Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GLCD in BASCOM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 6:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Rešitev imaš na tem linku:
http://evertdekker.com/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=86
LP


Hvala Vlado, sicer mi ni najbolj v pomoč, namreč imam SED Glcd z dvena kontrolerjema. Piše namreč, da velja za vse GLCD, vendar ne razumem kako spremenit kontrol pine, saj sta na SED GLCD dva Ce pina.

Imam pa še eno vprašanje:
Kako brisati posamezen pixel na X,Y poziciji, da nebi brisal cel LCD in ponovno celga pisal.

Hvala

LP,strusc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 8:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolgo je tega ko sem uporabljal ta program, pa vendar.
LCD deklariraj enako kot velja za tvoj displej v Bascomu.
Deklaracija v tem samplu je za določen LCD, ti deklariraj svoj LCD.
Kako pobrisati znak na določeni poziciji, enostavno, ker poznaš pozicijo , tam vpiši potrebno število SPC (space) znakov.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Feb 2005 14:50
Prispevkov: 109
Kraj: Ravne

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede LCD . ne gre, ker ima moj dva kontrolerja (CE1 in CE2). Če uvozim svojo .lib se pa pritožuje nad ukazom WR, pinom, ki ga ima uporabljen LCD z kontrolerjem 6963.
To sedaj ni toliko pomembno.

Vlado je napisal/a:

Kako pobrisati znak na določeni poziciji, enostavno, ker poznaš pozicijo , tam vpiši potrebno število SPC (space) znakov.
LP


To sem že probal pa ni uspelo. Sedaj sem ugotovil, da moram vnesti 0 ozirom &H00 za brisanje.

Hvala

LP, stursc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni mi povsem jasno zakaj ne moreš deklarirati svojega LCD-a?
ali si poskusil tako:
Koda:
$lib "glcdKS108.lbx"


Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portc , Controlport = Portb , Ce = 7 , Ce2 = 6 , Cd = 5 , Rd = 4 , Reset = 2 , Enable = 3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group