Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Progy-težave
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jazavac
Mojster


Pridružen/-a: Ned Jan 2005 11:35
Prispevkov: 23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 24, 2006 6:38 pm    Naslov sporočila: Progy-težave Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi sem kupil Progy programer. Opazil sem, da je namesto 10-pinskega konektorja (takšen je bil prejšnji) sedaj DB-9. Primerjal sem priključke na shemi za Minipin, nekako sestavil, pa stvar ne deluje. S PC-jem se vidita, programiranje ne deluje. Prosim, če mi lahko kdo pomaga pri pin-layoutu. Moj je po spodnji varianti.
DB-9
1-MISO
2-
3-
4-RES
5-VCC
6-SCK
7-MOSI
8-
9-GND

Hvala lepa, Jani
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 24, 2006 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

prilagam shemo povezovalnega kabla.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jazavac
Mojster


Pridružen/-a: Ned Jan 2005 11:35
Prispevkov: 23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 25, 2006 10:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, tole bi že šlo, pa sem žal pozabil pripisati, da ne gre za Minipin razvojno orodje, pač pa imam na drugi strani 6 pinski konektor, ki ima azpored priključkov tak kot STK-500. Naprave sem namreč sprogramiral doma na STK. Sedaj pa je potrebno na terenu popravit program. Še vedno bi prosil, če lahko kako dobim oznake pinov na Progyju (DB-9)

Hvala lepa in lep pozdrav.
J. Jazbec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 26, 2006 7:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

pošiljam ažurirano shemo.

Lp
Jure


Nazadnje urejal/a Jure Pet Nov 10, 2006 8:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jazavac
Mojster


Pridružen/-a: Ned Jan 2005 11:35
Prispevkov: 23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 26, 2006 8:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa.
J. Jazbec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 8:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lep pozdrav vsem.

Tudi jaz sem kupil ta kabel in minipin plosco. Kupil sem tudi nesestavljen komplet za povezavo minipin plosce s pcjem. Pri izdelavi kabla pa se mi je ustavilo pri iskanju pinov na idc10f konektorju. Vem, da je verjetno butasto vprasanje, vendar se s tem konektorjem prvic srecujem v nepovezani obliki Smile Torej zanima me, kako mora biti konektor obrnjen, da lahko stejemo pine, kot na prilozeni shemi. In pa ali je kaksen signal od minipin plosce, ko se le ta priklopi na proggy programator. Seveda moram se spojiti tisti dve polji pri K6, kot je opisano v navodilih. Za programiranje avr procesorjev pa se baje potrebuje se quartz...tega pa vtaknemo zraven K6 ane ? Smile No hvala za odgovore in potrpite z mano, ker sem cisto nov v tem svetu elektronike Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 10, 2006 9:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tripp,

na ženskem IDC konektorju boš videl majhno puščico, ki označuje pin1.

Ko se MiniPin in Proggy povežeta se ne pojavi noben poseben signal.

Kvarc vtakneš v podnožje U1, ki je desno od stikala, s katerim izbiraš 8051/AVR.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 12:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa res je ena puscica Embarassed sem spregledal Smile Takoj zjutraj se lotim lotanja Smile Bom porocal o uspelem poizkusu..hehe...hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2006 1:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Ko se MiniPin in Proggy povežeta se ne pojavi noben poseben signal.


tudi zelena ali rumena lucka za izbiro avr ali 8051 procesorja? Programator mi sicer poizkusa programirat, avr lucka utripa...javi pa, da je povezava zanic ali pa ni cipa Smile svasta...sem pac prevelik n00b ocitno.

update: ocitno mi je uspelo skuriti varovalko na proggju, ker se rdeca ledica za napajanje ne prizge vec...prav tako se ne prizge vec minipin vezje...medtem ko pa programator pri programiranju zalaufa napajanje in vezje utripa.

Torej sedaj moje vprasanje...ker zgleda tisto smd vezje na proggyu blazno mejhno se sprasujem, ce lahko to varovalko kakorkoli zamenjam ali sem si prisluzil en na pol unicen programator ? Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2006 9:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trippp je napisal/a:

Torej sedaj moje vprasanje...ker zgleda tisto smd vezje na proggyu blazno mejhno se sprasujem, ce lahko to varovalko kakorkoli zamenjam ali sem si prisluzil en na pol unicen programator ? Smile


Hoj,

varovalko enostavno zamenjaš in je. Saj je skoraj največji element na vezju.

Će boš imel težave, prinesi Proggy in Minipin v uredništvo, da zadevo poženemo v pogon.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2006 10:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se vedno tezave...kabel je ok, programator pa se vedno javlja, da ni mikrokontrolerja. Pri preverjanju povezave pravi, da je vse ok...pri programiranju pa ne pride dalj od 5 utripov ledic in minipin ledice. Uporabljam mega16 z adapterjem...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2006 11:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali imaš napajalno napetost na MiniPin nastavljeno na 5V?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 12, 2006 11:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

napajanje je 5V ja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 13, 2006 8:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Si poskusil še kakšen drugi mikrokontroler? Če je z drugim dobro, potem je nekaj narobe na ploščici adapterja za M16 - morda kakšen kratek stik. Vzami lupo in ploščico dobro preglej.

Če pa tudi drugih mikrokontrolerjev ne programira, potem predlagam, da se oglasiš pri nas, da uredimo zadevo. Vendar te prosim, da se oglasiš naslednji teden, ker gremo jutri na sejem Electronica v Muenchen in se vračamo v petek popoldan.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 13, 2006 4:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

na spletni strani naloži novo verzijo programa. Možno je, da je to.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group