Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

RAM pomnilnik za prenosnik COMPAQ ARMADA E700

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
leeloo
Novinec


Pridružen/-a: Ned Jun 2007 18:14
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 7:12 pm    Naslov sporočila: RAM pomnilnik za prenosnik COMPAQ ARMADA E700 Odgovori s citatom

Ali mi lahko kdo pomaga. Nujno bi potreboval RAM-e (min. 128 Mb) za prenosnik compaq ARMADA E700. Nekaj sem že poizkusil, toda ni jih zaznalo.
Ali je možno, da še katera druga komponenta strojne opreme vpliva na počasnost računalnika (procesor Intel Pentium III, 600 Mhz, 6 GB trdega diska, 128 Mb RAM-a....). Računalnik ima 64 Mb internega spomina, ter še 64 Mb zunanjega. 1 vložišče je še prosto.Ali se to strukturo strojne opreme sploh še izplača nadgrajevati?

Prosim za kakršenkoli nasvet.Hvala.

Vid
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2007 8:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1: Najbolj na "pocasnost" (tako kot jo dojema uporabnik) vpliva uporabljena programska oprema. O tej nisi napisal nic. 128 MB RAMa je recimo cez glavo dovolj za distribucijo Puppy Linux (vsi programi bodo tekli vsaj tako hitro, kot bi pri kombinaciji DOS + Windows 3.1x), se vedno sprejemljivi za Win98SE (kjer se bodo programi nalagali opazno pocasneje, glede podpore hardveru pa je od zastarelih Windowsov se najbolj uporabna verzija), Windows XP pa se ze sami po sebi vlecejo kot smrkelj, kaj sele da bi poganjal kaksen uporaben program na njih (npr. urejevalnik besedil ali web browser).

2: Ali ima to smisel nadgrajevati, je odvisno od tega, kaj je zate smiselno - ce potrebujes racunalnik z zmogljivostmi, kakrse imas, a bi rad zgolj nekoliko pospesil poganjanje in preklop paplikacij, potem je to najcenejsa moznost ce vztrajas z istim OSom. Ce potrebujes bistveno boljso zmogljivost - npr. 3D ali vec prostora ali kaj podobnega - potem ni smiselno, ker bos za nadgradnje zmetal denarja za pol novega prenosnika, ne bos pa dobil pol zmogljivosti nove masine.

V vsakem primeru od viska RAMa glava ne boli, ce bos nadgrajeval tvoje racunalo ali pa kupoval novega Idea 256 MB je dovolj za udobno uporabo zgoraj omenjene distribucije Linuxa ali Windows 98SE, 512 MB za pisarnisko racunalo z Windows XP, 1 GB in vec pa za kaj vec kot pisalni stroj z Windows XP. Ve nasteto bo delovalo tudi eno stopnico nizje, torej s pol manj RAMa, ne bo pa ne pretirano odzivno (razen PuppyLinux).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group