Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Meritev pretoka kurilnega olja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Okt 2006 17:57
Prispevkov: 85
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2007 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj bi lahko namesto 4-vrstičnega LCDja uporabil Enovrstičnega.
1x16 LCD ima 64 znakov velik pomnilnik, ki ga napolniš, nato pa vsaki 2 sekundi premakneš kurzor za 16 mest.
Ker podatke se bo odčitavalo tako poredko, da ni treba, da bi bilo ves čas hkrati izpisano čisto vse. Tudi osvetlitev LCDja je lahko na tipko, da ne bo ves čas svetilo. Ali pa kar brez osvetlitve.
LP,
Igor

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2007 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Igor hvala za nasvet ,si mi prihranil nekaj evrov,vendar imam spet problem kako programirati. Mogoče rabim samo iskrico kako narediti.Naprej moram speljati sam.



ata
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2007 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem uspel sprogramirati s pomočjo knjige bascom in primera ki je opisan v literaturi(lcd.bas). Vendar dodajam da mi program ne deluje v celoti . Pri prikazovanju tekočih podatkov v drugi vrstici mi v prvi vrstici prikazuje uro vendar ura ne teče.




lp ata
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Okt 2006 17:57
Prispevkov: 85
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 07, 2007 12:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm... Prikaz ure zahteva osvežitev LCDja vsako sekundo.
Recimo, da so spremenljivke, ki se bodo prikazovale Datum in Ura v prvi vrstici, v drugi pa izmenoma vsakih nekaj sekund npr. Porabljeno olje, Preostalo olje, Povprečna poraba, Čas obratovanja, ... .
Vsekakor morajo delovati deli programa, ki izračunavajo vrednosti spremenljivk. Nato pa se vsakič, ko se spremeni Sekunda, na LCD izpišeta Obe vrstici, pri čemer dodaten števec določa, kaj se bo izpisalo v drugi vrstici.
Uporaba pomnilnika od LCD ni potrebna - včeraj nisem vedel za uro Embarassed .
LP,
Igor

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2007 10:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Realiziral sem program vključno z prikazom posameznih podatkov na 1 ali več sekund v spodnji vrstici po vrstnem redu. Spodnjo vrstico uporabim tudi za nastavitev nabave in automatsko nastavitev zaloge.V zgornji vrstici je prikaz čemu sluzi program.Sedaj moram še podatke spraviti v eprom(mi ne uspe) in realizirati v praksi.
hvala za pomoč do sedaj

lp ata
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2007 4:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pokazalo se je da je v programu preveč wait ukazov in ura ni bila točna.Zaostajala je cca 10 minut na uro. program sem popravil.Na maxi forumu so mi fantje precej pomagali konkretno s primeri programiranja. in sem jim obljubil da bom celotno kodo objavil na njihovem forumu če mi bo uspelo. Na obeh forumih sem našel veliko predlogov in rezultat je delujoči program.Kako bo pa deloval program pri stetju impulzov še ne vem ker nimam še senzorja.Program lahko preizkusite na minipin bascom plošči.Upam da to ne boste vzeli kot reklamo.Ker ste mi pomagali tudi tukaj pripenjam kodo.V tej kodi so sedaj razmaki pravilni, vpisano je še zmanjševanje zaloge in reset nabave.Nastavitve (reset nabave, porabe, ure in zaloge )lahko sami vklopite ali izklopite v kodi in lahko program krojite po svojih zamislih.Če zaloga ni resetirana(ni mišljen reset mikrokontrolerja) ostalo pe je , vpišemo naslednjo sezono nabavo, imamo na displeju novo nabavo in zalogo iz preteklega leta sešteto skupaj v prikazu >ZALOGA. V tem primeru imamo podatek koliko je skupne zaloge in nam ni nič treba meriti v cisterni koliko imamo še olja. Pišem tudi kodo za hitrejše štetje in eprom (ob izpadu napetosti). Če ima kdo kakšen predlog bom zelo vesel.

ata


Koda:






'PROGRAM ZA MERITEV PORABE,ZALOGE KURILNEGA OLJA IN ČASA DELOVANJA GORILCA
'
'DELNI AVTOR: ATA S POMOČJO KOLEGOV IZ FORUMOV
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


