Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Meritev porabe stroja (KW)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iskra
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:29
Prispevkov: 254
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 10:06 am    Naslov sporočila: Meritev porabe stroja (KW) Odgovori s citatom

V proizvodnji imamo precej strojev , ki so precejšni porabniki elektrike . Zanima me ali ima kdo izkušnjo z meritvijo porabe na tri faznih sistemih. Rad bi to napravil z Atmelčkom - Baskomom v samogradnji...
Prva ideja je z Hal senzorjem UGN3503.. ATmega8 (ali kaj podobnega) .Porabniki so v desetinah KW .
Se je že kdo kaj ukvarjal s čim podobnim...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 11:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Valter,

mogoče kaj takega:

http://si.farnell.com/lem/dhr-400-c420/current-transducer-400a-4-20ma/dp/1002699

Izhod je s tokovno zanko.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:29
Prispevkov: 254
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si pogledal ceno? Pa vsaj tri rabiš . Cool Je pa vseeno bolje da se tiste € podelimo Very Happy .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
edo
Začetnik


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 1:15
Prispevkov: 13
Kraj: Komen

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 11:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

iskra je napisal/a:
Si pogledal ceno? Pa vsaj tri rabiš . Cool Je pa vseeno bolje da se tiste € podelimo Very Happy .

Če ti zadostuje 125A so cene bolj prijazne!
http://si.farnell.com/honeywell-s-c/csla2cf/sensor-6-12vdc-125a/dp/1653524

_________________
LP Edo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:29
Prispevkov: 254
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok recimo da je to rešeno. Sedaj še izpis rezultatov .... meritev porabe v nekem obdobju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 19:06
Prispevkov: 234

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 11:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se izplača zafrkavat s samogradnjo.?
Mi v podjetju za meritev energije po stroškovih mestih uporabljamo običajne števce energije. Najzaneslivejša pa tudi najcenejša varianta. Pri nas gre sicer poraba v Mw. (Konična moč regulator je nastavljen na 10MW.) Surprised
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
edo
Začetnik


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 1:15
Prispevkov: 13
Kraj: Komen

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 12:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Se izplača zafrkavat s samogradnjo.?
Mi v podjetju za meritev energije po stroškovih mestih uporabljamo običajne števce energije. Najzaneslivejša pa tudi najcenejša varianta. Pri nas gre sicer poraba v Mw. (Konična moč regulator je nastavljen na 10MW.) Surprised

Mislim, da je to res najboljše varianta. Mogoče dobiš tudi kakšen rabljem mehanski trifazni števec. Sedaj jih Eletro menjuje z elektronskimi!

_________________
LP Edo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Profesionalec


Pridružen/-a: Tor Jan 2004 16:29
Prispevkov: 254
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 12:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naš največji porabnik je 60KW-ten.. samo teh porabnikov je precej. Problem je pa sledeči: Ob nastopu krize nam je proizvodnja precej padla .. temu pa ni primerno sledil padec porabe el. energije. Pa tudi kalkulacija cene izdelka je težko napraviti brez potrebnih podatkov.
Zaradi tega bi bilo smotrno napraviti sledenje porabe po oddelkih in strojih.
Silvo to metodo ki jo predlagaš smo uporabili pri določanju porabe varilnih aparatov. In smo ugotovili da 600 A varilni stroj ki vari s tokovi okrog 350 A porabi manj , kot pa 500W žarnica ki osvetljuje njegovo delovno mesto.
Zato bi , "metodo" nadgradil z stalno kontrolo strojev...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
javr
Začetnik


Pridružen/-a: Ned Okt 2008 13:38
Prispevkov: 18
Kraj: Slo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2013 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Ob nastopu krize nam je proizvodnja precej padla .. temu pa ni primerno sledil padec porabe el. energije
v naši firmi je Elektru uspelo zafušati priklop glavnega števca tako, da se je po izklopu vseh večjih bremen kapacitivni tok direktno priklopljenih kondenzatorjev za kompenzacijo štel kot delovni tok, ali na kratko: konico je prebilo po 22:00 uri, ko je delovala samo še razsvetljava ter tu in tam kakšen ventilator.

Od Elektra zahtevaj podatke o 15-minutni porabi; dobiš jih v Excelovi datoteki s stolpci:

- datum
- ura
- delovna VT
- delovna MT
- jalova VT
- jalova MT
- moč
- energija.

Pozoren bodi na podatke ponoči oz. ob urah, ko je vklopljenih najmanj porabnikov.

Citiram:
Rad bi to napravil z Atmelčkom - Baskomom v samogradnji
nabavi najcenejše števce, ki imajo impulzni izhod, npr. 1000 imp./kWh;
- te izhode potem priklopiš na neko vezje (mogoče pokeys/poscope ?), ki zna prikazati vhodne imulze v kW in kWh ter pripisati še datum in uro, zapisovati vse skupaj v datoteko in pošiljati podatke na internet.

_________________
___
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Merilna tehnika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group