Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

TOLMAČ

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bsuhel
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jun 2004 9:49
Prispevkov: 68
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 13, 2004 12:11 pm    Naslov sporočila: TOLMAČ Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na področju mikroserverjev se zadnje šest mesecev stvari eksponencialno bližajo prerokbi Billa Gatesa iz leta 1992, da bomo na koncu samo še klikali po web brklalnikih, vse naprave bodo pa delovale kot web serverji. Ker tudi sam delujem na tem področju in sem združil industrijski jezik in web server v napravo(ploščico), ki ima poenostavljeno na eni strani nivo mikrokontrolerja na drugi strani pa web server, vabim zainteresirane na zanimivo pot odkrivanja novega.
V spletni trgovini SE si lahko nabavite vse potrebne sestavne dele za kombinacijo ATmega128 in IIM7010A, ki je strojna osnova Tolmača.
Na naslovu

http://sws.webhop.biz

si lahko preberete o ploščici, Tolmaču, primerih itd.
Ker je Tolmač napisan po zgledu homogenih industrijskih jezikov v krmilnikih, je primeren za izvajanja digitalnih in analognih projektov na področju avtomatizacije. In še nekaj je pomembno, standardne rešitve na tem področju se šele rojevajo, ni še standardov, industrijski izdelovalci krmilnikov(OMRON,SIMENS) se še opotekajo, zato je stvar zelo zanimiva, ko jo gledaš odspredaj. Spremljaš brezštevilne razprave o standardih, ko se tudi 90% in več časa projekta izgubi za povezovanje elementov. Tu imamo pa standard, ki so se ga vsi izogibali, pa vendar bo na koncu sigurno zmagal.
Zavtomatizirajmo si hiše. Naredimo nekaj sami, ne čakajmo na druge! Skritizirajte Tolmača, vsaka kritika, ki se bo pojavila iz prakse bo upoštevana, predlagajte nove rešitve, uporabniški (user) vmesnik je še povsem odprt. Z Juretom bova poizkusila izvesti tečaj Tolmača, če bo dovolj zainteresiranih. Strojna rešitev je povsem odprta. Prihajajo tudi wireles izvedbe IIM7010A ki bodo pin kompatibilne. Prihaja tudi izvedba IIM7010A napajana po standardu VOIP(Voice over IP), tudi pin kompatibilna.

PLP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group