Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Target 3001! - programski paket za elektronike
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 14, 2007 9:15 am    Naslov sporočila: Target 3001! - programski paket za elektronike Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem!

Target 3001! je programski paket za elektronike, ki vsebuje sch, pcb, simulacijo, autorouter, EMC analizo in oblikovanje čelne plošče.

Več o tem zanimivem programskem paketu si preberite v pripetem članku, ki ga najdete v najnovejši reviji Svet elektronike št. 139 ali na spletni strani proizvajalca:

http://www.ibfriedrich.com/english/index.htm

Predvsem je ta paket zanimiv zaradi cenovnih razmerij. Za relativno majhen denar dobite zelo soliden licenčni programski paket.

Lp
Jure


Nazadnje urejal/a Jure Ned Mar 09, 2008 10:05 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gepro
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:04
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 15, 2007 9:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In cenik?
A ste vi "diler"?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Mojster


Pridružen/-a: Pet Jan 2004 8:05
Prispevkov: 25
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 15, 2007 3:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem ga uporabljal že pred dvema letoma, vendar takrat še z omejitvijo 100 pinov, kar je bilo premalo tudi za hobi projekte. Zadevo sem reševal z vijami, katere pa ni štelo v to omejitev. Velika prednost programa, vsaj zame je bila, ker sem TIV lahko skoraj direktno zrezkal na ISEL mašini.
_________________
lp, Miran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 16, 2007 1:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gepro je napisal/a:
In cenik?
A ste vi "diler"?


Hoj,

poglej na:

http://trgovina.svet-el.si/products.php?catid=9

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gepro
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:04
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2007 6:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pa stvar sploh ni "svoh". Ko se ga navadiš, je bistveno boljši od EAGLA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2007 11:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gepro je napisal/a:
Ja, pa stvar sploh ni "svoh". Ko se ga navadiš, je bistveno boljši od EAGLA


Se strinjam - sploh pa lahko še delaš čelne plošče in simuliraš signale...

Vse v enem paketu...

Lp
Jure

PS: prvo pošiljko programov pa so že razgrabili... Smile Saj še pride roba, ni se treba bati...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
peroman
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Apr 2004 14:05
Prispevkov: 59

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 07, 2007 9:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a se 3000EUR+ šteje kot ugodna cena?
Kakšna je potem neugodna cena?

Gledam tudi light verzijo. Kak hitr porabiš tistih 400 pinov? Sam nisem nikoli štel koliko jih je na plati

lp,
Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 07, 2007 9:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peroman je napisal/a:
a se 3000EUR+ šteje kot ugodna cena?
Kakšna je potem neugodna cena?

Gledam tudi light verzijo. Kak hitr porabiš tistih 400 pinov? Sam nisem nikoli štel koliko jih je na plati

lp,
Peter


Hm, nazadne smo za PCAD dali 5000 Evro, torej...

Sicer imaš več možnosti, Light, Smart, Economy, Professional, ki so vsi pod 2.000 Evro.

Jaz osebno sem pred leti - preden smo kupili PCAD pogrešal licenčni program za cenovni razred med 1000 in 2000 Evri in mislim, da je Target 3001! idealno licenčno orodje, saj je primeren za vse - demo verzija je brezplačna, potem so pa licence, ki so primerne tako za manjša podjetja kot tudi za večja.

Da ne govorim o tem, da Target 3001! mogoča tudi simulacijo signalo in načrtovanje prednje plošče...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gepro
Začetnik


Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:04
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 08, 2007 5:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam light verzijo in mi se ni uspelo priti čez, pa imam ATmega 32, GLCD, 8 opto vhodov, RS232, 10 tranzistorskih izhodov....
Skratka, če ne opremljaš Airbusa bo čist dovolj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vavpomat
Novinec


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 14:14
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2007 12:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Target 3001 uporabljam že 3 leta. Prej sem delal s PCAD. Hja, vsaka stvar ma svoje dobre in slabe strani. Knjižnice so ena izmed slabosti TARGET3001.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Maj 2004 19:57
Prispevkov: 133
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2008 11:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako v omenjenem programu simbolu (npr. čipu) prikažeš pine za napajanje. Po default-u so namreč skriti.
_________________
Prihodnost je v nas!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 1:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, pri katerem elementu ste naleteli na to težavo, da poskusim raziskati možne rešitve.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Maj 2004 19:57
Prispevkov: 133
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2008 3:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojan_SE je napisal/a:
Zanima me, pri katerem elementu ste naleteli na to težavo, da poskusim raziskati možne rešitve.


To sem hotel narediti pri čipu LM324. Tudi na njihovi spletni strani nisem zasledil, da bi kaj pisalo o tem.
Sigurno pa mora obstajati ena opcija, ki to omogoči. Vsaj pri ostalih programih, s katerimi sem do sedaj delal, je bilo tako.

_________________
Prihodnost je v nas!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 8:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri čipih, ki vsebujejo več enakih komponent (vrat, OP-jev, komparatorjev) so ti označeni s črkami npr. LM324A, LM324B... Ostanek čipa je v Targetu imenovan "Rests" in nas pri izbiri ene komponente na to tudi tudi opozori. Ostanek čipa (v našem primeru pini z napajanjem) se naložijo v menuju Components > Import rests of components. Napajanje izberete iz spiska preostalih komponent. To je tudi način, da v shemo "potegnete" ostale komponente fizično istega čipa.
Prilagam PDF
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Maj 2004 19:57
Prispevkov: 133
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 9:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za pomoč.
_________________
Prihodnost je v nas!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group