Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

LCD na MINIPIN

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marki
Mojster


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 7:57
Prispevkov: 30

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 11:58 pm    Naslov sporočila: LCD na MINIPIN Odgovori s citatom

Na attiny 2313 sem dela par stvari in vedno mi je LCD na MiniPinu delal normalno. Danes pa vtaknem noter Mega8 na adapterju in od LCDja nic. Sploh se nic nic nic ne prikaze. Ne vem, ce prav razmislam, a mislim, da bi moralo biti kompatibilno. Ali pac ne?
Koda je pa taka:

Config Lcd = 20 * 4
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.4 , Db5 = Portb.5 , Db6 = Portb.6 , Db7 = Portb.7 , Rs = Portb.1 , E = Portb.2
Config Portd = Output
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 1000000
lcd "testiram"
end

Sicer pa ostalo deluje. Sem malce prizigal in ugasal ledice...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marki
Mojster


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 7:57
Prispevkov: 30

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 1:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, prej sem napisal, da sem prizigal in ugasal ledice. Vendar na prtu D. Na portu B pa vidim, da je nekaj narobe. A je mozno, da je na adapterju za Mega8 kaj narobe zvezano? Zdi se mi nemogoce, vendar kakorkoli testiram in merim, gledam sheme... se mi ne izide. Namesto 01234567 gre na ledicah porta B takole: 012__345, sestica in sedmica pa sploh nic ne prizgeta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče si že ugotovil, da mega8 nima pina Pb.6 in Pb.7

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2073
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 7:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stursc je napisal/a:
Mogoče si že ugotovil, da mega8 nima pina Pb.6 in Pb.7

LP, stursc


Točno tako! Lahko pa priključiš LCD modul na PortD preko IDC konektorja.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marki
Mojster


Pridružen/-a: Sre Mar 2007 7:57
Prispevkov: 30

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, kdo bi si mislil, da vecji, novejsi, boljsi... nima teh portov. Hvala. Bo treba datasheet vzet v roke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group