Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

brutus 170 w stereo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je stolp 200 W RMS skupaj, to pomeni 100W po kanalu, potem imaš en 170W subwoofer čisto dovolj. Narediš en ojačevalnik in je to to.
Izhod ojačevalnika sicer lahko priklopiš naprej na drug ojačevalnik, vendar ga moraš najprej oslabiti - preko uporovnega delilnika, da ne skuriš drugega ojačevalnika. Vendar boš s tem pobral vse morebitne motnje, šum in brum prvega ojačevalnika, tako da je boljša varianta priklop na izvor direktno (line out).
Pa sub ima ponavadi dosti nižjo cut-off kot 1500 Hz. raje 150 Hz. Če ne to ni sub ampak bolj zvočnik brez visokotonca...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
umrak11
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2017 10:56
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 30, 2017 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam problem in sicer sem vse priklopil kot je pisalo na načrtu za brutus, ko pa sem vklopil napetost se je pri čipu pokadilo (6 in 8 nogice so črne). Kaj bi bil lahko problem. Napajanje imam izvedeno z kitom sveta elektronika in transformator sem naročil pri njih za brutus. Na napajanju je bilo okrog +/- 40V.

Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2018 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prilepi fotografije TIV s strani elementov in s strani spajkanja, tako bom lažje karkoli komentiral.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
umrak11
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2017 10:56
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2018 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo je trajalo ker nisem videl odgovora. Prilagam sliko, sicer sem tuki nekatere elemente že vn pobral ampak se vidi po kateri liniji je šlo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2018 8:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

možno je to, da je bila napajalna napetost previsoka in se je zato iz čipov pokadilo, posledično pa je crknila tudi vezica..

Če je na vezju vse pravilno zaspajkano in napajalna napetost ni previsoka (max.+/- 40V!) in če ima zvočnik 8 Ohm, potem bi vse moralo normalno delovati.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
umrak11
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2017 10:56
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2018 9:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napajalnik je bil sestavljen iz kit kompleta, kot tudi transformator za napajalnik. Na PCB-ju pa je bilo vse kot v načrtu. Saj ojačevalec je delal dober mesec. Potem pa se je spet isto zgodilo... kaj bi še lahko storil da bi ugotovil vzrok..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2018 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

umrak11 je napisal/a:
Napajalnik je bil sestavljen iz kit kompleta, kot tudi transformator za napajalnik. Na PCB-ju pa je bilo vse kot v načrtu. Saj ojačevalec je delal dober mesec. Potem pa se je spet isto zgodilo... kaj bi še lahko storil da bi ugotovil vzrok..


Neverjetno... koliko točno je DC napajalna napetost - ali lahko izmeriš? Ali slučajno omrežna napetost niha in posledično zaniha tudi napajalna napetost? Takšen primer sem že videl...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
umrak11
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2017 10:56
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2018 2:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom izmeril in napišem. Možno sicer je, res mi je čudno Smile ker je super delal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
umrak11
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2017 10:56
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2018 3:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pomeril in transformator da ven 2x29V. Po diodnem mostiču in glajenju pa je napetost 39,3V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2018 9:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

umrak11 je napisal/a:
Sem pomeril in transformator da ven 2x29V. Po diodnem mostiču in glajenju pa je napetost 39,3V.


Načeloma bi to bilo OK. Če pa pogledaš data sheet na tej povezavi, boš videl navedene absolutne najvišje napetosti. Če malo zraste napetost na primarju, potem zraste tudi na sekundarju in čip odleti. Mogoče bi za transformatorjem dal nek močen upor, da bi malce znižal napetost sekundarja. Najbolje bi bilo odviti nekaj ovojev sekundarja.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Ojačevalniki, predojačevalniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group