa mi je poslal program, ki ga je napisal Vlado Berend, kateri je bil opisan v zadnji reviji SE st. 166.

Program sem hotel prevesti pa mi javi napako ze takoj na zacetku

Koda:
$regfile = "m8def.dat"
$hwstack = 128
$swstack = 128
$framesize = 128

$crystal = 12000000
'$crystal = 11059200
$baud = 9600



'TIMER1 BOMO UPORABILI ZA USTVARJANJE PWM SIGNALA ZA CLOCK 32 KhZ
Config Timer1 = Timer , Prescale = 1 , Compare A = Toggle , Clear Timer = 1
Start Timer1


Ocr1a = 182                                                 'F=32 kHz

Oc1a_pin Alias Portb.1                                      'IZHOD PWM SIGNALA VEZEMO NA PIN MCLK
Config Oc1a_pin = Output
Config Portb = Output
'Config Portd = Input
Portb.0 = 1
Portd = 255
Xclr Alias Portb.0                                          'Vezemo na xclr pin HT03M
Config Scl = Portc.0
Config Sda = Portc.1
 I2cinit
Xclr = 0
Config I2cdelay = 15                                        'Zmanjsamo hitrost I2C komunikacije


pri vrstici

Ocr1a = 182 'F=32 kHz

javi pa sledeco napako:
Assignment error [OCR1A: 0 182: 112]


uporabljam sledečo verzijo programa

Compiler version :1.11.9.0
Compiler build :1.11.9.0.001
IDE version :1.11.9.0

Ali mi morda kdo zna obasniti, v cem je problem ?

LP ivan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bojan
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Mar 2004 22:24
Prispevkov: 70

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni ne javi nobene napake na podani program.
naredi UPDATE BASCOMA

Testirano z verzijo 1.11.9.3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
roberto
Mojster


Pridružen/-a: Ned Maj 2005 16:19
Prispevkov: 41

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni tudi verzija 1.11.9.1 ni prevedla, nato sem updatal na 1.11.9.5, potem pa je šlo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 5:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za podane predloge. Si bom poiskal novejso verzijo programa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ivan,
starejše različice Bascoma so poznale Ocr1aL in Ocra1H (low in high). To pomeni da moraš od spremenljivke Ocr1a narediti dva bajta za satrejšo verzijo Bascomo in bo compile narejen v redu.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 7:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Nisem čisto siguren, kako naj iz Ocr1a = 182 naredim dva Byta

ali takole:

OCR1AL =182
OCR1AH =0
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ivan,
ja to bo pravilno, nimam starejše različice programa in ne morem preveriti, vendar se spomnem da je prej bilo tako (OCR1AL in OCR1AH).
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 6:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado,

hvala za predlog, deluje, sem uspešno prevedel !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 06, 2009 7:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ivan je napisal/a:

hvala za predlog, deluje, sem uspešno prevedel !


Ivan,

nam boš zaupal, kakšen je tvoj projekt?

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 7:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure,

ja, zaekrat bi ta senzor zamenjal za obstoječega, ki imam na doma narejeni vremenski postaji http://freeweb.siol.net/jerebi73/
, pa me moti, ker tlak toliko niha. Obstoječi senzor je od mortorole MPXAZ4115A6U z analognim izhodom, kateri pa precej pleše. Pa še mikrokontroler ima le 10 bitni vhod, kar je premalo, ker 5 mV pomeni že skoraj 1 mb. Zanimivo pa bi bilo poskusit tudi višinomer.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ivan je napisal/a:
Obstoječi senzor je od mortorole MPXAZ4115A6U z analognim izhodom, kateri pa precej pleše. Pa še mikrokontroler ima le 10 bitni vhod, kar je premalo, ker 5 mV pomeni že skoraj 1 mb. Zanimivo pa bi bilo poskusit tudi višinomer.


Zanimivo, tudi meni je izhod iz MPX-a plesal... Pri tem senzorju naj bi bilo drugače. No, upam, da boš povedal, kako se je obnesel.

Lp
Jure


Nazadnje urejal/a Jure Pet Avg 21, 2009 6:36 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2009 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi je uspelo priklopiti senzor na mega8 in vpisati program. Rezultati so še kar vredu. Naprimer: 1020.0 ± 0.2 mb na mestu decimalk. Temperatura pa je precej OK. Primerjal sem z profesionalnim PT100 termometrom. Mislim, da je omenjeni senzor kar primeren za amatersko uporabo. V prilogi diagram meritve.




LP ivan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bojan
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Mar 2004 22:24
Prispevkov: 70

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 29, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi mene zanima omenjeni senzor. Ali bi delil tvoj program z nami ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ivan
Mojster


Pridružen/-a: Pon Mar 2004 18:49
Prispevkov: 45
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 30, 2009 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni ga je poslal Jure, povprašaj njega.Program je napisal Vlado Berend, kateri je bil opisan v reviji SE st. 166, tako da je program njegovo avtorsko delo.

lp ivan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bojan
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Mar 2004 22:24
Prispevkov: 70

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 30, 2009 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HVALA, bom pogledal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group