Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kako kompresor 12 V (10 A) priključiti na 220 V

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marejoka
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2015 0:06
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2015 11:26 pm    Naslov sporočila: Kako kompresor 12 V (10 A) priključiti na 220 V Odgovori s citatom

Kako bi tale kompresor

npr.

http://www.conrad.si/Mini-kompresor,-12-V-21065.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=841139&gclid=CjwKEAiAhaqzBRDNltaS0pW5mWgSJADd7cYD0ssW6HsWTtFKxgYiRLbGlKuAU1qhKZd-jE9bFEo9eBoCko3w_wcB

lahko priključil
preko intervalnega stikala (nastavljivo pulse/pause)
na 220 V vtičnico?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2015 4:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič hujšega kot to, da nabaviš ustrezno dimenzioniran napajalnik ali transformator z Greatzom, ki bo zdržal >10A toka. Temu dodaš neko vezje, ki vklaplja/izklaplja takrat, ko to želiš. Jaz bi uporabil tale timer, ki bi mu spremenil program in dodal močnostni rele, saj rele ztnotraj timerja ne zmore za dalj časa zdržati tokove >10A.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marejoka
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2015 0:06
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2015 8:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa.

Bi lahko na tako intervalno stikalo skupaj s kompresorjem hkrati priključil še tuljavo
12 V
2,5 W
na (noramalno zaprtem) pnevmatskem elektromagnetnem ventilu.

pause/pulse enako kot pri kompresorju.

hvala, mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 8:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mare,

po moje bi lahko, saj tako ali tako bi bilo potrebno imeti en močnostni rele za kompresor. Timer pa ima dva delovna kontakta tako da bi z drugim delovnim kontaktom hkrati z vklopom kompresorja, vklapljal tudi tuljavo. Če pa bi moral tuljavo vklapljati neodvisno od komprsorja, bi pa moral bodisi preurediti HWin SW Timerja, ali uporabiti drugo vezje.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marejoka
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2015 0:06
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

(Samo) za eno izmed tuljav: (brez kompresorja)
12 V DC 2,5W
24 V DC 2,5 W
http://hypex.si/sl/index/product/id/4460

na elektromagnetnem pnevmatskem ventilu

potrebujem
intervalno stikalo
z nastavljivo dolžino
pauze in
napetosti.

Bi mi ga lahko prosim pomagal najti -
takega z ustreznim izhodnim signalom
na eni izmed spletnih strani:

http://www.conrad.si/?websale8=conrad-slowenien&pi=409658
(Je tole pravo? Nikjer ne vidim izhodne napetosti.)

http://www.conrad.si/Precizno-intervalno-stikalo-Conrad.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=191299

https://www.charter-controls.com/contact-us/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mare,

treba bi bilo točno napisati, kaj potrebuješ. Nastavljiva pavza in napetost pomeni, da lahko nastavljaš samo pavzo - kaj pa aktivno stanje, a tega nič ne nastavljaš?

Nastavljiva napetost pomeni, da bi se morala napetost na takšnem timerju spreminjati - ampak kako spreminjati? Ne poznam takšnega timerja.

Prva dva linka sta enostavna timerja, kjer se približno nastavi čas vklopa ali izklopa. Na tretjem linku se ne odpre nič pametnega.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marejoka
Novinec


Pridružen/-a: Tor Dec 2015 0:06
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Narobe sem napisal.

Nastavljiva dolžina
Pulse
In
Pauze.

Je izhodni signal primeren za 12V DC tuljavo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2015 1:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marejoka je napisal/a:
Narobe sem napisal.

Nastavljiva dolžina
Pulse
In
Pauze.

Je izhodni signal primeren za 12V DC tuljavo?


Pri timerju, katerega povezavo sem ti dal jaz, se lahko nastavi tako čas vklopa ali izklopa in to poljubno.

Ta timer ima vgrajen rele. Na ta rele priključiš 12V. Rele potem vklopi/izklopi teh 12V glede na nastavljene časovne intervale.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group