'VHOD V MENY NABAVA - ISTOCASNI PRITISK P3.0 IN P3.2 ZA NABAVO
'POCAKAJTE NEKAJ CASA DA SE POKAZE NABAVA V SP. VRSTICI IN ZALOGA V ZGORNJI
'SLEDI:
'ISTOCASNI PRITISK P3.3 IN P3.2 ZMANJSEVANJE NABAVE
'ISTOCASNI PRITISK P3.2 IN P3.1 POVECEVANJE NABAVE
'PRI POVECEVANJU NABAVE SE ISTOCASNO POVISUJE TUDI ZALOGA AUTOMATSKO, OBRATNO SE NE ZMANJSUJE
'RESET URE IN PORABE JE PRITISK P3.3 BREZ VHODA V MENY.
'VRNITEV V PROGRAM IN PRIKAZ PODATKOV NA LCD:ISTOCASNI PRITISK P.3.0 IN P3.1
'KOLICINO ZALOGE IN NABAVE VPISITE PO SVOJI ZELJI.(NAB= 1000/ZAL =1000).PODATKA MORATA BITI ENAKA.
'P3.4 JE VHOD IMPULZOV
'P3.2 JE VHOD ZA PREKINITEV IMPULSOV IN ISTOCASNO URE (DELOVANJE GORILCA)
'TIPKA4 =P3.3,TIPKA3=P3.2,TIPKA2=P3.1,TIPKA1=P3.0
'P3.5 = SDA ALI OBRATNO
'P3.7 = SCL ALI OBRATNO
'UPORABITE AT89C4051 ALI ZMOGLIVEJSEGA, PROGRAMIRAM Z BASCOM 8051 LICENCNI ALI Z BASCOM-8051 2.0.13.0 DEMO KI IMA 4K KODE.
'KO SE ZALOGA IZTECE SE PROGRAM AUTOMATSKO USTAVI,IN GA JE TREBA RESETIRATI.
'PROGRAM LAHKO PROBATEZ MINIPIN TESTNO PLOSCO(UPAM DA TO NE JEMLETE ZA REKLAMO).
'RUTINO ZA EPROM NAPISITE SAMI , MENI NI USPELO(SHRANITEV PORABE,ZALOGE,NABAVE IN URE )



'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
$large
$regfile = "89c4051.dat"
$crystal = 12000000

Declare Sub Keyboard
Declare Sub Debounce
Dim Stevilo As Word
'////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Dim Limita As Word
Dim Stevec As Word
Dim Clock As Byte , Clock1 As Byte
Dim Sekunde As Byte , Minute As Byte , Ure As Word ,
Dim Nabava As Word
Dim Zaloga As Word
Dim I As Word

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Config Lcd = 16 * 2
Cursor Off Noblink
Cls
Config Debounce = 20
Config Timer0 = Timer , Gate = External , Mode = 2
On Timer0 Timer_0_int
Load Timer0 , 250
Priority Set Timer0
Enable Interrupts
Enable Timer0
Start Timer0
P3.4 = 0

'////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Clock = 0
Clock1 = 0
Sekunde = 0
Minute = 0
Ure = 0
Stevilo = 0
Limita = 1800
Stevec = 0
Zaloga = 500
Nabava = 500

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Cls
Wait 1
Do
Keyboard
Debounce P3.4 , 1 , 1 , Stej
Locate 1 , 1 : Lcd ; "U" ; Chr(41)
Locate 1 , 3 : Lcd Ure ; "    "
Locate 1 , 7 : Lcd ":"
Locate 1 , 8 : Lcd Minute ; "  "
Locate 1 , 10 : Lcd "P" ; Chr(41) ; Stevec ; "     "
Locate 2 , 1 : Lcd "N" ; Chr(41) ; Nabava ; "   "
Locate 2 , 10 : Lcd "Z" ; Chr(41) ; Zaloga ; "   "



If Sekunde > 59 Then
Incr Minute
Sekunde = 0
 End If
If Minute > 59 Then
Incr Ure
Minute = 0
End If
If P3.2 = 0 Then
Stop Timer0
End If
If P3.2 = 1 Then
Start Timer0
End If
If P3.3 = 0 Then
Reset Nabava
Reset Stevec
Reset Minute
Reset Ure
Nabava = 0
Stevec = 0
Minute = 0
Ure = 0
End If
Loop
'////////////////////////////////////////////
Timer_0_int:

