Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Attiny2313 lahko sprogramiram, vendar ne deluje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sirij
Novinec


Pridružen/-a: Tor Apr 2013 9:22
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 9:00 am    Naslov sporočila: Attiny2313 lahko sprogramiram, vendar ne deluje Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Pred časom sem kupil Attiny2313, ki ga v Bascomu lahko sprogramiram brez težav, vendar po programiranju ostane mrtev. Programiram ga s Proggyje 2, uporabljam pa na Mikropinu+. Bascom med programiranjem ne javi nobene napake, opazil pa sem, da ko vstavim Attinya v Mikropin, ugasne rumena LED na Proggyju. Poskusil sem še z dvema drugima mikrokontrolerjema, ki pa delujeta brez težav. Kakšna ideja, kaj se sploh dogaja in kako to odpraviti?
Lep pozdrav,
Mitja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 4:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mitja,
menim da vse deluje, vendar moraš nastaviti fuse bite na ATtiny-ju.
Nov procesor ima nastavljen interni oscilator in deljenje frekvence z 8.
Tvoj program deluje vendar zelo počasi.
Poglej kako se nastavljeni fuse biti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sirij
Novinec


Pridružen/-a: Tor Apr 2013 9:22
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 6:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem še začetnik v programiranju, zato se še ne spoznam prav dobro na fuse bite. So pa nastavljeni tako, kot so na spodnji sliki. Jih je potrebno spremeniti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 7:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mitja, MikroPin ne poznam, verjetno pa ima gor kristal.
Preberi fuse bite na procesorju ki deluje (če je isti tip) in primerjaj s tem ki ne deluje.
Napiši preprost program ki bo samo utripal z eno LED-ico v sekundnem intervalu, tako boš najlažje videl ali je procesor "živ".

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sirij
Novinec


Pridružen/-a: Tor Apr 2013 9:22
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fuse biti so pri obeh, tako delujočem kot nedelujočem popolnoma enaki. Poskusil sem sprogramirati utripajočo LED, tako v Bascomu kot tudi v AVR Studio 4, pa pri delujočem deluje, pri nedelujočem pa ne.
Vedno bolj začenjam razmišljati, da sem kupil okvarjen mikrokontroler, kljub temu da mi niti Bascom niti AVR Studio ne javita nobene napake.
Lep pozdrav.
Mitja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 2:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mitja,
namesto ene ledice sprogramiraj da utripa cel port. Tako boš videl ali ne deluje samo en pin, ali vsi.
Ali obstaja možnost da si procesor narobe vstavil v testno ploščo?
Če bi bil procesor popolnoma uničen se nebi pustil programirati in bi javil napako.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2061
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2014 8:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sirij je napisal/a:
Vedno bolj začenjam razmišljati, da sem kupil okvarjen mikrokontroler, kljub temu da mi niti Bascom niti AVR Studio ne javita nobene napake.


Po mojih izkušnjah nov mikrokontroler nikoli ni uničen. Uničijo(mo) ga uporabniki sami zaradi različnih razlogov...

Naredi tako, kot predlaga Vlado, da ti utripa celoten port, ne samo ena LEDica.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Digitalna elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group