Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

LCD: cmc216n02 - 16 znakov, 2 vrstici
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lbozo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jan 2006 14:24
Prispevkov: 75
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 30, 2006 12:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pogruntal, da mi štirje pini na čipu ne delajo. Izgleda, da so pregoreli. Tako, da je zadeva rešena, hvala vseeno.
_________________
Lep pozdrav, Božo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregor001
Mojster


Pridružen/-a: Pet Okt 2006 7:08
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 11, 2006 11:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdravo

mi je uspelo, hvala vam
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2006 2:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no pa da se se jaz potozim Smile Zvezal sem ze 100x in najmanj 200x preveril, pa se vedno dobim samo zgornjo vrstico kvadratkov na lcdju. Uporabljam atmega16 in 16x2 display, ki ga prodajajo v SvetE. Pini delujejo, ker je bila na vsakem prikljucena ledica, ki je utripala tako ali drugace. Vee imam speljan kar v ground...se morda zaradi tega ne vidijo znakci? Sem poizkusil tudi cez potenciometer pa ni bilo nic kaj videt crk.

Uporabljam porte od b2 do b7.

Koda pa gre nekako takole

Citiram:
config Lcd = 16 * 2
$regfile = "m16def.dat"
$crystal = 1000000
Waitms 5000
Initlcd
Display On
Do
'Display On
Lcd "Zivjo Svet"
Wait 2
Cls
Lcd "Hello World"
Wait 2
Cls
'Display Off

Loop


nisem se poskusil definirati pinov direktno v kodi..sem kar v bascomu..in tudi preverjeno delujejo...minipin utripa na PortB Smile

Torej vsaka ideja je dobrodosla...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Mojster


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 17:26
Prispevkov: 32
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2006 5:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikjer nimaš ukaza, ki bi šel v drugo vrstico. Prvo vrstico ti kaže?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2006 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rabim ta ukaz? Ne niti prve vrstice mi ne pokaze, vedno so le kvadratki. Kot, da se lcd ne bi initializiral Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 17, 2006 4:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trippp je napisal/a:
rabim ta ukaz? Ne niti prve vrstice mi ne pokaze, vedno so le kvadratki. Kot, da se lcd ne bi initializiral Sad


Verjetno bo potrebno nastaviti kontrast LCD-ja s trimerjem.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lbozo
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jan 2006 14:24
Prispevkov: 75
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi še dodati (Config lcdbus = 4).
_________________
Lep pozdrav, Božo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 9:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja fantje sem pozabil povedat, da sem resil Smile Vse sem namrec prestavil s portab na portd. Ekran se je v trenutku pobral...portb pa ga se vedno nekaj serje...hvala za pomoc vsem Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 9:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda ima open-collector izhode (vsaj na dolocenih pinih) ? RTFM. HW zagotovo deluje normalno, le uporabljas ga narobe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trippp
Mojster


Pridružen/-a: Pet Nov 2006 17:43
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2006 12:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gustav je napisal/a:
RTFM.


aha Smile hvala za nasvet Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregor001
Mojster


Pridružen/-a: Pet Okt 2006 7:08
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdaj mi deluje, hvala vam
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
condor21
Novinec


Pridružen/-a: Čet Jun 2008 17:45
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2008 3:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kakšna je rešitev? Pull-up upori na katerih portih uC?

Vem, da je že stara tema, ampak se jaz ravno sedaj ukvarjam s tem problemom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group