Incr Clock
If Clock > 99 Then
Clock = 0
Incr Clock1
End If
If Clock1 > 39 Then
Clock1 = 0
Incr Sekunde
End If
Incr Stevilo
If Stevilo = Limita Then
Stevilo = 0
Incr Stevec
If Stevec > 0then
Decr Zaloga
End If
End If
If Zaloga < 1 Then
Stop
End If
Return

'/////////////////////////////////////////////////////////////

Tipke:
Cls
Do
Home
Upperline
Lcd "ZALOGA " ; Chr(41) ; " " ; Zaloga ; "    "
Home
Lowerline
Lcd "NABAVA " ; Chr(41) ; " " ; Nabava ; "    "
If P3.1 = 0 Then
If P3.0 = 0 Then
Return
End If
Incr Nabava
Incr Zaloga
Waitms 250
End If
If P3.3 = 0 Then
Decr Nabava
Decr Zaloga
Waitms 250
End If
If P3.0 = 0 Then
If P3.1 = 0 Then
Cls
Return
End If
End If
Loop
Return

'/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tipke1:
Cls

Do

If P3.1 = 0 Then
If P3.0 = 0 Then
Return
End If
End If
If P3.1 = 0 Then
If P3.0 = 0 Then
Cls
Return
End If
Waitms 250
End If
If P3.3 = 0 Then
Waitms 250
End If
If P3.0 = 0 Then
If P3.1 = 0 Then
Cls
Return
End If
End If
Loop
Return

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sub Keyboard
Debounce P3.0 , 0 , Tipke , Sub
Debounce P3.1 , 0 , Tipke1 , Sub
End Sub
'/////////////////////////////////////////////////////////////////


Nazadnje urejal/a ata Sob Jan 13, 2007 4:11 pm; skupaj popravljeno 7 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Okt 2006 17:57
Prispevkov: 85
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da tisti POM senzor ne zdrži tlaka, kakršen je v visokotlačni cevki med črpalko in šobo, sta možni dve rešitvi.
Tvegana: Cel senzor se (ob pomoči kakšnega modelarja) ovije v npr. steklena vlakna in zalije z epoksi smolo, nato se upa, da bosta zdržali tudi priključni cevki senzorja in spoja s kovinsko cevko. Confused
To bi jaz izbral: Visokotlačno cevko se pusti pri miru. Povratno cevko iz črpalke v cisterno se prekine in tisti del, ki gre v cisterno, se začepi. Nato se prekine dovodno cevko iz cisterne proti črpalki *** in vmes vstavi senzor pretoka. Potem se dovodno cevko med senzorjem in črpalko prekine še enkrat (čim bližje črpalki) in vmes vstavi T razdelilnik. Dovodna cevka iz tipala je tista "navpična" v črki "T". Odvodno cevko iz črpalke in dovodno cevko v črpalko pa se natakne na "vodoravno" črtico črke "T", saj ima črpalka kar precejšen krožni pretok.

***= Tipalo je lahko na najugodnejšem mestu med cisterno in pečjo, nekje na varnem in blizu prikazovalnika.

LP,
Igor

p.s.: Čestitke za delujoč program!

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2007 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senzor ima vhod in izhod(olje teče skozi ohišje senzorja ).Takoj za oljnim filtrom je vhod, izhod gre na vhod črpalke gorilca. pritiska ni ker crpalka ustvarja vakuum in istočasno podpritisk pred črpalko. Izhod iz črpalke proti dizi je pa pod pritiskom tudi več kot 15 atmosfer . Imam enocevni sistem.


lp ata
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri kodi za meritev olja sem ugotovil da je treba vpisati v

nabava= najmanj vsoto 100 in do vsote 65000
zaloga= najmanj vsoto 100 "
V NASPROTNEM SLUČAJU KODA NE DELA.Tako je če si amater (velja zame).

ata


Nazadnje urejal/a ata Sob Jan 13, 2007 1:18 pm; skupaj popravljeno 6 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Okt 2006 17:57
Prispevkov: 85
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ata je napisal/a:
V kodi ki sem jo prilepil so pravilni razmaki na samem forumu pa ne, ne vem zakaj.

