Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike št. 309

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2022 6:34 am    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 309 Odgovori s citatom

Kaj je novega?

Drage bralke, dragi bralci, kdo ve, kaj novega bomo videli na sejmu/konferenci Embedded World. Ko pišem ta uvodnik, sem samo nekaj dni pred odhodom na sejem. Vsi sestanki z osebami, ki so odgovorne za stike z novinarji, so dogovorjeni in se že veselim srečanja s kolegi po daljšem času »izoliranosti«. Namenoma sem izraz dal v navednice, saj izolirani nikoli nismo bili, je pa res, da se s kolegi nismo videli vsaj 2 leti. V tem času se je zgodilo marsikaj: od omenjene »izolacije«, do pomanjkanja polprevodnikov in ko smo vsi že upali, da se bo Covid kriza umirila, je nastopila nova kriza, tokrat povezana z vojno v Ukrajini. Zanimivo bo slišati iz prve roke, kako se s krizo spopadajo veliki »igralci« in kaj vse bo to potegnilo za sabo. Lahko računate na to, da vas bomo o tem obširno informirali v reportaži s sejma oziroma konference Embedded World.

In kaj je novega v tokratni poletni številki revije Svet elektronike? Lahko vam povem, da marsikaj! V branje vam priporočam članek o merjenju temperature, ki so ga napisali strokovnjaki iz podjetja Analog Devices (ADI). ADI ne samo, da proizvaja odlične proizvode, tudi napišejo odlične tehnične članke, ki so skorajda obvezno branje vsakega elektronika, pa naj bo tehnik ali inženir.

Novo je tudi to, da v reviji pišemo o slovenskem satelitu Trisat-R, ki so ga razvili in sestavili na mariborski FERI. V zanimivem članku boste lahko prebrali nekaj informacij o satelitu pa tudi o ciljih misije, ki naj bi jih satelit opravil. Sodelavcem FERi seveda želimo uspešno izstrelitev in utirjenje satelita.

Človek se praktično vsak dan uči. Glede na knjigo prof. dr. Manfred Spitzerja z naslovom Digitalna demenca ni dovolj, da rešujemo križanke ali sudoku, pač pa je možgane potrebno ves čas obremenjevati – podobno kot mišice na telesu. Zato je učenje npr. tujih jezikov – ali v našem primeru učenje neke nove programske opreme, s katero bomo recimo načrtovali električna vezja ali 3D objekte to, kar ohranja naše možgane plastične. In česa se boste naučili s pomočjo revije Svet elektronike? Recimo to, kaj je to alternistor? Ne veste – poglejte v poletno številko revije.

Želim vam lepe dopustniške dni, naj bodo dopolnjeni z lepim vremenom in veliko zanimivimi projekti, ob katerih naj bo tudi revija Svet elektronike!

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group