Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PWM II napajalnik, polnilnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 6:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

logist je napisal/a:
Jaz imam problem, namreč omenjeni izdelke sem sestavil po shemi in navodilah, ampak rezultat je samo piski (5-6) in na izhodu je 25V na AC vhodu sem pripeljal 20V. Na LCD-ju se ne prikaže nič (tudi če potenciometer zasukam v vse skrajne pozicije).

Hvala,


Mihael,

tukaj bo nekaj hudo narobe. LCD mora delovati, tudi piski niso običajni. Če si blizu Ljubljane prinesi vse skupaj sem, da PWM pregledamo, lahko pa ga tudi pošlješ po pošti.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
AtKo
Novinec


Pridružen/-a: Pon Okt 2013 20:48
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 11:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

imam vprašanje glede tega KIT kompleta PWM II napajalnika. Brat ga je kupil, ker so morali v srednji šoli narediti nek izdelek.
Po sestavljanju se je pojavila težava ker se je trafo zelo zelo segrel takoj po vklopu. Da bi kaj narobe zvezal ni možno saj nimaš kaj zamešati kablov. No je šel nazaj in moral kupiti novega, saj ni bilo druge očitno..

Po ponovnem sestavljanju, pa trafo lepo dela LCD se prižge in to je to. Nič se ne prikaže na LCDju ter na izhodu ni ničesar.

Je možno, da čip ni sprogramiran, ga je treba naknadno?

Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2013 1:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AtKo je napisal/a:
Po ponovnem sestavljanju, pa trafo lepo dela LCD se prižge in to je to. Nič se ne prikaže na LCDju ter na izhodu ni ničesar.

Je možno, da čip ni sprogramiran, ga je treba naknadno?

Hvala za pomoč


Lahko se oglasi pri nas, da čip preverimo. Še prej naj preveri, ali so vsi spoji na tiskanem vezju OK. Spoji morajo biti lepi, brez kratkih stikov.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2013 8:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva mora delat od prve.
Je pa vseeno res, da stvar ni ravno idealna za začetnika, ali nekoga s tresočo roko in slabimi živci.
Kako naj bi vsaj približno zgledalo vezje pa na spodnjih slikah:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 11, 2013 7:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Roman,

hvala za fotke, ki kažejo, kakšno je lepo zaspajkano vezje.

Kot si napisal, vezje dela takoj, ko smo ga pravilno sestavili.

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tadej6
Novinec


Pridružen/-a: Sob Nov 2015 18:41
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 7:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, ta vikend sem sestavil napajalnik PWM II, po priklopu se je vklopil, lcd deluje, na izhodu je 19.8V. Imam pa težave z rotacijskim gumbom, premik levo desno deluje premikam menije, ne uspe mi pa vstopiti v določen meni, če pritisnem na gumb - ekoder ne odpre podmenije. Enkoder je vezan GND na CON3 pin1, A pin5, B pin 4, SW pin 2. Mi ni popolnoma jasno kaj je narobe. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2015 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tadej,

gotovo imaš narobe vezano stikalo enkoderja.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tadej6
Novinec


Pridružen/-a: Sob Nov 2015 18:41
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2015 7:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem poskusil tudi direktno gnd 1 in sw 2 in ostale kombinacije menije se premikajo levo in desno vstop v meni pa ni mogoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cimer
Mojster


Pridružen/-a: Sre Maj 2004 0:01
Prispevkov: 45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2015 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav,

V enkoderju je stikalo (tipka), ki sklene kontakt ob pritisku na enkoder. Prvo predlagam, da z ohm metrom preveriš katere tipke sklene enkoder. Če ne boš našel ustreznih dveh pinov, je najbrž enkoder pokvarjen.

Program pa testiraš tako, da vzporedno s tipko na enkoderju vežeš dodatno tipko. Če program odreagira na pritisk tipke, potem je to spet dokaz, da je enkoder fuč.

Če tudi to ne obrodi sadov, bi jaz poskusil še žičko direktno na vhodno nogico procesorja pripeljat potencial mase (GND). Če bo sedaj program deloval, je najbrž povezava na tiskanini nekje prekinjena. Če pa tudi sedaj ne deluje, je pa po moje potrebno pogledati ali je procesor ok. To pa ti bodo najlažje naredili pri Juretu.

Malo sem se razpisal....

Upam, da ti uspe oživit napajalnik.

_________________
Lep pozdrav!
Marko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Samogradnje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group