Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik SE250

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2017 8:02 am    Naslov sporočila: Uvodnik SE250 Odgovori s citatom

Zopet prihaja pomlad

Dragi bralci, gotovo se boste namuznili ob temu naslovu – seveda, za vsako zimo pride pomlad. V naših krajih se to vidi tudi v naravi. Ampak tokrat v mislih nisem imel zgolj dogajanja v naravi, pač pa tudi v naši ljubi elektroniki. Mirno lahko zapišem, da BBC micro:bit razvojna ploščica, ki je primerna za začetnike v programiranju, lepo prodira po Sloveniji. To se je pokazalo tudi na sejmu IFAM, kjer je bilo veliko interesa prav pri tej ploščici. Tudi odzivi profesorjev srednjih šol so pozitivni, zato ni razloga, da si ne bi omislili ene ploščice in začeli na njej programirati – ali pa z njo navdušili vaše nadebudneže. V tokratnem nadaljevanju serije člankov o BBC micro:bit bomo obdelali različne vrste zank, ki jih potrebujemo pri programiranju.

Vendar pa pomlad ni samo na področju enostavnih ploščic, pač pa tudi na področju zahtevnejših – ena takšnih je Teensy razvojna plošča, v kateri je vgrajen zmogljiv ARM procesor, ki pa že omogoča programiranje zahtevnejših nalog, kot je obdelava avdio signalov. Naš avtor Brian v tokratnem članku nadaljuje članek od digitalni obdelavi avdio signalov, v pripravi pa imamo članek o digitalnih radioamaterskih filtrih. Torej je mogoče že prišel čas, da si nabavite Teensy in začnete eksperimentirati z njo.

Za mlade bralce je naš avtor Vlado pripravil 2. del članka o krmiljenju motorjev, kjer je na zanimiv način napravil pulzno-širinsko (imenovano tudi PWM) krmiljenje motorja.

Seveda ne smem pozabiti 2. dela reportaže s sejma IFAM, ki je sicer že več kot 1 mesec za nami, pa vendar je prav, da si tisti, ki sejma niste videli preberete, kaj vse je bilo videti na sejmu. Tisti, ki ste si sejem ogledali, pa si boste malo osvežili spomin ali pa v članku našli tisto, kar ste na sejmu spregledali.

Za še tiste, ki se še niste odločili, da bi se »radio-aktivirali« pa dodajamo še en radioamaterski članek, ki vam bo morda pomagal pri lažji odločitvi.

Pomlad je gotovo tukaj! Bodisi da jo vidite z BBC micro:bit, Teensy ali pa v radioamaterskih vodah. Pomlad pomeni nov začetek – zakaj ne bi na novo v elektroniki začeli tudi vi? Možnosti je ogromno...

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group