Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

AVR problemi

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2005 5:25 pm    Naslov sporočila: AVR problemi Odgovori s citatom

Ko sem kupoval AVR 8515 sem dobil atmega8515 in ne starega 90S8515, kar sicer ni nič narobe :)...narobe pa je da sem mu sprogramiral narobne varovalke za oscilator :(...zanima me kako naj bi bile nastavljene varovalke za kvarčni 8MHz oscilator?

Poleg tega pa me zanima če ma kdo načrt in SW za paralelni AVR programator, da zopet obudim procesor...na netu je namreč veliko serijskih, paralelnih pa bolj malo...našel sem enega na http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html samo mi ne uspe dobiti SW za njega :(.

Že naprej hvala :)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2005 8:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

tole piše na spletni strani programatorja:

Citiram:
These programmer can also be used with AVR studio Smile.


Torej dobi si na Atmelovi strani AVR studio in veselo na delo.

Pa ne pozabi na ta forum poslati sporočilo, ali zadeva deluje.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2005 2:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...to sem tudi jaz videl...samo po moje da je to mišljeno za ISP programatorje?!?!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2005 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...sem se spet mal spomnil na moje AVRjčke (potreba po procesorju) :)...

...zastonjskega paralelnega programatorja še nisem našel :(...

...prišlo pa mi je nekaj na misel...če priklopim zunanji "clock" se jih bo verjetno dalo ponovno programirati brez paralelnega programatorja...ali se motim?!?!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 11, 2005 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce si zaprogramiral varovalke tako, da zdaj uporablja zunanji clock potem bo to najbrz pomagalo. To se je meni 1x zgodilo na mega8 (ponyprog ga ni vec prepoznal) pa sem potem samo z zicko pripeljal na XTAL2 clock iz drugega AVRja in je stvar ozivela toliko, da sem spet lahko zaporgramiral varovalke. Poizkusi pa bos videl.
_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 11:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem probal kot je predlagal Bray, s povezavo zunanjega oscilatorja...in je na enem delovalo na drugem pa ne. Sem pa pogruntal zakaj se je vse to zgodilo...tista fora s kljukicami pri programiranju "fuse" bitov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arthurdent
Mojster


Pridružen/-a: Sob Mar 2005 21:49
Prispevkov: 29
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!

Saj ni fora Smile
Tam kjer imaš CKSEL in LOCK bite ti odspodaj (v ozadju) lepo piše, da je kljukica čez kvadratek "0" in prazen kvadratek "1". Samo to moraš imeti v mislih. Meni je tudi enkrat ratal zafrknit to (pač...prvo programiranje), nato sem poizkušal, kaj sem sploh naredil. Notranji takt ni bil, saj mi ga Pony ni prepoznal. Na pin xtal1 sem pripeljal iz NE555 signal 500kHz, a tudi to ni pomagalo. Ostalo je samo še, da poizkusim na Xtal1 in Xtal2 prtisnt en kristal, prvi ki sem ga imel pri roki in Pony je zadevo prepoznal, tako da sem ga lahko pol nazaj skonfiguriral na notranji oscilator, ki ga navečkrat uporabljam.

LP GOrazd

_________________
Nisem še videl naprave, ki ni na koncu crknila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2005 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.
Da ne odpiram nove teme bom kar tu vprašal?
Imam sledeči problem v Bascom -AVR demo program sem si prepisal program iz S-E89 alarm za stanovanje .
Sedaj se mi pa pojavi sledeči problem,ki ga ne znam rešiti.
Ko kliknem na disketo za shranitev se mi pojavi kvadratek na vrhu v plavi vrstic je izpis CONFIRM ,spodaj pa vprašaj v belem oblačku in napis
"leave the old CFG file?" in pa spodaj kvadratka z YES in NO.
Ni važno na katerega kliknem vsebina se shrani .
No in potem ko hočem program prevesti in kliknem na čipek pa se pojavi spet en kvadratek z napisom v zgornji vrstici na plavi podlagi
BASCOM-AVR in potem spodaj" unsupported DAT file "in ko kliknem na ok kvadratek izgine samo potem ko hočem zagnati simulator se zopet pojavi kvadratek BASCOM-AVR in spodaj opozorilo
" OBJ or DBG file not found."
No sedaj bi pa vas prosil za kakršnikoli nasvet ker tudi Angleščine ne obvladam in se težko znajdem.

PS drugi programi ,ki sem jih imel notri pa normalno delajo.

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arthurdent
Mojster


Pridružen/-a: Sob Mar 2005 21:49
Prispevkov: 29
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2005 7:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srečko pozdrav!

Tisto, ko te vpraša za "Old CFG" te vpraša, če želiš obdržati konfiguracijo. Naj ti razložim: jaz delam ploščice vedno po enem in istem kopitu. Bascom ima v "Compiler options" nastavitve za LCD,I2C,1Wire,UART itd... in s tem, ko klikneš na Yes, ko te vpraša za Leave Old CFG file, samo potrdiš, da boš te nastavitve prenesel na nov projekt. (da ti ni treba vedno znova postavljati vseh nastavitev).
Tisto pa, ko ti napiše " unsupported DAT file ", je pa povezano s prvo vristico.
Tam, kjer ponavadi definiraš kateri čip uporabljaš :

$regfile = "m8def.dat" <<<tu not imaš nekaj zabrkljano. Mogoče si se zatipkal. Poglej.
Ali pa prilepi na forum tvoj programček, pa pogledamo skupaj.

LP Gorazd

_________________
Nisem še videl naprave, ki ni na koncu crknila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2005 6:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No problem je rešen sem prvo zbrisal vrstico $regfile.....potem mi je prevedlo.
No ne prvič ker je bilo nekaj napak predvsem tipkarskih .
Potem sem še enkrat vtipkal tisti ukaz $regfile.....in še enkrat prevedel in je prevedlo tako ,da sedaj dela.

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rudolf
Mojster


Pridružen/-a: Sre Mar 2004 17:31
Prispevkov: 23
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 8:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srecko

Programa ti ni potrebno pretipkavati,
ker ga imas na moji download strani
www.avr.4mg.com/whats_new.html
pod zaporedno stevilko 2.

Lep pozdrav
Rudi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2005 3:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rudi hvala za namig .
Saj tvojo stran že malo poznam.
Sem si šel raje pretipkavat ,da se malo navadim tipkati in pa tudi program sproti malo študirat.
Kaj je bilo narobe sem pa že zgoraj napisal.

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group