Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Napajanje za avtoojacevalec

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DefConX
Mojster


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 19:05
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 10:52 am    Naslov sporočila: Napajanje za avtoojacevalec Odgovori s citatom

zanima me,kasno napetost in tok potrebujem iz transformatorja,da bi lahko napajal avtoojacevalec RTO SX-7500N(4x75W RMS).

vse skupaj bi prikljucil preko transformatorja in gretza na ojacevalec.
zanima me,ce bi bil trafo 220/12(300VA) dovolj???!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
borisz
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Nov 2004 3:24
Prispevkov: 82

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 03, 2006 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni potreben samo trafo. Potrebno je usmerjanje, glajenje in stabilizacija. Ponavadi tudi hlajenje stabilizacije in dobro ožičenje.

lp

Boris

_________________
It is never too late for a happy childhood.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DefConX
Mojster


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 19:05
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 5:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lp

ja,trafo,gretz,pa se razmisljam o kaksnih 4ih ali 56ih 10.000mikroF kondenzatorjih!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 04, 2006 10:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

predlagam, da narediš napajalnik za Brutus ojačevalnik. TIV dobiš na:

http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showprod&start=10&foo=35020&prod=&cat=10

1TIV0074

300 VA trafo ne bo dovolj, pač pa daj za 40% večjo moč.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DefConX
Mojster


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 19:05
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 5:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj nebom uporabljal useh kanalov!!!
samo 2 mosticena bosta poganjala woofer(120W RMS), pa pol mogoc se eden kanal za srednjetonec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 08, 2006 10:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

še vedno drži tisti moj del odgovora, da dodaj 40% k moči, ki jo želiš poslušati.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DefConX
Mojster


Pridružen/-a: Pon Maj 2006 19:05
Prispevkov: 48

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 10, 2006 4:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce dodam 40%,je to potem 500VA.
varovalka je 40A. skurlo jo bo!!!
trafo:
-vhod 230V
-izhod 12V (300VA)

nasvet?!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 1:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

potrebujem info!
recimo da ima avtoradijo moč (4x60W rms) zanimam me če bodo delali, (4)zvočniki ki imajo moč (120W rms). hvala lepa.


upam da ste me razumeli! hvala za vsak odgovor!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bglazar
Mojster


Pridružen/-a: Pet Avg 2005 14:18
Prispevkov: 36
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da se vprašanje razumel: vsak zvočnik po 120 W. Potem je ravno prav.
Če je pa skupna moč zvočnikov 120 W (vsak 30 W), potem ti jih pa lahko skuri, če daš do konca. Sicer pa pri normalnem poslušanju (nekaj W), dela vedno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GAPE
Mojster


Pridružen/-a: Ned Apr 2006 12:10
Prispevkov: 20
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2006 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali rabim ojačevalec da mi ne bo skurilo zvočnikov.
ali je bolje če imam samo (2) zvočnika 120W rms.

hvala za vsak odgovor!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group