Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Visual basic in com port

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mtome
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 14:29
Prispevkov: 168
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 2:23 pm    Naslov sporočila: Visual basic in com port Odgovori s citatom

Rad bi napisal program, ki bi z seriskega porta bral podatke, ki jih pošilja GPS. Do sedaj mi je uspelo narediti, da ko pritisnem gumb, PC prebere te podatke in jih izpiše. Zdaj me pa zanima, kako bi moral narediti, da bi se te podatki izpisovali avtomatsko, vsakiš ko jih gps pač pošlje?
_________________
l.p. Matjaz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 2:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem ali VB to omogoca (najbz da), a drugje se to naredi tako, da funkcija za branje blokira potek programa, dokler ne prispejo podatki, ko pa pridejo, pa se program nadaljuje (in podatki se preberejo iz porta). Na zaresnih OSih se to naredi s klicom funkcije select(), ki pocaka, da se podatki na portu pojavijo.

Isci pod "blocking I/O".

Zelo slaba alternativa (in povsem v slogu Windowsov) bi bil timer, ki bi periodicno pregledoval vhod (polling) in ko bi zaznal podatke, bi zacel z izpisom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tosemjaz
Mojster


Pridružen/-a: Čet Okt 2005 14:54
Prispevkov: 20

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 9:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.serial-port-monitor.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mtome
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 14:29
Prispevkov: 168
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 30, 2006 12:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi hotel gledati, kaj je na serijskem portu, bi lahko uporabil kar terminall emulator, ampak jaz bi se rad naučil, kako prebrati podatke z tega porta, da bi jih lahko naprej uporabljal v kakšnem programu
_________________
l.p. Matjaz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 30, 2006 10:03 am    Naslov sporočila: Visual basic in com port Odgovori s citatom

Matjaž,
ali sample ki se nahaja v VB-ju ni dovolj?
Lahko pobrskaš malo po MCS-ovem forumu tudi tam je bilo nekaj uporabnih napotkov in kod, lahko pa si snameš tudi MCS COMM OCX (http://www.mcselec.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=73&Itemid=54).
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group