Ni panike. Wink
Pri pisanju na forum se vsi dvojni ali večkratni presledki samodejno pretvorijo v Enojen presledek.
LP,
Igor

p.s.: Jaz imam dvoceven sistem, zato sem napisal tisto zgoraj.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred pol ure sem verjetno naredil napako ko sem hotel pripeti datoteko meritev olja.bas katero sem preimenoval v jpg . Vse kaze da teh postopkov ne znam in se moram opravičiti,čeprav vem da ta tema ne spada pod dotično problematiko.


ata


Nazadnje urejal/a ata Sob Jan 13, 2007 11:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 9:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Presledke forum "predela" zato, ker nisi uporabil primerne oznake (tag); zgoraj imas gumbek Code, pritisni ga prej, preden prilepis svojo kodo, ter se enkrat potem, ko si svojo kodo ze prilepil v sporocilo.

Primer:

Koda:
Za dvopicjem je pet presledkov, za njimi pa en klicaj:     !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa Gustav .Koda deluje tako kot je prav.


ata
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 3:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prilagam še kodo v AVR za meritev olja. Ta KODA polno zaseda prostor v mikrokrmilniku. Pri širitvi kode uporabite zmoglivejši mikrokontroler. V glavnem sem svojo nalogo izpolnil in se še enkrat lepo zahvaljujem vsem za pomoč. Koda je bolj amatersko napisana vendar upam deluje.

lp ata
Koda:

'PROGRAM ZA MERITEV PORABE,ZALOGE KURILNEGA OLJA IN ČASA DELOVANJA GORILCA
'
' AVTOR: ATA S POMOČJO KOLEGOV IZ FORUMOV
'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
'VHOD V MENY NABAVA - ISTOCASNI PRITISK P3.0 IN P3.2 ZA NABAVO
'POCAKAJTE NEKAJ CASA DA SE POKAZE NABAVA V SP. VRSTICI IN ZALOGA V ZGORNJI
'SLEDI:
'ISTOCASNI PRITISK P3.3 IN P3.2 ZMANJSEVANJE NABAVE
'ISTOCASNI PRITISK P3.2 IN P3.1 POVECEVANJE NABAVE
'PRI POVECEVANJU NABAVE SE ISTOCASNO POVISUJE TUDI ZALOGA AUTOMATSKO, OBRATNO SE NE ZMANJSUJE
'RESET URE , PORABE(STEVEC)IN NABAVE JE PRITISK P3.3 BREZ VHODA V MENY.
'VRNITEV V PROGRAM IN PRIKAZ PODATKOV NA LCD:ISTOCASNI PRITISK P.3.0 IN P3.1
'RESET NABAVE JE PRITISK NA P3.3 BREZ VHODA V MENY

'KOLICINO ZALOGE IN NABAVE VPISITE PO SVOJI ZELJI.(NAB= 1000/ZAL =1000).PODATKA MORATA BITI ENAKA.
'P3.4 JE VHOD IMPULZOV
'P3.2 JE VHOD ZA PREKINITEV IMPULSOV IN ISTOCASNO URE (DELOVANJE GORILCA)
'TIPKA4 =P3.3,TIPKA3=P3.2,TIPKA2=P3.1,TIPKA1=P3.0

'UPORABITE AT90S2313 ALI ZMOGLIVEJSEGA, PROGRAMIRAM Z  BASCOM-AVR  DEMO KI IMA 4K KODE.
'KO SE ZALOGA IZTECE SE PROGRAM AUTOMATSKO USTAVI,IN GA JE TREBA RESETIRATI.
'PROGRAM LAHKO PROBATE Z MINIPIN TESTNO PLOSCO(UPAM DA TO NE JEMLETE ZA REKLAMO).
'RUTINO ZA EPROM NAPISITE SAMI , MENI NI USPELO(SHRANITEV PORABE,ZALOGE,NABAVE IN URE )

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

$regfile = "2313def.dat"
$crystal = 12000000

Declare Sub Keyboard
Declare Sub Debounce
Dim Stevilo As Word
'////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dim Limita As Word
Dim Stevec As Word
Dim Clock As Byte , Clock1 As Byte
Dim Sekunde As Byte , Minute As Byte , Ure As Word ,
Dim Nabava As Word
Dim Zaloga As Word
Dim I As Word

'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Config Lcd = 16 * 2
Cursor Off Noblink
Cls
Config Debounce = 20

