Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike 228

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2015 1:16 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike 228 Odgovori s citatom

Programiranje

Večkrat sem že pisal o tem, kako dobro nam služi tehnologija na več področjih. Ne samo, da danes lahko dobimo izredne komponente zelo poceni, razvijajo se tudi programska orodja za elektronike. Tokrat bomo v reviji Svet elektronike pisali o programskih orodjih – še bolj natančno, o PsoC (Programmable System on Chip – slov. programabilni sistem na čipu) integriranih vezjih in pripadajočem programju. Avtor Brian se je potrudil in naredil kratek pregled zgodovine PsoC vezij in pripadajoče programske opreme. Videli boste, da vedno ne drži reklo »novo je dobro«. V primeru PsoC bodo pri podjetju Cypress še malo dodelali programsko opremo tako, da bo uporabniku malce bolj prijazna. Ne glede na manjše pomanjkljivosti, ki so jih naredili načrtovalci programa, so PsoC izjemno zanimiva programabilna vezja. Še posebej so zanimiva za tiste rešitve, kjer potrebujemo nekaj digitalne in nekaj analogne elektronike – vse v enem čipu. Vabim vas, da si preberete 1. del članka o PsoC mikrokontrolerjih.

Ko že pišem o programskih orodjih, naj omenim, da bomo v kratkem (meseca maja) v Sloveniji gostili Mike Engelhardt-a, avtorja LTSpice programa, s katerim ste se verjetno spoznali na fakulteti ali pa ob svojem delu. Podjetje Arrow in Linear Technologies bosta v Ljubljani pripravila seminar na temo LTSpice. Mi se ga bomo gotovo udeležili.

V reviji nadaljujemo serijo o PIC32 mikrokontrolerjih, ki so povsem drug razred mikrokontrolerjev, kot so PsoC. PIC32 so v primerjavi s PsoC 4 pravi reaktivec v več pogledih.

Konec meseca januarja ste nas lahko obiskali na največjem sejmu za elektroniko in avtomatizacijo v Sloveniji – na sejmu IFAM. To leto vas je bilo res veliko in žal mi je, da se z vsemi vami nisem mogel zadržati v pogovoru. Ker je bil sejem IFAM v veliki hali, ste verjetno v zgornjem nadstropju preizkusili električne avtomobile. Tokrat se je podjetje ICM, ki je organizator sejma IFAM, resnično potrudilo, veliko je bilo razstavljalcev in tudi obiskovalcev, tako da v uredništvu ocenjujemo, da je bil letošnji IFAM eden boljših v vseh pogledih. V kolikor si sejma niste ogledali, ali pa ste si ga in bi želeli prebrati, kaj vse zanimivega smo videli na sejmu, si preberite 1. del reportaže s sejma.

Mi v uredništvu smo pa vmes že obiskali drugi sejem - Embedded World v Nürnbergu, kjer smo videli veliko zanimivega in o tem boste lahko tudi brali v naslednji številki revije Svet elektronike.

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group