Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Osciloskop, ki se priklopi na racunalnik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bob475
Začetnik


Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:00
Prispevkov: 19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 3:51 pm    Naslov sporočila: Osciloskop, ki se priklopi na racunalnik Odgovori s citatom

Lep pozdrav, odločam se za nakup osciloskopa.. svetoali so mi Textronikov osciloskop. Osciloskop naj bi bil le majša skatla, brez kakega ekrana, z dvema izhodoma , kamor priključis sonde in povezavo do racunalnika.. Osciloskop nato uporablja recunalniški ekran.. Morda kdo ve kako se takšne vrste osciloskopi imenjejo? Iskal sem po textronikovi spletni strani vendar nisem našel nic podobnega..
_________________
B.M
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Maj 2004 19:57
Prispevkov: 133
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 4:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takšnega. Imajo ga tudi pri SE.
_________________
Prihodnost je v nas!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 4:14 pm    Naslov sporočila: Re: Osciloskop, ki se priklopi na racunalnik Odgovori s citatom

bob475 je napisal/a:
Osciloskop nato uporablja recunalniški ekran.. Morda kdo ve kako se takšne vrste osciloskopi imenjejo? Iskal sem po textronikovi spletni strani vendar nisem našel nic podobnega..


Imenujejo se DSO ("digital sampling oscilloscope(s)") in to ali imajo lasten ekran ali ne nima nobenega vpliva na delovanje ali poimenovanje Wink Tudi Tektronixovega je mogoce prikljuciti na PC, kot seveda tudi tiste drugih proizvajalcev.

Recimo nekaj takega, cene teh so relativno ugodne, sploh glede na zmogljivosti, torej stevilo vzorcev na sekundo, ki jih je osciloskop dejansko sposoben zajeti - "samples per second" oz (mega) S/s. Imajo tudi precej vecji pomnilnik za shranjevanje vzorcev kot vecina Tektronixovih modelov.

Oglej si se ponudbo drugih proizvajalcev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bob475
Začetnik


Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:00
Prispevkov: 19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2008 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala ravno to sem iskal!
_________________
B.M
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastor
Novinec


Pridružen/-a: Pet Okt 2005 17:07
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 5:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še ena možnost: http://www.cleverscope.com/

Lp Marko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sevsi
Novinec


Pridružen/-a: Čet Sep 2006 23:32
Prispevkov: 2
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me kako je pa z snemanjem enosmerne napetosti. Želim točne podatke izkoristka fotovoltičnega panela, panel je moči 200W, njegova maksimalna napetost pri odprtih sponkih je 36V in 8A, obremenjen ima napetost do 30V. Priklopil bi ga na takšen osciloskop, in meril napetost kašen mesec. Nato bi mi podal podatke o povprečni napetosti, max. min.

Ali če ima kdo kašno drugačno rešitev?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse to, le da bo brez osciloskopa, ker nima smisla placevati tako visoke cene za nekaj, od cesar bo izkoriscenih samo par procentov funkcionalnosti. Za manjsi denar lahko dobis multimeter s prikoopom na PC ali pa naredis svoje vezje in program.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bglazar
Mojster


Pridružen/-a: Pet Avg 2005 14:18
Prispevkov: 36
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 12:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že želiš dobiti pravilen izkoristek fotovoltaičnega modula, ga moraš postaviti v točko maksimalne moči (tok napetost) in pri tem izmeriti tok in napetost. Izmeriti moraš tudi sončno obsevanje pri istem naklonu (s piranometrom ali pa referenčno sončno celico), da boš vedel s čim deliti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jernej_
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2008 22:46
Prispevkov: 57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskanje nekakšnega optimuma za dani panel je že po definiciji nepotrebno, vsaj vsako "vmešavanje" v polnilni tokokrog zmanjša njegovo učinkovitost. Vse kar lahko prispevamo k večjemu uplenu je, da poskrbimo, da sonce sveti pravokotno na foto površino panela (kar se čez dan neprestano spreminja). To pa nekaj stane in rabi energijo. Zato v mnogih primerih raje poskrbimo za naše kraje izračunano najugodnejšo postavitev (naklon) sončne celice.
Če je vzrok za načrtovane meritve drugačen, npr. preverjanje tovarniških podatkov, je dovolj univerzalec in nekaj U/I-meritev pri različnem "soncu". Kaj bi lahko sploh še "izstisnili" iz meritev? lp!

_________________
Elektronika v domači delavnici
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
majstr
Novinec


Pridružen/-a: Čet Sep 2009 11:22
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gustav je napisal/a:
Vse to, le da bo brez osciloskopa, ker nima smisla placevati tako visoke cene za nekaj, od cesar bo izkoriscenih samo par procentov funkcionalnosti. Za manjsi denar lahko dobis multimeter s prikoopom na PC ali pa naredis svoje vezje in program.


Bi prosim lahko povedal kaj več o tem kakšno vezje si imel v mislih?

Potreboval bi namreč tudi sam tak osciloskop, oz. rad bi samo da preko računalnika pobiram en vhod ter lahko njegovo vrednost ter obliko vidim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 1:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mikrokontroler z vgrajenim ali dodatnim analogno-digitalnim pretvornikom + UARTom + en MAX232 + programcek na PCju, ki prebira vrednosti iz serijskega porta = odcitavanje analognih vrednosti z arcunalnikom. Ce jih potem narises, bos pa za povrh se videl obliko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

majstr je napisal/a:

Potreboval bi namreč tudi sam tak osciloskop, oz. rad bi samo da preko računalnika pobiram en vhod ter lahko njegovo vrednost ter obliko vidim.


Poglej tole povezavo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group