Config Pind.4 = Input
Config Pind.3 = output
Config Pind.2 = Input
Config Pind.1 = Input
Config Pind.0 = Input
Config Pinb.7 = Output
Config Pinb.6 = Output
Config Pinb.5 = Output
Config Pinb.4 = Output
Config Pinb.3 = Output
Config Pinb.2 = Output
Config Timer0 = Timer , Prescale = 8
On Timer0 Timer_0_int
Enable Interrupts
Enable Timer0
Start Timer0
'////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Clock = 0
Clock1 = 0
Sekunde = 0
Minute = 0
Ure = 0
Stevilo = 0
Limita = 1800
Stevec = 0
Zaloga = 500
Nabava = 500
'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Cls
Wait 1
Do
Keyboard
Debounce Pind.4 , 1 , 1 , Stej
Locate 1 , 1 : Lcd ; "U" ; Chr(41)
Locate 1 , 3 : Lcd Ure ; "    "
Locate 1 , 7 : Lcd ":"
Locate 1 , 8 : Lcd Minute ; "  "
Locate 1 , 10 : Lcd "P" ; Chr(41) ; Stevec ; "     "
Locate 2 , 1 : Lcd "N" ; Chr(41) ; Nabava ; "   "
Locate 2 , 10 : Lcd "Z" ; Chr(41) ; Zaloga ; "   "
If Sekunde > 59 Then
Incr Minute
Sekunde = 0
 End If
If Minute > 59 Then
Incr Ure
Minute = 0
End If
If Pind.2 = 0 Then
Set Portd.2
Stop Timer0
End If
If Pind.2 = 1 Then
Set Portd.2
Start Timer0
End If
If Pind.3 = 0 Then
'SET PORTD.3-ZA VPIS PREMALO flasha(100% ZASEDENO)
Reset Stevec
Reset Minute
Reset Ure
Reset Nabava
Zaloga = Zaloga + Nabava  ' za vpis premalo flasha
Nabava = 500
Stevec = 0
Minute = 0
Ure = 0
End If
Loop
'////////////////////////////////////////////
Timer_0_int:

Incr Clock
If Clock > 99 Then
Clock = 0
Incr Clock1
End If
If Clock1 > 55 Then 'tukaj korigiramo tocnost ure(<55>)
Clock1 = 0
Incr Sekunde
End If
Incr Stevilo
If Stevilo = Limita Then
Stevilo = 0
Incr Stevec
If Stevec > 0then
Decr Zaloga
End If
End If
If Zaloga < 1 Then
Stop
End If
Return

'/////////////////////////////////////////////////////////////

Tipke:
Cls
Do
Home
Upperline
Lcd "ZALOGA " ; Chr(41) ; " " ; Zaloga ; "    "
Home
Lowerline
Lcd "NABAVA " ; Chr(41) ; " " ; Nabava ; "    "
If Pind.1 = 0 Then
Set Portd.1
If Pind.0 = 0 Then
Set Portd.0
Return
End If
Incr Nabava
Incr Zaloga
Waitms 250
End If
If Pind.3 = 0 Then
Set Portd.3
Decr Nabava
Decr Zaloga
Waitms 250
End If
If Pind.0 = 0 Then
Set Portd.0
If Pind.1 = 0 Then
Set Portd.1
Cls
Return
End If
End If
Loop
Return

'/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tipke1:
Cls

Do

If Pind.1 = 0 Then
Set Portd.1
If Pind.0 = 0 Then
Set Portd.0
Return
End If
End If
If Pind.1 = 0 Then
Set Portd.1

If Pind.0 = 0 Then
Set Portd.0
Cls
Return
End If
Waitms 250
End If
If Pind.3 = 0 Then
Set Portd.3
Waitms 250
End If
If Pind.0 = 0 Then
Set Portd.3
If Pind.1 = 0 Then
Set Portd.1
Cls
Return
End If
End If
Loop
Return

'//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sub Keyboard
Debounce Pind.0 , 0 , Tipke , Sub
Debounce Pind.1 , 0 , Tipke1 , Sub
End Sub
'/////////////////////////////////////////////////////////////////
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ata
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Apr 2004 9:26
Prispevkov: 104

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 30, 2007 6:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kode za meritev olja sta napisane za prikaz na preizkusni plošči minipin.Za pravo delovanje je treba kodo(bascom in avr)malo spremeniti npr.



Koda:


'...................
If Clock1 > 39 Then
Clock1 = 0
Incr Sekunde
End If

Return

'vstavimo podprogram
Stej:

Incr Stevilo
If Stevilo = Limita Then
Stevilo = 0
Incr Stevec
If Stevec > 0then
Decr Zaloga
End If
End If
If Zaloga < 1 Then
Stop
End If
Return
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group