Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike 218

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2014 8:30 am    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike 218 Odgovori s citatom

Nove vsebine

Zopet – v kratkem času že drugič, najavljam nove vsebine v reviji Svet elektronike. Tokrat boste v reviji Svet elektronike lahko brali o programiranju Raspberry Pi plošče, ki vam (verjetno) leži zaprašena v kotu ali v najboljšem slučaju deluje kot spletni radio na vaši mizi.

Torej, Raspi bo oživela pod vašimi prsti. Seveda je simpatično uporabiti Raspi za gledanje IPTV, vendar je to samo »pasivna« uporaba neke elektronike. Ali ni bolj zanimivo to elektroniko »oživeti« tako, da bo delala točno to, kar mi želimo. In ravno to boste lahko naredili, če boste spremljali našo novo serijo člankov programiranja Raspi s Python programskim jezikom.

V ta namen smo v uredništvu revije Svet elektronike naredili manjše tiskano vezje s tremi tipkami, LEDicami, 2x8 LCD zaslonom, SPI senzorjem vlage in temperature, enkoderjem in 868 MHz sprejemno/oddajnim modulom HM-TRP. Ta majhna razvojna plošča bo služila vsem našim Python programskim “eksperimentom”, ki jih bomo opisali v tokratni številki pa tudi v vseh naslednjih. Avtor serije Simon se je res potrudil in pripravil zanimivo vsebino.

Razvojna plošča je povezana tako, da lahko na njej takoj preizkusite iRadio, ki ga je opisala Marjana v SE215. In še več, vgrajen HM-TRP bo omogočil povezavo z drugimi sprejemniki/oddajniki, ki jih boste imeli v svojem prostoru ali hiši.

Bodi dovolj o Raspi – če vas bo tematika zanimala vam lahko najavim, da je 2. članek iz te serije že pripravljen in bo med drugim govoril o debounce efektu na tipkah naše razvojne plošče. Tudi Python ima debounce ukaz, ne samo Bascom...

Še bomo malce ostali v programerskih vodah. V tokratni številki vam bo Brian pokazal, kako začeti z EVE TFT barvnim LCD zaslonom, ki je občutljiv na dotik. In ne pozabite – v uredništvu bomo izžrebali dva srečneža, ki bosta brezplačno prejela EVE razvojno ploščo!

Sejmi so stalnica v naši reviji, še posebej na začetku leta, ko sta bila sejma IFAM v Celju in pa Embedded world (EW 2014) v Nürnbergu. Tokrat boste prebrali 2. del reportaže s sejma IFAM, za reportažo s sejma EW 2014 pa je tokrat zmanjkalo prostora. Povem vam lahko, da smo videli marsikaj zanimivega. Glavno sporočilo s sejma EW 2014 je “IoT” oziroma po slovensko Internet stvari.

Lep pozdrav!
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group