Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike 136

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 1:09 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike 136 Odgovori s citatom

Iz Electronice na Electronico

Vas že utrujam s sejmi? Upam, da ne preveč, saj konec koncev nisem v celoti kriv za to, da sejmi obstajajo. Pravzaprav moram priznati in verjetno se boste strinjali z mano, da je bila na področju elektronike v Sloveniji kar suša, odkar je Sodobna elektronika neslavno zaprla svoja vrata.

V uredništvu revije smo prepričani, da bo sejem Electronica nadomestil in presegel Sodobno elektroniko – seveda ne že kar v naslednjem letu, pač pa bo naravno zrastel v nekaj letih. Konec koncev sejma s 50-letno tradicijo pač ni možno nadomestiti čez noč, še posebej, če se menja organizator in lokacija.

V Nemčiji so izgleda bolj pametni in konja, ki vleče, ne upokojijo kar tako, zato je njihov sejem Electronica uspešen že vrsto let. Electronico v Munchnu omenjam zato, ker bomo člani uredništva ta sejem letos obiskali v večjem številu, kar bo rezultiralo v obširnejši reportaži s sejma. Ker je tudi Svet elektronike bolj prepoznaven v mednarodnem svetu zaradi stikov, ki jih ohranjamo in vzpostavljamo na sejmu Electronica, boste naši bralci deležni več informacij in raznih akcij naših oglaševalcev. Ena takšnih akcij se nahaja tudi v tokratni številki, ko lahko osvojite programator PICKIT 2, s katerim lahko preko USB-ja programirate preko 30 PIC mikrokontrolerjev.

Moram kar priznati, da sem malce evforičen pred Electronico, saj je tam toliko vsega, da se tega preprosto ne da opisati v še tako dolgi reportaži. Electronico je potrebno doživeti in se v miru potopiti v nekatere od 14 hal, od katerih je vsaka velika kot celotno ljubljansko razstavišče.

Če se še malce obregnem ob omenjeno ljubljansko razstavišče, bo zanimivo gledati, kaj bo v ta prostor prinesel novi župan – oziroma manager mesta, kot ga nekateri radi poimenujejo. Ali bo obdržal vodstveno ekipo na razstavišču ali se bo odločil za zamenjavo, bo pokazal čas. Če mene vprašate, bi vsekakor rajši videl sejme v Ljubljani, čeprav moram reči, da sta se tudi Celje in dvorana Zlatorog zelo lepo izkazala z enostavnostjo dostopa, velikim številom brezplačnih parkirnih mest in še s čem.

Tisti, ki berete moje uvodnike, ste na spletnih straneh zasledili, da sem uresničil napoved prejšnjega uvodnika in na našem Forumu (ki je mimogrede precej dobro obiskan) v Urednikovem kotičku pričel objavljati uvodnike. S tem želim vzpostaviti diskusijo na aktualno tematiko, da ne bodo moji uvodniki ostali samogovori. Vabim vas, da se oglasite in poveste svoje mnenje!

Lep pozdrav!

Vaš urednik
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group