Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Labview in atmel???
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
medi
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:59
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 9:14 pm    Naslov sporočila: Labview in atmel??? Odgovori s citatom

Živjo!

Zanima me, če je možno narediti komunikacijo med labview in atmelom. Če se da, me zanima kako lahko to naredim. Imam programator easy avr2 in pa program labview 7.

Hvala

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarE
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Nov 2004 23:38
Prispevkov: 177

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 10:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, v atmel boš lažje poklical po telefonu kot z labview. Lahko jim npr. pošlješ faks, ali pa e-mail...

No, zdaj pa resno: boš moral malenkost bolj podrobno napisat, kaj bi rad.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medi
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:59
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2005 10:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst pač merim v nekem rezervarju višino vode in bi rad preko labview-ja nadzoroval vse skupaj. Če bi pač nivo vode presegal ali pa padel pod določeno mejo bi to na računalniku videl in bi mi sprožil alarm. Vse skupaj pa krmilim preko mikrokontrolerja. Zato pa bi sedaj to rad prestavil še na vizual ni del.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarE
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Nov 2004 23:38
Prispevkov: 177

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2005 4:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa uporabi UART v mikrokontrolerju (saj ga ima, ne?) in si zmisli komunikacijski protokol.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 12:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno tako, kot piše Mare, s tem, da ti ni potrebno izmišljati protokola, uporabi RS232 in bo.

LP
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
medi
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:59
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!

Jaz sem bolj nov v tem programu, zato bi vas prosil, če bi mi lahko malce bojl natančno povedali, kje lahko to nastavim, da bi mi pošiljalo te podatke na com port?!

hvala


Nazadnje urejal/a medi Pon Dec 19, 2005 9:00 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2005 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medi,

najprej imam prošnjo: prosim uredi tvoj prispevek, da ne bo napisan internetni slovenščini. Tukaj imamo radi primerno slovenščino.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je imel Mare v mislih visjenivojski protkol (nekaj kar pac Labview razume, potem ko podatki ze padejo ven iz UARTa na sprejemni strani).

Medi, nisem povsem preprican, da razumem tvoje vprasanje - zanima te, kako poslati podatke iz mikrokontrolerja na COM port racunalnika ? Ce je temu tako, potem bo najboljse, da poisces kaksenprimer povezave, ki jih v internetu kar mrgoli. Najprej rabis fizicno povezavo (prilagojevalnik napetostnih nivojev TTL<->RS232, npr. vezje z MAX232), ter kabel), potem pa se programski del v mikrokontrolerju, ki bo inicializiral serijski vmesnik mikrokontrolerja (torej nastavil baud rate, nacin komunikacije, itd.) in potem posiljal podatke.

Prvi (strojni) del je enak za bolj ali manj vse mikrokontrolerje, shem za priklop mikrokontrolerja z MAX232 na racunalnik ni noben problem najti, drugi pa se seveda razlikuje glede na tip mikrokontrolerja in jezik, v katerem programiras (C, assembler, Bascom, itd.) in ti nihce ne more dati podrobnega "recepta".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medi
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:59
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 4:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem naredil komunikacijo PC in pa mikrokontroler. Preko terminala meni komunikacija dela tako kot mora. Ne vem pa kako bi naredil, da bi vse skupaj lahko spremljal v programu labview? Če bi se meni nivo vode dvignil, bi to mikrokontroler poslal na port od PC-ja in tukaj je moja težava. Kako sedaj ta podatek sprviti v labview??

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gustav
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jun 2005 17:19
Prispevkov: 768

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, ti bi rad navodila za Labview - a jih nisi dobil zraven programa ? Ce program omogoca sprejem zajetih podatkov v taki obliki, potem je to zagotovo opisano v navodilih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarE
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Nov 2004 23:38
Prispevkov: 177

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2005 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej si preberi malo literature. Za začetek npr:

http://digital.ni.com/public.nsf/websearch/2ad81b9060162e708625678c006dfc62
http://zone.ni.com/devzone/conceptd.nsf/webmain/D17DB6A0760016B086256B120063653C

Glede na to, da omenjaš AVR, ti priporočam še tole:
http://www.avrfreaks.net/index.php?module=FreaksTools&func=viewItem&item_id=501

potem pa nekje tam, ko boš malo bolj vedel kaj bi rad, npr. naredi en preprost kos programa, ki ti bo npr. ko boš kontrolerju poslal znak 0x3f ("?"), ti bo vrnil nivo vode v neki obliki, lahko tudi binarni. V glavnem taki, s katero ne boš mikrokontrolerja preveč zaposlil. Z LV boš definitivno veliko lažje obdelal "nekaj" v "nekaj_bolj_razumljivega", kot da "nekaj_bolj_razumljivega" delaš že v mikrokontrolerju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
medi
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jun 2005 19:59
Prispevkov: 25

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2005 10:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem dobil navodila, sam jih ne razumem najbolje, zato pa sem hotel vprašat strokovnjake, ki so delali s tem programom.

hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2062
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2005 10:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medi,

na faksu smo imeli simpatične vaje za Labview - pravzaprav je bilo dovolj le nekaj besed asistenta in smo že povezovali bloke med seboj... Sam nimam primera za RS232 in tudi v reviji Svet elektronike ni bilo objavljenega nič podobnega. Sicer je bilo na temo Labview objavljenega veliko, glej stran:

http://www.svet-el.si/cgi-bin/art.cgi?keyword=labview&action=I%9A%E8i

Morda pa naj bo to kost za naše avtorje, da mi pošljejo članek - recimo: Mala šola programiranja z Labview-om, po možnosti v večih nadaljevanjih, ki ga bomo z veseljem objavili.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarE
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Nov 2004 23:38
Prispevkov: 177

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2005 8:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma odpri tist tutorial za serijski port pa ti bo vse jasno*. Od verzije 6 naprej imaš obilico primerov že ob osnovni namestitvi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CarpeDiem
Začetnik


Pridružen/-a: Sob Jan 2006 10:27
Prispevkov: 17

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2006 4:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kaj je bilo potem?

Medi: Ti je uspelo sprogramirati LabView?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group