Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike 244

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:22 am    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike 244 Odgovori s citatom

Svet elektronike brezplačno pelje svoje naročnike na sejem electronica 2016!

Dragi bralci, v uredništvu revije Svet elektronike smo se odločili, da tudi na letošnji sejem electronica 2016 peljemo svoje naročnike. Letošnje leto si boste naročniki še posebej dobro zapomnili, saj se boste na sejem in nazaj peljali brezplačno. Za to se moramo zahvaliti sponzorju prevoza podjetju Power integrations.

Ker je sejem electronica največji tovrstni sejem na svetu, bomo tudi v uredništvo posvetili veliko pozornosti temu sejmu, saj bomo na sejmu vse štiri dni. Seveda bo sejmu sledilo obširno poročilo – kot vedno.

Odkar smo na naši spletni strani odprli prijave za ogled sejma, se mesta v avtobusu lepo polnijo, zato pričakujemo, da bo kmalu poln. Če ste razmišljali, da bi poleg nas šli na sejem ne odlašajte na zadnji trenutek, ker takrat prostih mest gotovo ne bo.
Ogled sejma je na voljo tudi za tiste, ki niste naročniki na revijo Svet elektronike, vendar za vas vožnja na sejem in nazaj ni brezplačna. Kljub temu vas vabim, da si na naši spletni strani preberete pogoje prijave in se nam pridružite.

V številki, ki je pred vami boste našli ogromno zanimivega branja. Najprej boste prišli na račun tisti, ki razmišljate o predelavi svojega avtomobila v električni avto. Avtor Gregor Maček – tudi naš sosed v poslovnih prostorih, se je odločil, da bo Smart-a predelal v električni Smart. V prvem delu članka je predstavil osnove predelave – tudi tiste, ki so povezane s subvencijo Eko sklada, v drugem delu pa bo prikazal še nekaj podrobnosti predelave.

V reviji boste kar nekaj člankov iz rubrike Programiranje. Brian nadaljuje svoj članek Visual Studio, Matej Firm pa začenja serijo svojih člankov o Nextion displejih, ki so prijazni do uporabnika in z njimi lahko naredimo skoraj vsako novodobno napravo – od pametnega domačega krmilnika, do krmilnika za napajalnik, ki bo opisan v naslednji številki revije Svet elektronike. Tako programiranje kot tudi povezava z zunanjim svetom se odvija preko UART-a, ki je vgrajen na Nextion displeju.

Seveda nismo pozabili tudi na elektronike – začetnike, za katere je Vladimir pripravil zanimiv članek o števcih.

Jesen je lep del leta. Na vrtovih in poljih se nahajajo plodovi našega dela. Vabim vas, da tudi vaši plodovi iz področja elektronike rastejo skupaj z revijo Svet elektronike.

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group