Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike št. 318

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 09, 2023 9:02 am    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 318 Odgovori s citatom

Končno pomlad!

Drage bralke in dragi bralci, končno je pomlad prišla v naše kraje in upam, da ledeni možje ne prinesejo prehude ohladite, ki bi pomorila obilno cvetoče drevje in druge rastline.
Seveda niso samo ledeni možje tisti, ki prinašajo hlad, obstajajo tudi drugi »ledeni možje«, ki so vsem v Evropi zagrenili življenje. K sreči je bila zima mila in ni pritisnila s hudim mrazom, kar bi še višje pognalo račune za elektriko po podjetjih in domovih.

Nedavno tega sem se udeležil AIG konference v Mariboru, kjer so nam predstavili, da Evropa v povprečju za elektriko plačuje od 300 do 500€ za MWh, medtem, ko je za to treba plačati približno 85€ na Kitajskem! Kako torej biti konkurenčen pri takšnem nesorazmerju?

Rešitev vidim edino z razvojem novih proizvodov, ki niso energetsko zahtevni. Ampak nekdo pa vendarle mora narediti tovornjak, vlak in tudi letalo. Torej niso samo energetsko nezahtevni proizvodi tisto, kar nas bo reševalo pred takšnimi cenovnimi nesorazmerji.

Ja, če ste kolikor toliko doma v razvoju, potem gotovo niste manjkali na strokovni konferenci in sejmu Embedded World v Nürnbergu. Videli smo ogromno zanimivih in novih proizvodov ter tehnologij. Na žalost se vsega tega ne da »zazipati« v članek, bo pa tisto, ker boste prebrali, gotovo zanimivo za večino.

Zanimiv pa bo tudi članek o samogradnji fotovoltaične elektrarne, ki ne potrebuje dovoljenja za priklop. No – strogo tehnično gledano ga potrebuje, vendar je... Kar preberite članek, pa boste videli. Lahko celo rečem, da je tudi na tem področju prišla pomlad in svež veter!

Sezona sejmov se je (vsaj za nas) končala do jeseni. Zadnji sejem, kjer smo se predstavili, je bil MIS v Celju. Kako je bilo na tem sejmu, kaj vse smo videli in koliko obiskovalcev je obiskalo sejem, pa boste lahko prebrali v naslednji – junijski številki revije Svet elektronike.

Lepo preživljanje pomladi vam želim!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group