Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike št. 313

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2022 2:36 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 313 Odgovori s citatom

Sejem electronica 2022 je spet odprl svoja vrata

In mi, drage bralke in dragi bralci, smo ga obiskali. Sejem electronica v Münchnu je letos zopet odprl vrata in privabil okoli 70.000 obiskovalcev, med drugim tudi avtobus naših naročnikov in bralcev. Vsi na sejmu so bili navdušeni, da se je sejem spet lahko odvijal v živo in ne preko spleta. Ampak o sejmu in o tem, kaj vse smo videli, boste lahko prebrali v naslednji številki naše revije. Tokrat bi se rad osredotočil na to, kako pomembni so osebni stiki v živo. Ko srečaš nekoga, ki ga srečuješ samo na podobnih sejmih, si seveda vesel. S to osebo najprej poklepetaš malo bolj osebne zadeve. Moški običajno zavijemo v tematike o športu in o globalni politiki ter tako na hitro »rešimo svet«. Nato pa se posvetimo proizvodom, ki so predstavljeni na sejmu.

Takšen sproščen pogovor je seveda možen tudi preko spleta, ampak izkušnje mnogih pravijo, da je pogovor v živo nekaj povsem drugega. Nobena tehnika (zaenkrat) tega ne more nadomestiti. Tudi samo vzdušje na sejmu, ko srečuješ nepričakovane znance je neprecenljivo. Včasih se sprašujemo, ali moramo res iti do Münchna, da se srečamo s skoraj sosedi, namesto da bi se poklicali in se dobili na kavi v našem kraju? Res nimamo časa za to?

Če se zdaj osredotočim na tokratno številko, bo tudi v njej govora o času. Tokrat vam predstavljamo zanimivo uro, ki jo prikazuje OLED zaslon. Ko boste brali članek boste videli, kako spretno je avtor naredil prikaz kazalcev, da OLED ne utripa in da se kazalci prikazujejo točno tako, kot na pravi analogni uri. Sprva se sliši enostavno, vendar ni tako, saj vemo, da minutni kazalec v določenih trenutkih prekrije kazalec, ki kaže ure.

Med enostavnimi članki, ki, kot slišim, so dobro sprejeti med našimi bralci, boste našli članek o enostavnih tipkah na dotik. Ni potrebna »raketna znanost« ali »čipovje«, da naredite tipko na dotik.

Je pa potrebne kar nekaj tehnologije, da naredite nekaj podobnega, kot je naredilo podjetje Pickering. Naredili so namreč miniaturne Reed releje. Releji so res miniaturni, saj sem jih videl v živo na sejmu. Kje jih lahko uporabite, pa boste lahko prebrali v tokratni številki.

In ne spreglejte Velike naročniške akcije, ki traja do konca leta 2022!

Lep pozdrav in Srečno 2023!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group